Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ota T.: Aničku jsem nezabil, jsem nevinný!

Autor: oj, puk - 
18. března 2011
16:29

Otu T. (41) obviněného ze znásilnění a uškrcení Aničky poslal v pátek soud do vazby. Od počátku je jediným podezřelým spojovaným se zmizením devítileté dívky. Dosud odmítal vypovídat. Jeho výslechy na policii se odehrávaly v mlčení. V pátek po dlouhé době opět promluvil. Řekl, že dívku nezabil a že je nevinný. Se zahájením trestního stíhání nesouhlasí a podal kvůli tomu stížnost.

Ota T. trestnou činnost při pátečním soudním stání jednoznačně popřel a řekl, že se dál už nebude k ničemu vyjadřovat. „Odmítl, že dívku zabil. Říkal, že je nevinný,“ řekl Blesk.cz mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Martin Slováček. Nic víc prý k vraždě Aničky neřekl. Se stíháním ale nesouhlasí a dokonce podal stížnost.

Na otázku, co se změnilo u něj od posledního výslechu, obviněný odpověděl, že se odstěhoval od své družky, našel si práci a bydlí prý v hotelu.

Obviněný Ota T. si nechal lhůtu na odvolání proti vazbě. Podle Nováka vypovídat stále odmítá. U soudu však promluvil. „Mluvil o okolnostech svého osobního poměru s místem zmizení Aničky a nálezu jejího těla,“ řekl Novák.

Otu T. chtěli policisté poslat do vazby již loni v říjnu. Tehdy ale soud řekl, že policie nepředložila dostatek důkazů. "Našlo se ale tělo oběti," vysvětlil Slováček. A to je podle něj klíčové. V současné době totiž hrozí, že by mohl utéct nebo se skrývat.

Za trestné činy vraždy, znásilnění a vloupání může odejít od soudu až s výjimečným trestem. "Existuje důvodné podezření, že měl Ota T. co do činění s místem nálezu těla,“ řekl v pátek odpoledne Blesk.cz soudce Petr Novák.

xsonjax ( 23. března 2011 07:24 )

Ne. To má být jen odpověď na tvou myšlenku, že teorie dostává trhlinu, protože "většinou v posledním dopise píše sebevrah pravdu". Ta myšlenka je totiž naprosto o ničem...

gogo ( 22. března 2011 22:12 )

Přesně tak....

gogo ( 22. března 2011 22:10 )

A to má být důkazem že je vrah ?

xsonjax ( 22. března 2011 09:25 )

To je trhlina jako prase, gogo. Otovi zřejmě dost záleželo na devítileté dceři, myslíš, že by jí napsal, že je vrah, i kdyby to byla pravda?

gogo ( 22. března 2011 08:40 )

Sebevrazda jako dukaz viny ? Možná ano, možná ne... Pokud média hovoří pravdu, že zanechal dopis na rozloučenou ve kterém tvrdí že je nevinen, pak tato teorie dostává trhlinu. Většinou v posledním dopise píše sebevrah pravdu ...

Zobrazit celou diskusi