Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Podnikatel Holeček: Staví načerno a ještě vyhrožuje!

Tuto luxusní vilu, která je postavena načerno, chtějí dát úředníci zbourat. Stále se jim to nedaří.
Tuto luxusní vilu, která je postavena načerno, chtějí dát úředníci zbourat. Stále se jim to nedaří.  (Autor: Jaroslav Krčál)
Autor: Jaroslav Krčál - 
21. dubna 2010
05:00

Podnikatel Miloš Holeček, který buduje luxusní dům v centru Pardubic načerno uprostřed zelené plochy, se i nadále vysmívá úředníkům stavebního úřadu. I přes jejich zákazy dál staví svoji vilu.

Stavebnímu úřadu se zatím nepodařilo vydat ani rozhodnutí o odstranění stavby, které slibuje měsíce. Nyní tento úřad dostal od Holečka dopis, ve kterém označuje úředníky za podjaté. Jeho zmocněnec navíc vyhrožuje, že Holeček může dělat problémy při dostavbě obchvatu města, neboť vlastní potřebné pozemky.

„Chodíme k němu na kontroly. Pokutu jsme mu udělili, ale ta se nyní řeší u soudu. Holeček pokračuje dál ve stavbě, a tak nyní budeme rozhodovat o dalším finančním postihu. Nic jiného dělat nemůžeme. Chodit si mu lehat na pozemek nemůžeme,“ tvrdí Blesku vedoucí stavebního úřadu Lenka Tobolková. Už řadu měsíců mělo být vydáno pravomocné rozhodnutí o odstranění stavby. „Nepodařilo se. Ze strany pana Holečka byla namítnuta naše podjatost, a tak se vše opět oddálilo,“ hájí se Lenka Tobolková.

Miloš Holeček svoji luxusní vilu buduje bez povolení na svém pozemku Na Ležánkách. Pokoušel se stavbu prosadit do změn územního plánu, to se mu ale nepovedlo. Holeček tvrdí, že mu úředníci slíbili, že na pozemku u Labe bude moci stavět.

Nyní dokonce došlo i na vyhrožování. „Pokud město nesplní svůj slib a nepomůže stavbu zlegalizovat, pan Holeček nebude vstřícný při jednání o pozemcích na stavbu obchvatu,“ tvrdí nyní Holečkův zmocněnec Milan Podolec. Holeček totiž vlastní pozemky, na kterých má vést silniční obchvat města, který je pro Pardubice velmi důležitý.

Úředníci stále tvrdí, že je nic nezastaví, ani výhrůžky. Vilu dají zbourat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

smrk ( 21. dubna 2010 09:20 )

Prdlajs dají zbourat, jsem z Pardubic a vzhledem k tomu, že trošku znám zákulisí celé věci ,tak se tomu akorát směju jak se BLESK vášní. V životě k žádnému bourání nedojde - modrá straka přeci modrou straku nepotopí. Zastupitelstvo města včetně "pana" primátora jsou s ním kamarádi,jeden potřebuje druhého. Možná jediná možnost je změna vedení města v nadcházejících volbách,ale ani tomu moc nevěřím. Není to totiž jediná černá stavba v Pardubicích ,která byla po velikém humbuku následně tiše zlegalizovaná. Stačí se podívat na výstavbu prodejního centra AFI ve středu města, kdy zastupitelstvo prodalo uvedené izraelské firmě lukrativní pozemky ve středu města za 345,-Kč/m2. Zkuste si koupit pozemek na stavbu u nás za tyto peníze a mám pocit, že na Vás pošlou lidi od Chocholouška.

Zobrazit celou diskusi