Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Král mariášníků: Dostal nejen korunu, ale i nahou slečnu

Autor: Pavel Ryšlink - 
18. prosince 2011
20:18

Novopečeným králem mariášníků se o víkendu v olomoucké hospodě U Pelikána stal místní borec Rudolf Bolf. Jak je v kraji zvykem, kromě řady cen za vítězství v celoroční soutěži dostal i půvabnou nahou dívku.

„Bylo to velmi příjemné. Ostatně pro každého staršího chlapa je taková věc velice příjemná,“ komentoval Bolf nahou slečnu na klíně a dodal: „Slečna se mi velice líbila a pokud jde o manželku, vím, že se na mě nebude zlobit. Ví, že je to jen ta krátká chvilka při korunovaci na mariášnického krále.“

Nejtěžší liga má dvanáct dílů

Středomoravská mariášová liga se v Olomouci hraje už čtrnáct let jako Pivo Litovel Cup. Sestává z dvanácti pětikolových turnajů. Aby hráč mohl pomýšlet na celkové vítězství, musí se zúčastnit alespoň deseti turnajů. Do celkového hodnocení se totiž každému započítává deset nejlepších výsledků.

Nahá slečna je tradicí

Vítěz dostává řadu cen, mezi nimiž nechybí například sud piva. Největší odměnou je však tradiční striptýzové vystoupení. Slečna pak novopečeného mistra korunuje na mariášové krále, který jako jediný má to privilegium, že smí mít dívku chvíli na klíně a vypít s ní tuplák piva.

Král se prý trochu styděl

„Bylo to poněkud nezvyklé vystoupení, ale musím říct, že velmi příjemné,“ komentovala striptýz před karbaníky tanečnice Vanesa (24) z Brna a dodala: „Bylo vidět, že novopečený král je zkušený zralý muž. I když z něj byla cítit určitá malá příjemná stydlivost. Řekla bych, že to bylo úžasné a že mám na co vzpomínat.“

Karty mistra učil tatínek

Novopečený král pak Blesku přiznal, že ho karty učil jeho otec. „Můj tatínek byl mým učitelem a také velkým vzorem. My jsme byli poměrně velká rodina a vždy, když jsme se sešli, tak se hrály karty. Ženské hrály kanastu, chlapi mariáš. Takže hraju od ranného dětství,“ konstatoval Bolf s tím, že tajemství úspěchu je v poctivé hře a v kapce štěstí. „A hlavně člověk musí hrát pro radost ze hry,“ prozradil Bolf.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi