Zpět na článek

Diskuse ke článku: Nezaměstnanost: Berou důchodci práci mladým?

Nezaměstnanost: Berou důchodci práci mladým?

8. února 2010 | 14:59ANKETA: Úřady práce jsou plné mladých lidí, zatímco mnozí důchodci pracují, i když podle věku by si už měli užívat odpočinek. Berou důchodci práci mladým?

Sdílej na facebooku

Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

DISKUSE

warmer: Zaměstnávám mnohem raději starší pracovníky, třeba i důchodce než mladé lidi. Oni totiž mají chuť ještě něco dokázat a nevymýšlí všelijaké obezličky jak to obejít. S mýma chlapama se dohodnu jak to bude a jakým způsobem a tak to taky skutečně je ! Z mladých nikdo, NIKDO ! z 6-ti lidí tohle neplnil. Pořád nějaké vylepšení, zkrácení a v konečném důsledku větší náklady. Samé výmluvy to ano, ale vědomosti nikde. Já je nechci zaučovat, od toho jsou OU, potřebuji odbornou práci. A tu mi mladí kluci neodvedou, jen ji okecají. Jsem rád, že fachmani mají ochotu /nebo jsou donuceni okolnostmi/ dělat. (15. 02. 2010 13:42)

eccehomo: Pokud nekdo pracuje, nemuze pobirat duchod. Duchod je povinny az od 69 let, a po tomhle veku je povoleno pracovat pouze na castecny uvazek. Dost lidi jde pracovat na par hodin tydne aby si ukratili cas a prisli mezi lidi.
(14. 02. 2010 16:24)

jamilen: lejdynko, souihlasím s vámi.
Pokud důchodce zůstává na svém místě, tak skutečně jeho místo nemůže získat někdo mladší s rodinou. Pak chápu rozhořčení mladých, ale jsou práce, které by nikdo mladší nedělal za mzdu, za jakou dělá důchodce, který si jen vylepší důchod. Na obživu by to nestačilo.Tam si pomůže jak firma, tak důchodce.
Důchody nejsou velké, pokud si někdo myslí. Většina důchodců je na úrovni lidí, kteří žijí z podpor a nikdy moc nepracovali. Pokud celý život nespořili, tak nemají nic a brigáda je pro ně nutností.
Nutno dodat, že dnešní mladí jsou náročnější, než jsme byli my. Za nás toho v obchodech moc nebylo a tak nebylo ani za co utratit. Dnešní doba a reklama je lákavá a pokud někdo neumí šetřit a neuvědomuje si, že ty všechny věci k životu skutečně nepotřebuje, tak pak bude vždy žít od výplaty k výplatě a nic mít nebude.
Nenávist mezi generacemi není na místě. Naše mládí nám nikdo závidět nemusí a stáří í si okusí sám. (14. 02. 2010 12:48)

dennycross: Já si sice také myslím. že důchodci berou mladým pracovní místa.
Ale nevinním je !!!! nýbrž vládu !!!!!, že nedokáže hospodařit tak, aby se důchodce dočkal slušného důchodu na své životní potřeby a i něco navíc, aby si mohl koupit nebo zařídit mimořádné nenadálé potřeby.Když budou mít dostatečně slušné důchody, nebudou mít potřebu pracovat v důchodě to i kolikrát přes své chatrné zdraví.Je mi 50 do důchodu (jestli se ho dožiju) mám tak 11 let.Jak to vypadá dnes , tak ze mně bude v důchodu bezdomovec nebo neplatič,protože už dnes vydělám jen na základní životní potřeby pro sebe a dcerku(13 let)A to nakupujeme jen jídlo ve slevě a supermarketu aby bylo co nejlacinější. V důchodu má člověk odpočívat po odvedené práci a né se pachtit dokud nepadne. (14. 02. 2010 12:17)

hrubackova: dnes je nový trend - nezaměstnaní z ÚP.Ten si může vydělat cca 4000,- a ještě brát podporu.A hlavně - důchodové se neplatí nemocenskou za něho platí stát .To je pro zaměstnavatele zlatý důl. Zaměstná ho na plný úvazek,pro úřad vykáže jen část,na odvodech nedá ani korunu a na zbývají část mzdy peníze vždy sežene.A spokojení jsou oba. (14. 02. 2010 06:28)

lejdynka: Nechce se mi věřit tomu, co čtu! Vy tady jste schopní vypočítávat, kolik má jaký důchodce důchodu (no považte, třeba celých 8000!) a kolik si ještě přivydělává, nenávistně je napadáte (vždyť nic nepotřebují apod.) a přitom si snad vůbec neuvědomujete, že to je uměle vyvolávaná zášť, která vás má zaslepit a odvést pozornost jinam! Vy ale máte to, co ti staří už nikdy mít nebudou, mládí, schopnosti, většinou i zdravé tělo, co nebolí. Vy můžete téměř všechno, jim už toho moc nezbývá. Závidíte jim, že mají kde bydlet a nemají např. hypotéku? Závidíte jim taky bolesti, pohrdání, nezájem, strach, kteří mnozí zažívají, když je jim předhazováno, že překážejí. To je hnus, zkuste chvíli přemýšlet a uvědomit si, že se ani neotočíte, život uběhne a budete v jejich pozoci vy. Samozřejmě se všeho vzdte, podle zde uváděných dobrých rad opustíte své byty a půjdete do společných nebo do suterénních kamrlíků, přestanete pracovat, co kdyby o vaše místo stál někdo jiný... Vy jste nezažili válku, bídu, to, co oni často ano, jenže dřív lidé uměli přežít z mála a přesto vychovat děti. Nějak si neumím představit, kam až to taky dojde (13. 02. 2010 07:51)

gogo: Velmi hezky a pravdivě napsáno. Samozřejmě že to co píšete je neoddiskutovatelné... Ale ti mladí diskutující se kterými jsme trapně a hloupě rozeštváváni nemají již dvě vlastnosti, kterých je zapotřebí do této diskuze : nemají empatii a fantazii.... Dnešní společnost je vychovává jen v naprosté egoisty, kteří Vám tudíž nemohou nikdy uvěřit. Kteří nemají již soucitnost ani fantazii na to, aby si dovedli alespoń nepatrně představit to, o čem zde tak výstižně píšete ... (15. 02. 2010 07:38)

jamilen: Naprostý souhlas.
Svoji reakci jsem asi poslala jako samostatný příspěvek.
Lépe bych to nenapsala. Jste na tom nyní přesně podle přísloví "" stáří pryč a do penze daleko". Tento věk vám v dnešní době nezávidím. Přejí vám zdraví a sílu. (14. 02. 2010 12:53)

pupidup: jak tak na to koukám, skoro je to existenční boj! Kdo z koho. Důchodce s nízkým důchodem (přestože celý život poctivě pracoval), kterým neuhradí ani nájem... a nezaměstnaná živitelka dvou dětí s životním minimem....co s tím? Co je menší zlo? Když v azyláku skončí důchodce nebo máma s dětmi? Kdo to dokáže rozhodnout? Není tady náhodou něco špatně???
Něco jiného je důchodce - úředník, to bych ho hnala, ale myslím, že už tohle úřady nedělají. Důchodce už jistou dobu propuští.... (12. 02. 2010 16:08)

gogo: by se dala uzavřít následujícím konstatováním : Lidé kteří se dožili důchodu a kteří nejsou nemocní a mají možnost a chuť ještě chvíli pracovat se dají dělit do dvou skupin : PRDUCH ve státní správě a PRDUCH v soukromém sektoru. PRDUCH ve státní správě by skutečně měl odejít v důchodovém věku ihned do důchodu, protože je placen z našich daní, ale tak se nestane, protože státní správa je jedna velká rodina a tak příbuzný příbuzného přece nevyhodí do důchodu, že ... Tak tomu bylo je a bude.

PRDUCH v soukromém sektoru je výhradně záležitostí majitele příslušného podniku za kolik a koho chce zaměstnávat aby podnik prosperoval. Nikdo mu nemůže nařídit aby (např. !) vyhodil šikovného a pracovitého důchodce, který navíc v jeho podniku poctivě maká desítky let a na jeho místo vzal mladšího pracovníka jenom proto že je mladší. To je přece naprostý nesmysl a neudělal by to nikdo z vás.

Takže se tady masírujeme zcela trapně a zbytečně. Že ta příčina obrovské nezaměstnanosti je samozřejmě zcela jinde zde řada lidí prostě vidět nechce. Já se osobně domnívám, že toto téma bylo takto vyvoláno účelově, aby odvrátilo pozornost od skutečných viníků současného marasmu.
(12. 02. 2010 11:49)

arcaben: konečně rozumný a konstruktivní názor!!!Nemohu než souhlasit!!!! (17. 03. 2010 07:47)

syringa: Nebylo by lepsi radeji poslat nelegalni pracovniky domu (jen Ukrajinci 350 tisic) a byla by prace pro vsechny. Pro ty ducodce bych doporucila, ze by mohli pracovat, ale ne na miste, kde byli doposud a drzeli treba lukrativni misto. At delaji, ale tam,kde je lidi treba. (12. 02. 2010 06:18)

mat-y: Nechápu,proč každej bere do huby úkáčka,když je tady nejvíce Slováků,kteří se navíc cpou i do politiky a na vyšší pozice,což mi vadí víc.Ten ukrajinec na mě aspoň promluví česky,zatímco Slovák bude furt mluvit tou Slovenštinou v domnění že mu snad rozumím.Tam si prosadily zákon,že se u nich bude mluvit pouze slovensky a tady se ani trochu nestydí nemluvit česky,ve státě,kde je úředním jazykem čeština. (14. 02. 2010 03:45)

quasimodo: az budou cesi ochotni delat jejich praci, tak proc ne. Mam tu na smlouvu 3 ukrajince. Maji svuj zivnostak a delaji kapku jinak. To co oni zvladaji za 2 tydny , druha ceska parta delala jednou tolik a takrka za dvojnasobek. (12. 02. 2010 08:00)

1940: A co ty synku, co umíš dělat ty ? Uživil by ses sám bez těch "socek" jak je s oblibou nazáváte ? (13. 02. 2010 09:44)

quasimodo: mno bez tech socek jak pises jsem se zivil hodne dlouho a jestli myslis ze ted jen sedim doma, tak se mylis (14. 02. 2010 12:22)

gogo: Hochu, hochu.. jednou jsi zaměstnán v zahraničí... jednou tady zaměstnáváš Ukrajince ... jednou jsi bohatý... jednou chudý ..... jednou jsou mladí Češi pracanti ..... jednou jsou to flákači ..... nevím, nevím .... (12. 02. 2010 11:53)

quasimodo: V zahranici jsem pracoval, ne ze pracuji, ukrajince tu na smlouvu mam uz druhy rok, co je bohaty a kdo mluvi o tom ze jsem chudy. O tom ze mladi cesi jsou pracanti jsem nikdy nenapsal ani slovo a ze jsou flakaci take ne.

Demagogie je ale u komousu normalni. U Tebe mne to neprekvapuje (14. 02. 2010 12:25)

krakonos500: Quasimodo ma nejake mindraky ze?Kdyz mu dochazeji argumenty tak kazdemu nadava do komousu .Myslim ze s nim jeste mlati puberta. Neboj,casem se to mozna upravi. (15. 02. 2010 05:58)

arnoldek: 1.opavdu by si měli lidé odcházející do důchodu vybrat mezi vyplácení starob. důchodu a mezi platem. V podnikání bych nic neomezovala
2.konflikt mládí a stáří, vzájemný boj o pozice tu byl a vždy bude, zachovejme si ale slušnost a vzájemnou úctu- vždyŤ i naši rodiče jsou už často důchodci...
3.přeplácení lidí bez pracovních návyků sociálními dávkami je fakt šílený a nemá to dna a konce. Na druhou stranu sociální systém je důležitý a to hlavně pro ty kteří se do nouze dostali ne svou vinou/ lidé nemocní, invalidé.../ a také ti kteří prostě přišli o práci po x letech v regionu, kde najít práci jinou je nemožné- nikdo z nás neví, kdy se do takové sit. může dostat

Sama mám dvě malé děti, celou dobu co jsem doma se snažím nereptat na peníze a raděj se snažím pracovat třeba i na pár hodin. Občas mě taky super naštvou "důchodci bojovníci", kteří už dávno zapomněli na slušné chování, ale to není asi důchodem, takoví byli vždy. (11. 02. 2010 22:32)

Psychiatři: Breivik byl závislý na počítačových hrách!

Psychiatři: Breivik byl závislý na počítačových hrách!

Podle psychiatrů, kteří vypracovávali profil Anderse Behringa Breivika (32), byl norský pravicový extremista závislý. Vášněmi,…celý článek

Smrt Lukáše Přibyla zůstává záhadou. V pondělí si rozrazil hlavu

Smrt Lukáše Přibyla zůstává záhadou. V pondělí si rozrazil hlavu

VIDEO | AKTUALIZOVÁNO | Fotbalovou Spartu zasáhla lidská tragédie. Místopředseda představenstva a jeden z nejmocnějších lidí českého…celý článek

ikona

Top články na Blesk.cz