Zpět na článek

Diskuse ke článku: Čtenáři o ČEZu: Jsou to zrůdy!

Čtenáři o ČEZu: Jsou to zrůdy!

3. února 2010 | 13:55Kauza, kterou vyvolalo skandální video sebevraždy natočené samotným komandem ČEZu, rozdělila čtenáře Blesk.cz na dva znepřátelené tábory.

Sdílej na facebooku

Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

DISKUSE

swess: V celkové ceně za odebranou elektřinu na fakturách, které každý z nás platí, je kromě ceny za výrobu, distribuci, údržbu sítě, atd. i částka pokrývající takzvané "netechnické ztráty" což jsou nejen ztráty v rozvodné síti, ale i ztráty způsobené černými odběrateli. S tím ČEZ už dopředu počítá a my to platíme. To, co z odběratelů komanda NTZ násilím vytlučou nejsou náhrady za ztráty, ale jen další a nemalý příjem. Takže jejich tvrzení, že za neplatiče platí navíc všichni ostatní, je lež a vymyšlený argument, kterému logicky spousta lidí uvěří. TOPgauner Roman lže a všichni jeho mluvčí úplně ve všem, co řeknou.

(07. 02. 2010 14:30)

valdis: Udělal bys dobře, kdyby jsi třem, nebo čtyřem takovým neplatičum -platil za jejich černý odběr Ty ! Tým by se s problémum začalo hejbat. Možná by Tě naslodovali další nespokojenci s metódama ČEZu - a jejich vymáhači by utřeli hubu a byli by rozprášení !! (09. 02. 2010 16:34)

anasyi: swess, (08. 02. 2010 12:02)

nikto nevie: Česká republika je majoritním vlastníkem ČEZ. Ředitel ČEZ Roman je státním zaměstnancem a jeho milice je ozbrojená státní Lidová milice (s vojáky a policií nemá nic společného). I z novelizovaného trestního zákona jasně vyplývá, že se Lidové milice ČEZ dopustili mnohanásobného porušení trestního zákona (záměrného uvedení v omyl, podvodu,vydírání, omezování domovní svobody, omezování ústavních práv zaručených Ústavou ČR, porušování lidských práv a důstojnosti). Zaměstnanec státu Roman, který má měsíční plat cca 10x vyšší než prezident republiky a cca 100x vyšší, než 75% občanů ČR, který je pod 50% hranicí udávaného průměrného výdělku občanů, by měl být okamžitě poslán státním žalobcem do vazby, zkonfiskován majetek a postaven před soud. Lidové milice ČEZ by měly být okamžitě rozpuštěny a jejich členové posláni do vyšetřovací vazby, aby se zabránilo maření vyšetřování vzájemným ovlivňováním výpovědí zřizovatele Romana, vedením a členy Lidových milicí. Účelová obhajoba zřízení lidových milic, ředitele státního podniku Romana, že jsou při vstupu na cizí majetek napadáni jejich majiteli údajnými dlužníky ČEZu, nemá oporu v zákonech ČR. ČEZ, stejně jako jakýkoli jiný prodejce, který má pravomocný a vykonatelný rozsudek soudu, musí pro vstup na cizí pozemek požádat o asistenci policii ČR, která jediná má právo, legitimovat občana a pouze v případě ohrožení života občana či obecného ohrožení, vstoupit bez povolení na jeho pozemek, nebo do jeho domu či bytu. Problému, že dodavatel energii (elektrika,plyn) má svůj majetek (plynoměr, elektroměr) umístněn v soukromém vlastnictví zákazníka, se dá jednoduše pomoci tím, že si každý odběratel plynoměr od ČEZu koupí (ČEZ by měl povinnost doživotní reklamační doby k přístroji, který by nebyl úmyslně poškozen odběratelem), ale bude povinen, pod ukončením smlouvy o dodávce energie, zpřístupnit minimálně jedenkrát ročně přístroj k odečtu a k bezplatnému přecejchování. (07. 02. 2010 11:26)

anasyi: nikto nevie, (08. 02. 2010 11:59)

gogo: To co říkáte je teorie. I když pravdivá. To co dělá ČEZ je ale praxe.... (07. 02. 2010 15:48)

gogo: to, že stát odevzdal do soukromých rukou naprosto ziskový podnik, který mohl sypat do státní kasy (a potažmo nám) obrovské sumy, které v té kase zoufale chybí, svědčí o tom, že politici a mafie jedno jsou. A my ? Pouzí blbečkové .... (07. 02. 2010 08:15)

swess: kteří tady teď píšete své názory a nezáleží na tom, jestli považujete komando NTZ za gangstery, nebo si myslíte, že jsou to supermani, kteří honí padouchy. PODSTATOU PROBLÉMU JE, že komando NTZ používá při takzvaném "jednání s klienty" dokonale propracovanou formu psychologického nátlaku kombinovanou s praktikami vymahačů. Věřte, že po takovéto několikahodinové masáži se většina lidí přizná i k tomu, co neudělali a podepíší cokoli, jen aby ten zlý sen už byl za nimi. Mohu to tvrdit, protože MÁM S NTZ OSOBNÍ ZKUŠENOST. A nedělejte si iluze o tom, že kdy jste poctivý člověk, pracujete, nekradete a za všechno včetně faktur za elektřinu řádně platíte, nemůže se vám nic stát. Pokud se setkáte s NTZ nepomůže vám nic, protože se vás nikdo na nic nebude ptát, nikdo nebude nic vyšetřovat, všechny úřady a často i média od toho dají ruce pryč, právníci se budou bát vás hájit a zkončí to tím, že vás ČEZem zadplacený soudce odsoudí k zaplacení statísícové částky. To, co jsem teď napsal je můj příběh - jediné, čím jsem se provinil bylo, že jsem se ocitnul ve špatnou chvíli na špatném místě a stálo mě to 350000,- Kč. MYSLÍTE, ŽE SI DĚLÁM LEGRACI? Tady není prostror pro vtipkování. Zamyslete se nad tím, co se pravě z médií dozvídáte o komandu NTZ,
protože klidně zítra můžete právě vy být další obětí. Stačí jeden závistivý soused. A komando ČEZ nevyjíždí do terénu proto, aby na místě konstatovalo, že je vše v pořádku, mají 100% úspěšnost, podíl na zisku z vybraných částek a dokonce plán odhalených černých odběrů na rok dopředu. Dochází vám o co tu jde? Může se toto dít ve svobodné civilizované zemi? To záleží jenom na nás. Když si to necháme líbit, bude čím dál tím víc arogantních parchantů jako je Martin Roman a společnosti jako je ČEZ začnou řídit naše životy. Protože bez elektřiny se sice dá přežít, ale normálně žít se bez ní v 21 století nedá. (06. 02. 2010 18:17)

anasyi: swess, (08. 02. 2010 12:01)

yarda: Kdyby bylo jasné, že dlahy se mají platit, kdyby se věřitelé mohli spolehnout že státní orgány k tomu zmocněné jim zajistí vrácení jejich peněz, dlužníci věděli, že dluhy budou muset zaplatit, bylo známo, že trestné činy se stíhají a trestají, asi by situace byla jiná. Možná, že ČEZ trochu chápu, třeba se nedomohli svých práv u policie a tohle považovali za jediné možně řešení. Chtělo by tuto aféru důkladně vyšetřit a zjednat nápravu - ty úderné oddíly ČEZu by pak mohly fungovat jako speciální policejní oddělení pro energetickou kriminalitu. BTW: Taky se mi kdysi stalo, že mi odpadla plomba u elektroměru - stářím, nikdo se v tom nehrabal, nikdo nic nekradl. Výběrčí si toho nevšimli až jednou jeden pečlivý - ale byla u toho tchyně, věděla co se sluší a srovnalo se to nějakou bankovkou. (06. 02. 2010 13:49)

yarda: kus titulku - mělo to být takhle:
Tady IMHO nejde ani tak o ČEZ ale o právo a jeho vymahatelnost
Kdyby bylo jasné, že duhy se mají platit,... (06. 02. 2010 14:00)

milmel: Není v moci obviněného jednat, protože vypnou el. proud a potom je možno se soudit (ovšem bez elektrického proudu, což v 21. století není k vydržení) . Nenašli žádný nelegální přípoj, nenašli po domě žádný velký spotřebič, není jediný důkaz, že došlo k nezákonnému odběru. Jedině byla poškozená plomba na elektroměru. Jen zbyla otázka, co ten montér dělal 1/2 hodiny v rozvodné skříňce, když ani elektroměr nebyl vyměněn. Jediná uspokojivá odpověď je, že plombu poškodil záměrně on, protože za každý nezákonný odběr má podíl v penězích. Jinak při každém podezření z trestného činu je přítomna policie, která zajistí důkazy a případný viník je souzen. Pouze ČEZ má tuto výjimku za zákona a z ústavy soudí sám. (06. 02. 2010 12:02)

anasyi: milmel,co delal pul hodiny monter u hodin?Delal z tebe cerneho odberatele?Takze defakto,ti co zde drnci,ze se jim tohle stat nemuze,takze muze.Ono staci,kdyz z lidi nekdo udela cerne odberatele.Ale potom nekdo musi dat i tip ze?Takze,cim vice cernych odberatelu,tim vice penizek.Jak pises,ze Cez ma vyjimku se zakona,je to i zrejme tim,ze 60% patri statu,a zrejme tech 60% staci k tomu aby i soudili.Takze celej gang je chranenej statem.Tech 60% je silnejsi jak zbyvajicich 40%.Mas nejakej protokol o zjisteni? (06. 02. 2010 13:05)

milmel: Protokol o zjištění pochopitelně je, ale to není důležité. Stále považuji za zrůdné, že jakási MAFIE, může sama bez soudu rozhodovat o vině a trestu. Je to zločinné a to i v případě, že bychom ten proud kradli. Když ale v Jablonci, řeší tyto případy, tak jedna z prvních informací je, že budete do soudního projednání bez proudu. Navíc soudit se s takovým kolosem, jako je ČEZ je skoro nemožné. To musí člověk prohrát, protože oni mají celou kancelář právníků. A i když nakonec vyhraješ, stejně právníkům zaplatíš možná víc, než kolik stála ta jimi určená pokuta. A přiznaná náhrada soudních poplatků nikdy nevyrovná skutečné soudní výlohy. Proto asi mnozí lidé radši zaplatí nespravedlivé vyrovnání, než se roky soudit s nejistým výsledkem. (06. 02. 2010 13:46)

anasyi: na to,ze se nikdo nechce s takovym kolosem soudit,a radsi to lidi zaplati,na to tan kolos spoleha.Zaplatil jsi dnes,zaplatis i zitra.Ale vezmi,ze jsou lidi,kteri opravdu tohle zaplatit nemuzou a nemuzou ani se sveho prava a ochrany domahat u soudu.To ze jedna z informaci je,ze do soudniho jednani budou lidi bez proudu,je proti zakonne,nebot zakon zna i ochranu dluznika.Tzn.,ze pokud strana zalobce dluh neprokaze,tzn.,zajisteni pohledavky,a ten protokol je tez dulezity.Kazdy protokol,je uredni listinou,ktera muze byt i prostredkem k tomu,ze muze byt prokazatelne,ze nic nedluzis a ze proud ti byl odejmut neopravnene.Takze jejich informace,je zcela mylna,nebot tuto informaci by mohli podat s tim,ze odejmuti proudu,se provadi na zaklade predbezneho opatreni u soudu,tim,aby dluh nepokracoval.Pokud by meli rozhodnuti soudu o tom,ze se toto predbezne opatreni muze vykonat,pak by jejich informace mela dulezitost.Ale zakon hovori o tom,ze i dluznik si muze u soudu podat navrh o predbeznem opatreni z duvodu toho a toho.Takze defakto,aby Cez mohlo provest odpojeni elektriky do soudniho rizeni,musel by nejprve manipulovat s rozhodnutim o predbeznem opatreni.A tohle Cez nema.Spoleha na nevedomost lidi a to,ze se boji. (06. 02. 2010 14:14)

anasyi: milmel,ja jsem nikdy k zadnemu soudnimu jednani nechtela pravnika.je fakt,ze se pred rokem o zadnych praktikach Cez nepsalo,ale proc?Proc se o tom pise az dnes?Protoze nekdo to odhalil jen ze sveho prospechu,dostat se ke korytu a nebo uz to bylo na takove urovni,ze se to vymykalo?Vem si,psalo se pred 4 roky o tom,ze lidi muzou prijit o sve byty z privatizace,ze se uz treba 9 let soudi?jedno je ale jiste,ze lidi se muzou takhle dozvedet co muzou podniknout na svoji ochranu.Nezlob se na me,ale me by nebylo jedno,ze me nekdo pred rokem vykasiroval za neco,co jsem neudelala.Takze by te to nemelo byt jedno.Jsi z prvnich postizenych.A potom,mas jistotu,ze Cez ti za par let nevystavi dalsi fakturu ze po tobe chteji uroky z prodleni za tuhe castku?Mas pravo do 3 let podat na Cez zalobu a pozadovat castku i s urokama.Pokud mas dobryho pravnika,zajdi za nim,dalo by se to i kvalifikovat jako neopravnene obohacovani.Pro me by bylo dulezite rozhodnuti o tom,ze dluh neexistoval (06. 02. 2010 15:00)

milmel: Toto je nepochybně pravda, ale před rokem o praktikách ČEZu ještě nikdo nepsal, a také nebylo známo, jaké jsou možnosti poškozených. Dnes bychom nepochybně jednali jinak a minimálně by u toho jednání byl nějaký náš právník. Ale teď už je to jedno. (06. 02. 2010 14:21)

kuboego: neozvať sa. Aj my máme spústu neplatičov z tzv. neprispôsobivých občanov, načierno napojených a vedome neplatiacich. Keď ich prídu z elektrární odpojiť, tak im ide o život, musí asistovať polícia. Žaiľ medzi neplatičmi sú aj ľudia, ktorí by úprimne radi platili, ale namajú z čoho. Takých je ale veľmi málo. Nuž a potom sa koná podľa príslovia "suché s mokrým horí" (05. 02. 2010 06:29)

okcak: Stručný popis situace. Dostal jsem vyúčtování za období 7/2007-7/2008.Spotřeba byla cca12000kWh.ČEZ mi vyúčtoval za rok 07-2000kWh a za rok 2008-10000kWh.Když jsem se ozval,tak se neochotně (arogantně) omluvili a vrátili mi přeplatek 1500Kč,což je rozdíl v cenách za elektřinu v r.2007 a 2008.Určitě nebudu v tom sám.Týká se to nejmíň celého středočeského kraje. (04. 02. 2010 08:08)

vyky1: Jelikož sem ivalidní duchodce a nemohu platit měsíčně 1500,kč když měsíčne mám duchod pod hranici životního minima.Tak sem platil zalohu pravidelně 1000,kč a arogatním chováním a nadřazeností tohoto zločineckého spolku mi byla odpojena elekrika,a ted tím padem sem v zimě bez elektrické energie.A dostal sem se ted do ještě větší bydy a nemám 3.000,kč na obnovení dodavky el.energie.Poradí mi někdo co mám v této situaci dělat děkuji,Asi si vzít život.děkuji za pomoc 608941462 (04. 02. 2010 08:06)

Psychiatři: Breivik byl závislý na počítačových hrách!

Psychiatři: Breivik byl závislý na počítačových hrách!

Podle psychiatrů, kteří vypracovávali profil Anderse Behringa Breivika (32), byl norský pravicový extremista závislý. Vášněmi,…celý článek

Smrt Lukáše Přibyla zůstává záhadou. V pondělí si rozrazil hlavu

Smrt Lukáše Přibyla zůstává záhadou. V pondělí si rozrazil hlavu

VIDEO | AKTUALIZOVÁNO | Fotbalovou Spartu zasáhla lidská tragédie. Místopředseda představenstva a jeden z nejmocnějších lidí českého…celý článek

ikona

Top články na Blesk.cz