Zpět na článek

Diskuse ke článku: Trojky z chování kvůli facebooku: Školačky nadávaly ředitelce

Trojky z chování kvůli facebooku: Školačky nadávaly ředitelce

12. listopadu 2010 | 07:00Válka mezi vedením školy a rodiči tří školaček (15) se rozhořela v Základní škole Štefánikova v Pardubicích. Rodičům se hrubě nelíbí, že ředitelka školy vyhrožuje jejich dcerám trojkou z chování. Za to,…

Sdílej na facebooku

Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

DISKUSE

janedo: Nejlepší by bylo omluvit se ředitelce osobně i na facebooku a tím celou věc ukončit. (28. 11. 2010 10:32)

hitovka: jsou ti největší sprosťáci. Když jejich dětem nadáváte do par..chantů, tak se nedivte,
že o ředitelce řeknou, to , co řekly. (19. 11. 2010 09:26)

realateista: To je skutečně trochu divná logika, poněkud zaměňuje následek s příčinou.
Byla zde jasná chyba rodičů hned na počátku, chyba pokračuje tou hloupou žalobou. (19. 11. 2010 13:20)

kendex: Proč se bráníte žalobě? Každý má právo hájit si své soukromí a život. Všimněte si, jak je někdy těžké vydržet s kantorkou v soukromí. Některé pořád někoho poučují, komandují. Kantor na toto nemá právo. (20. 11. 2010 08:59)

hitovka: V čem byla ta chyba rodičů hned na začátku? Paní ředitelka si to měla vyřešit hned při prvním telefonátu s matkou té slečny. Jistě u toho byla spousta svědků, takže nejlepší bude opravdu tuto celou kauzu nechat prošetřit školskými orgány. Když se neumějí domluvit jinak......to platí pro obě strany....pro obě strany to bude ale velice nepříjemné. (19. 11. 2010 14:43)

realateista: Ale ona to také vyřešila hned na začátku. Měl byste uznat, že není normální, aby rodiče volali hned ředitelce, kvůli takové hlouposti. Jediným jejím "prohřeškem" bylo, že to vytkla žákyni. A na to skutečně má právo. (19. 11. 2010 14:54)

hitovka: Zkrátka se mi zdá, že trojka z mravů je vážně moc. Když si pak např. přečtete článek, že ta masturbující slečna dostala JEN dvojku z chování, což mi hlava nebere, tak nevím nevím, zda trojka je adekvátní.... (19. 11. 2010 15:15)

quasimodo: Mno , tak nevim, ale dal bych dvojku. Mel jsem na stredni taky problem mimo skolu, nikdo se me neptal, vyfasl jsem trojku z chovani a doma narez, ze jsem si tyden nesedl. Dnes je to kapku jine. Vyrazivo dnesnich zaku je otresne, ale to je pouze obrazek rodiny. Rodice nadavaji ucitelum, alibisticky shazuji vinu na skolu misto , aby se podivali co delaji jejich ditka ve volnem case, popripade jak se chovaji sami. Ovsem za nejakou nadavku je trojka moc. Dvojka opravdu staci. (18. 11. 2010 11:34)

karolajna: Myslim si, ze holky jsou pouze typicke pubertacky, ktere pokazde hledaji chybu nekde jinde jen ne u sebe. Pokud je k tomu rodic, ktery vas v tomhle podporuje je velice nasnade ziskat presvedceni, ze si ze me vsichni sednou na zadek. Bohuzel v kombinaci s pani reditelkou, ktera neumi resit problemy jinak nez z pozice sve moci se mohou dostat holky do takoveho prusvihu, ktery se s nima i treba nejakou dobu potahne- pokud se teprve chystaji hlasit na stredni skolu tak s trojkou z chovani muzou mit docela problem a nejsem si jista zda je zcela spravne aby za to ty holky nesly takoveto nasledky. Moje mamka je ucitelka na zakladni skole a kdyz mi doma obcas vypravi o svych kolegynich tak obcas nestiham. Proste jsou urciti lide, kteri sve povolani vykonavaji protoze je bavi, umi v nem chodit a maji autoritu a respekt a pak jsou takovi co pajdak vystudovali jen proto, ze nevedeli co studovat, nebo se proste chteli nekam zasit aby meli 2 mesicni prazdniny- lidske duvody a pohnutky muzou byt ruzne. Pokud si ale pani reditelka mysli, ze rozdavanim trojek z chovani ziska tu tolik vytouzenou autoritu tak je docela na omylu. Hoklky by potrestane byt meli, ale maximalne tak reditelskou dutkou, kterou bych k tomu co udelali povazovala za maximalne adekvatni. (18. 11. 2010 00:56)

realateista: Ředitelka na omylu není, na omylu jste Vy.
Ty trojky z chování jsou samozřejmě velký kalibr, ale:
1. Nepřišly hned, jsou vyústěním následného vývoje chování děvčat a také jejich rodičů. Například skutečná upřímná omluva a snaha o nápravu by měla jasný dopad.
2. Pokud vím, vysvědčení je až někdy koncem ledna, Ještě se dá mnohé zachránit. Ten problém je v rodičích, na jejich chování nyní velmi záleží. Ale asi jim to stále nedošlo, chtějí se soudit. (18. 11. 2010 11:52)

hitovka: vy stále vystupujete z pozice síly, to je pak jakákoliv dohoda nemožná. Kdyby to šlo, tak byste nejraději dal trojku z chování i těm rodičům. (18. 11. 2010 20:18)

realateista: Právě, že z pozice síly vystupují rodiče. A to oni nestojí o dohodu, ale chějí bojovat, prostě proto, že mají pocit síly a nadřazenosti. Připomíná mi to namyšlené Američany - "Yes, we can".
V tom je ten problém, už to konečně pochopte.
Copak je normální, aby matka volala ředitelce kvůli tomu, že učitel zakázal dcerušce vzít pití do třídy? A aby se dceruška urážela, pokud jí to ředitelka vytkne? Aby ji pak nevybíravě urážela a vyhrožovala?
Děti se chovají nadřazeně a hloupě, protože se tak chovají jejich rodiče.
Zdánlivá otázka je, zda se mají děti trestat i za své rodiče. Ale ony jsou už téměř 15 leté slečny, trestány jsou i za to, že se za své rodiče shovávají a mají škodolibou radost z toho, že rodiče chtějí ředitelku převálcovat.
Každý normální člověk by se přece omluvil a hledal dohodu, ale rodiče chtějí bojovat. Dívky se tomu škodolibě smějí. V tom je jádro pudla.
Navíc ta šance dohody tady stále je, vysvědčení se píše až v lednu. Pokud rodiče budou hledat dohodu až jim teprve dojde, že soud musí prohrát, také to svědčí o mnohém.
Mé názory jsem psal také ve snaze ovlivnit rodiče (jistě diskusi čtou) a vlastně jiim tak pomoci. Chápu jejich stres, ale někdy skutečně platí "se slušností nejdál dojdeš". (19. 11. 2010 11:32)

karolajna: A podle Vas je normalni zakazat zakovi vzit si do tridy piti? Mela jsem nejruznejsi ucitele a NIKDO nikoho nikdy nenapomenul za napiti se o hodine( s vyjimkou labotari a pocitacovych uceben)- pokud vim, ve skolnim zadu to zakazene neni. A je zajimave, ze podle Vas je cela zalezitost vinou holek, popripade rodicu, ale pani reditelka udelala vse spravne. Opravdu s timto nazorem nemohu souhlasit v zadnem bode. Takovehle pani reditelce bych se bohuzel asi posmivala taky- neuznavam lidi kteri se chovaji se samozrejmym presvedceni, ze jedini oni jednaji spravne-Bohuzel tyto stare struktury nemaji v nasem skolstvi co delat. (22. 11. 2010 04:52)

kendex: Problém učitelů je, že se snaží vychovávat děti dle svých nějakých norem a zásad. Tyto zásady nemusí být v souladu se společností, protože dnes je svoboda a může učit i člen nějaké sekty. Učitel by se měl zaměřit na své odborné kvality, aby předal dětem co nejvíce znalostí. (20. 11. 2010 08:11)

realateista: Ale to je chyba, že to bude řešit na vyšší úrovni. Problémy se mají řešit tam, kde vznikly.
Navíc je zde problém precedensu. Jde o modelový případ sledovyný rodiči a hlavně dětmi. Pokud se těm slečnám nic nestane, jde o jasný signál pro daleko horší případy. To bude muset nadřízený orgán vzít v úvahu a zřejmě se přikloní k přísnější variantě z "výchovných důvodů".
Proto stále opakuji: Cesta není boj, cesta je dohoda a smír. (19. 11. 2010 12:47)

hitovka: Já myslím, že my dva to tady nevyřešíme. To budou řešit určitě školské orgány na jiné úrovni. Ta trojka neprojde... (19. 11. 2010 12:34)

hitovka: Jak ze strany slečen, tak pochopitelně i paní ředitelky. (18. 11. 2010 00:02)

hitovka: Učitelé přeci nejsou žádní nadlidé. Pravidelně jsem chodila na třídní schůzky svým synům a mohu z vlastní zkušenosti říci, že někteří učitelé ve školství nemají co dělat. A v jiném, než státním sektoru, by se neuživili. (17. 11. 2010 10:25)

vinnetouvi: Takovéle bl.bky jsou ty nejhorší, co snižují autoritu vyučujících před jejich par.chanty, kteří většinou jsou omezení a hloupí a morálně nepřizpůsobiví, takže opičí "láska" mamineček ze závisti očerňuje chytřejší, než jsou ony samy.Zajímalo by mě Vaše povolání, jaké "úrovněů jste dosáhla a kdyby Vás nějaké přibl.blé mladé ucho sprostě veřejně kritizovalo, jak by se vám to líbilo. (18. 11. 2010 15:20)

hitovka: Tak to vám mohu říci, že někteří kantoři by si u mě ve firmě ani neškrtli. Kantorů, kteří jsou vzdělaní, mají u děti přirozenou autoritu a respekt, těch si nesmírně vážím. Ti, kteří tam šli jen proto,že už dopředu věděli, že by se jinde neuživili, pro ty to pochopitelně neplatí... (19. 11. 2010 09:42)

Gravity Rush vás nechá měnit gravitaci, jak se vám zlíbí

Gravity Rush vás nechá měnit gravitaci, jak se vám zlíbí

Hekseville, vzdušné město, je pod náporem neznámých tvorů jménem Navi. Jsou tajemní, dosahují až gigantických proporcí a ohrožují…celý článek

Čechy dnes večer prověří i Rosického spoluhráč

Čechy dnes večer prověří i Rosického spoluhráč

PŘÍMO Z BAD WALTERSDORFU | ONLINE 20:15 | Zatímco Michal Bílek dá v utkání proti Izraeli, které je prvním testem Česka před EURO…celý článek

ikona

Top články na Blesk.cz