Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Festival Colours of Ostrava: 11 scén, 70 skupin a desítky tisíc lidí!

První den festivalu navštívilo 9000 lidí. Padne celkový návštěvnický rekord?
První den festivalu navštívilo 9000 lidí. Padne celkový návštěvnický rekord?  (Autor: ČTK)
Autor: tch - 
11. července 2009
05:00

Moravskoslezskou metropoli pohltil multižánrový a cenami ověnčený festival Colours of Ostrava. Už na zahájení čtyřdenního maratonu dorazilo devět tisíc návštěvníků, což je maximum v dosavadní osmileté historii. Pořadatelé očekávají, že padnou i další rekordy.

Zatím největší návštěvnost zaznamenal loňský ročník, kdy vzalo Černou louku, Slezskoostravský hrad a hudební kluby útokem 23 tisíc lidí. Letošní předprodeje naznačují, že bude rekord návštěvnosti překonán.

„Rozhodne o tom prodej jednodenních vstupenek a počasí,“ uvedl mluvčí festivalu Jiří Sedlák. 'Barevný'festival probíhá až do neděle na jedenácti scénách. Představí se na nich sedmdesát hudebních skupin a jedenáct divadelních souborů. Mimoto čekají návštěvníky workshopy, dětský svět nebo prohlídky industriálních památek. Festival je držitelem ceny Anděl za Hudební událost roku 2005 a 2006.

Vstupní brána na most vedoucí k hlavní scéně festivalu of Ostrava se dá jen těžko přehlédnout Vstupní brána na most vedoucí k hlavní scéně festivalu of Ostrava se dá jen těžko přehlédnout | ČTK

Vstupní brána na most vedoucí k hlavní scéně festivalu of Ostrava se dá jen těžko přehlédnout

Vystupující

● V sobotu: Morcheeba, Jaromír Nohavica, Švihadlo, Jiří Stivín & Vojtěch a Irena Havlovi, Divadlo Sklep – speciální Besídka pro Colours, In Narvah – ohňová show, Dohody, Nightwork

● V neděli: Jan Budař a Eliščin Band, Mňága a Žďorp, David Byrne, Terne Čhave, Nina Stiller, David Koller, Prouza, Xindl X

Stanové městečko

● Hlídaný areál v parku u Slezskoostravského hradu. Ubytování ve vlastních nebo pronajatých stanech. K dispozici toalety, sprchy.

Ceník: vlastní stan – 100 Kč/stan + 100 Kč/osoba na 4 dny, pronájem stanu pro 3 osoby – 250 Kč/stan + 100 Kč/osoba na 4 dny, poplatek za sprchu – 30 Kč/osoba

Vstupné

● Na celý festival: 1300 Kč

● Jednodenní: Sobota: 990 Kč, neděle: 690 Kč

● Vstup zdarma: V neděli vstup pro diváky starší 65 let zdarma. Dětem do 140 cm vstup zdarma po celou dobu.

Doprava na Černou louku

● Parkování: v centru Ostravy

● Od ÚAN: Z nádraží podchodem na ulici 28. října. Odtud tramvají č. 9 a 14 a na zastávku Výstaviště.

● Od vlakové stanice Hlavní nádraží: Tramvají č. 1, 2, 8, 12 na zastávku Elektra. Odtud pěšky na Stodolní ulici nebo přes náměstí Dr. E. Beneše k výstavišti Černá louka.

● Od vlakové stanice Svinov: Dojít na Svinovské mosty (asi 300 metrů) a odtud tramvají č. 6, 9 (ve směru do centra) na zastávku Výstaviště.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi