Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Končím,“ vzkázala homofobní poslankyně Nytrová. Na schůzi ČSSD ale mlčela

Poslankyně Nytrová neblaze proslula výroky o homosexuálech.
Poslankyně Nytrová neblaze proslula výroky o homosexuálech.  (Autor: Blesk.cz/Psp.cz)
Autor: val - 
10. ledna 2017
14:20

Proslula drsnými výroky na adresu homosexuálů. Teď poslankyně Pavlína Nytrová skončila v poslaneckém klubu ČSSD. Tvrdí to aspoň ČTK, která se odkazuje na tiskovou zprávu zákonodárkyně. Sociální demokraté oslovení Blesk.cz ale o ničem takovém netuší. Podle agentury o tom Nytrová v úterý informovala premiéra Bohuslava Sobotku. 

„Dnes byla na jednání klubu a vůbec nepromluvila,“ udivila otázka jednoho z novinářů předsedu poslaneckého klubu ČSSD Romana Sklenáka. Šéf rozpočtového výboru Václav Votava reagoval obdobně. Také poslanec Jan Birke ani tisková mluvčí ČSSD o takovém počinu Nytrové nemají ponětí. Z informace se zdáli být přinejmenším překvapení.

ČTK přinesla informaci, že Nytrová vystoupila z ČSSD už 15. prosince, a to kvůli tomu, že nechce „čelit podrazům, pomluvám a útokům na mou osobu především ze strany představitelů sociální demokracie a jejich ‚loajálních‘ příznivců na okresní úrovni,“ napsala údajně v tiskové zprávě.

ČSSD je podle ní prolezlá korupcí od okresní až po celostátní úroveň. „Hlavním důvodem jsou podivné způsoby, styl a nekalé praktiky, které v posledních letech bují v sociální demokracii,“ citovala ji ČTK. 

Sobotka dal Nytrové nůž na krk

„To se občas stává, sociální demokracie má přes 20 tisíc členů. Někteří přicházejí, někteří odcházejí, pokud se paní poslankyně rozhodla opustit soc. dem., je to její rozhodnutí,“ dodal Sklenák. 

Blesk.cz shání reakci Nytrové. Zatím nebere telefon.

Poslankyně na sebe nejvíc upozornila loni v létě při debatě o novele o registrovaném partnerství, kdy mimo jiné řekla, že se homosexuálové budou snažit legalizovat sex s dětmi. Poslankyní chce zůstat až do voleb. Přes Sobotkovu výzvu se za svá slova o neomluvila. Novinářům řekla, že její formulace sice byla tvrdá, ale že si za ní stojí. Chtěla podle svých slov upozornit na ohrožení tradiční rodiny. Zvýšený výskyt pedofilie a drogových a alkoholových závislostí u homosexuálů podle ní prokazují studie.

Podívejte se, co o Pavlíně Nytrové řekl Bohuslav Sobotka:

Video  Premiér Sobotka promluvil o poslankyni Nytrové.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa