Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodina pohřbí Kaplického asi tento pátek

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos - 
20. ledna 2009
12:10

AKTUALIZUJEME: Veřejné rozloučení se zesnulým architektem Janem Kaplickým se bude konat příští úterý od 13:30 do 19:00 na pražském Starém Městě. Rodinný pohřeb se uskuteční nejspíš již tento pátek.

Veřejnost se bude moci s architektem Janem Kaplickým, jehož život vyhasl v den narození dcery Johanky, rozloučit příští úterý odpoledne v centru Prahy. Zprávu přinesl server tyden.cz s odvoláním na bratra Kaplického manželky Elišky Kryštofa Šafra.

Den rozloučení v úzkém rodinném kruhu podle Kryštova Šafera ještě nebyl pevně stanoven. Podle předběžných zpráv by to ale mělo být již tento pátek.

Lidé chtějí zachránit chobotnici

Zhruba 15 tisíc lidí, kteří se na serveru Facebook připojili ke skupině Vzdávám hold mistru Kaplickému a chci, aby v Praze stála jeho knihovna, se rozhodlo, že nedopustí, aby projekt nové Národní knihovny zemřel spolu s architektem.

Založili občanské hnutí Demokracie staví. Plánují i demonstraci, ale organizátoři podle serveru tyden.cz zatím netuší, kdy a kde by se mohla konat. Mluví se o Letné nebo Mariánském náměstí.

Tiskové prohlášení rodiny Jana Kaplického

Poslední rozloučení s architektem Janem Kaplickým pro média i nejširší veřejnost se bude konat dne 27. ledna 2009, od 13:30 do 19:00 hodin v objektu "Pražská křižovatka" (kostel sv. Anny) na pražském Starém Městě.

Objekt pro tuto příležitost zpřístupnila Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Všem, kteří se chtějí s Janem Kaplickým důstojně rozloučit, bude do budovy Pražské křižovatky umožněn vstup přímo z ulice Zlatá, která ústí do Liliové ulice.

Jak se Eliška dozvěděla, že její Jan zemřel? Prostřednictvím SMS! Čtěte ZDE!

Půjdete se rozloučit s Janem Kaplickým (+71)? Diskutujte o tom, zajímá nás váš názor.

karlos1971 ( 24. ledna 2009 11:55 )

Čert ho vzal.Zas o jednoho blba mín.

stefanka ( 20. ledna 2009 18:39 )

Chcete diskusni prispevky a pak je smazete,protoze se Vam nelibi,jak je pan Kaplicky + zlatokopka Eliska kritizovana,nebo spise,jak se pise pravda o jejich vztahu.Mate strach,nebo chcete jen manipulovat verejne mineni,to uz tady bylo za totalismu.Copak se to nezmenilo???Nebo je to jeste horsi nez drive??????STYDTE SE !!!!!!

beruna ( 20. ledna 2009 16:42 )

To veřejné rozloučení s Kaplickým by v takovou demonstraci za postavení Kaplického knihovny mohlo vyústit. Budu mít sice práce nad hlavu, ale čas si určitě udělám.

123456 ( 20. ledna 2009 15:57 )

zabrání kreaturám typu Béma, Klause a jiných odborníků aby na ten pohřeb šli, posílali květiny nebo vyjadřovali pozůstalým soustrast. Měli by hluboko zalézt a počkat, až se naě (na rozdíl od Jana Kaplického) zcela zapomene, protože po sobě nezanechali nic pozitivního, co by stálo zařeč. Zato negativ je dostt!

leona ( 20. ledna 2009 13:23 )

šla, snad budu mít volno a dostanu se tam. Knihovna je opravdu extarvagance, ale pěkná, jsem též pro, ať se postaví. Je pravda, že nejsem pražanda a neznám celé okolí, kde by měla stát, ale myslím, že jsou větší zhovadilosti.

Zobrazit celou diskusi