Zpět na článek

Diskuse ke článku: Češi kašlou na charitu: Skončili na 81. místě!

Češi kašlou na charitu: Skončili na 81. místě!

10. září 2010 | 05:00Většina lidí se shodne v tom, že ostatním je třeba pomáhat. Když však dojde na věc, skutečnost je poněkud jiná. Alespoň to vyplývá ze zjištění Nadace pro charitativní pomoc, která včera zveřejnila první…

Sdílej na facebooku

Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

DISKUSE

arcaben: Ty toho nechápeš asi víc!!Si to přečti ještě alespoň 3X,koho urážím či napadám?!Uraženě reaguješ jen Ty! (11. 09. 2010 09:43)

hugu: Záleží na metodice, jakou Nadace pro charitativní pomoc použila.Dá se s úspěchem pochybovat,že vedla účetnctví na celé planetě,(dárcovské SMS jsou naše specialita),
spočítat čas věnovaný charitě lze jen těžko,pracovní výpomoc také atd.atd.
Jsou státy,kde se může část daní adresovat přímo na charitu(pak je tu otázka zda je to ještě charita),další státy mají odpisy z daní atd.Osobně si myslím,že s charitou to u nás to není špatné a češi na charitu rozhodně nekašlou. (10. 09. 2010 21:14)

arcaben: taky si myslím (10. 09. 2010 23:48)

mijas: na tom nejsou až tak špatně s charitativním myšlením. Většinou jen potřebují vědět, že jejich pomoc se dostane tam, kam má... samozřejmě by to s náma mohlo být lepší, ale ten zdravý základ v nás je a to je hlavní . Nějakou dobu jsem v jedné neziskovce fungovala jako dobrovolník a byla jsem většinou spíš mile překvapena.
Moc se mi líbí něco, co by u nás bohužel asi nefungovalo . V Anglii mají tzv. charity shopy - je to na způsob našich sekáčů s tím rozdílem, že všechny věci, co se tam prodávají (oblečení, kosmetika, hračky, ale i nábytek atd.) tam dávají lidé zadarmo, prostě doma udělají úklid věcí, co nepotřebují a odnesou je tam. Tam pracují většinou důchodci nebo dobrovolníci a všechen zisk z těch krámků jde té určité organizaci, jejíž název nesou. Nákup tam vás potěší dvojnásob. Seženete levnou věc a ještě pomůžete. Bohužel toto si neumím představit v Čechách - většina věcí by se do těch krámů ani nedostala (10. 09. 2010 18:33)

arcaben: Hezky napsané (10. 09. 2010 20:43)

sova13: přestaňte se konečně vymlouvat na nedostatek financí a podvodné charity.
Pomáhat se dá i bez peněz přiložením ruky k dílu. A nemusí vám to nikdo organizovat. Stačí všímavost a dobrá vůle. (10. 09. 2010 14:33)

beruska07: To je i můj názor. (11. 09. 2010 02:34)

arcaben: Je mi naprosto šumák jestli někdo zjišťuje zda přispívám či nepřispívám na charitu a podobné podniky!To je moje interní záležitost a když chci přispět tak přispěji a nebudu to nikde prezentovat,aby mi někdo přišel plácat na ramena!!Nevěřím nadacím ani jiným spolkům,bohužel je jich tu prales a dřevorubec aby se v nich vyznal!!U nás jsou sběrné kontejnery na čisté,obnošené šatstvo-třeba.Osobně upřednostňuji konkrétní pomoc,konkrétní osobě.A jestli někdo nechce či nemůže přispět tak ho neodsuzuji=je to jeho věc a na těch druhých je aby ho pádnými argumenty přesvědčili o záslužnosti a ne ho urážet či jinak atakovat=to je nejlepší cesta k tomu,že se na charitu každý vyprdne!!Pro dary se chodí s prosbou ne s klackem a hulvátským slovníkem!!! (10. 09. 2010 20:54)

beruska07: Nechápu proč tak napadáš sovu13, která na rozdíl od tebe nikoho neuráží, ani nenapadá, jenom vyjádřija svůj rozumný názor. Uraženě se můžou cítit snad jen ti, co za svým vymlouváním skrývají neochotu pomáhat. (11. 09. 2010 02:39)

anelam: Celý svět posílal....psalo se že by se za to postavilo 7O takových měst Kam se ty peníze poděly?Teď se lidé do Čern.vracejí i když to stále není bezpečné.Kde je aspoň jedno to město postavené pro ty postižené?Já o tom nic nevím U nás Troubky-taky se mělo stavět ,peníze prý na to byly-kde stojí nové Troubky mimo povodňovou oblast? (10. 09. 2010 14:01)

1912: PŘEDÁVAT OSOBNĚ POTŘEBNÝM !!!!NEBOT TOLIK NADACÍ JE ZDE KDE SE JEN KRADE Z NICH KTEŘÍ JE ŘÍDÍ !!!!!!!! (10. 09. 2010 13:31)

e.44: že se tu bude řada lidí obhajovat, ne neoprávněně, nedostatkem financí.
Ale v čem je zakopaný pes, co se týká času věnovaného na dobročinnost a co se týká pomoci cizí osobě?
Já osobně si myslím, že je to zapřičiněno tím u nás stále ještě nesmyslně zakořeněným bludem, že se o všechno a o všechny musí postarat stát. (10. 09. 2010 10:18)

anka: presne tak....v tech jmenovanych zemi je zvykem, ze vetsina lidi ma svou charitu, kterou nejak podporuje - castku je mozne si odecist z dani.....a pak velmi hodne lidi
pomaha tim, ze prilozi ruku k dilu....Navic, pokud se nekde stane velke nestesti,
vetsina lidi prispeje......Patri to k zakladum slusnosti.... (10. 09. 2010 17:59)

gogo: Nesouhlasím. Zde je to o tom, že charity u nás jsou často podvodné a vedené nedůvěryhodnými osobami, které sledují zcela jiný cíl než někomu pomoci. Jedině tak sobě. Kdyby měli Češi 100% jistotu, že jimi darované peníze nebudou rozkradeny, byla by jejich reakce zcela jiná. O tom jsem přesvědčen ! (10. 09. 2010 12:06)

beruska07: Ubohá výmluva
Copak se nedá pomáhat jinak než přes charitu? (11. 09. 2010 02:43)

gogo: Ano, samozřejmě že se dá. Já tak také občas činím. Ale zde je řeč o charitách. A já zde odpovídám co si myslím o charitách. (12. 09. 2010 07:23)

arcaben: Diskuze je o charitě-přečti si nadpis!Až bude o něčem jiném,budeme diskutovat o něčem jiném!! (11. 09. 2010 09:45)

e.44: arcaben, nechci bejt rejpavá, ale chce to číst celý článek, ne jenom nadpis. Hlavně ty kriteria, podle kterých to bylo hodnoceno. Jak jsem si všimla, tak nejen ty tady dáváš nesmyslně rovnítko mezi charitu (neziskovou pomoc) a chritativní organizace.
A jak už tu někdo napsal, ne všechny charitativní organizace jsou podvodné ( kdo chce, může si tu správnou najít a ověřit) a nebo taky se dá bez problémů pomáhat druhým ("provozovat charitu") i bez oficiálních charitativních organizací.
Prostě kdo chce, může. Nic mu v tom nebrání. (11. 09. 2010 10:55)

arcaben: souhlasím (10. 09. 2010 23:38)

gevi: Jo tak takhle hovoří člověk, který se každou chvíli ohání empatií. Jistě, pokud nechcete s charitou mít nic společného můžete takto argumentovat a empatii si dejte za klobouček. Pokud byste pomoci chtěl, pak si lehce můžete najít potřebné infiormace. Jenže tento váš postoj je v souladu s vaší zatrpklou a negativistickou povahou, kterou zde pilně ventilujete, takže co jiného od vás čekat. (10. 09. 2010 21:05)

Gravity Rush vás nechá měnit gravitaci, jak se vám zlíbí

Gravity Rush vás nechá měnit gravitaci, jak se vám zlíbí

Hekseville, vzdušné město, je pod náporem neznámých tvorů jménem Navi. Jsou tajemní, dosahují až gigantických proporcí a ohrožují…celý článek

Čechy dnes večer prověří i Rosického spoluhráč

Čechy dnes večer prověří i Rosického spoluhráč

PŘÍMO Z BAD WALTERSDORFU | ONLINE 20:15 | Zatímco Michal Bílek dá v utkání proti Izraeli, které je prvním testem Česka před EURO…celý článek

ikona

Top články na Blesk.cz