Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Advokát Oty T. to zabalil: Vražda Aničky se už nevyšetřuje

Autor: ČTK, ap - 
13. května 2011
11:29

Vyšetřování vraždy malé Aničky Janatkové (†9) skončilo. Vrahem byl Ota T., který spáchal v cele vazební věznice sebevraždu. Jeho advokát nepodal proti rozhodnutí pražského městského státního zastupitelství stížnost a rozhodnutí je tak od čtvrtka pravomocné.

Potvrdila to mluvčí státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Jediný, kdo by mohl závěry vyšetřovatelů či postup státní zástupkyně ještě přehodnotit a poslat spisový materiál policii s instrukcemi k došetření, je podle deníku Právo Nejvyšší státní zastupitelství, které bude usnesení ještě zkoumat.Stalo by se tak, ale pouze v případě, že by došlo k odhalení nového důkazu.

Nikdy se nepřiznal

Státní zastupitelství vydalo rozhodnutí 29. dubna, kdy uvedlo, že Otakar T. je s vysokou mírou pravděpodobnosti pachatelem vraždy a znásilnění Aničky. On sm se však k činu nepřiznal. Zastupitelství tehdy zároveň zastavilo trestní stíhání Otakara T., protože se oběsil v cele a trestní stíhání nelze vést proti zemřelému.

Devítiletá Anička Janatková se ztratila 13. října loňského roku na cestě ze školy v pražské Troji. Od té doby po ní neúspěšně pátraly stovky lidí - policistů, městských strážníků, vojáků, hasičů, psovodů i dobrovolníků. V Troji se ale našly jen její věci.

Zlom přišel až v polovině března, kdy policisté v Troji nalezli i její ostatky. Z vraždy a znásilnění dívky byl po objevení jejího těla obviněn Otakar T., který se k činu nikdy nepřiznal. Soud jej na základě nepřímých důkazů poslal do vazby, kde se poté ale pokusil o sebevraždu oběšením. Zemřel o dva dny později v nemocnici.

e.44 ( 24. května 2011 17:19 )

Ne, osobní útočení, takové, jaké tu i ty s oblibou praktikuješ místo diskutování

sofronie ( 23. května 2011 18:51 )

a hlavně-už jsem to sice psala, ale kdyby chtěl oběšení předstírat-mohl klidně stát na záchodové míse a v klidu si čekat,až se začne otevírat okénko-ten plechový kryt vydává při otevírání hluk.

sofronie ( 23. května 2011 18:47 )

no-a to je zarážející-zrovna v tak citlivém případě,kdy na Tomka házeli jednu lež za druhou se ukáže,že policie-či tedy vězeňská služba lže a veřejně!!!Divný postup,co??Někdo nám tu sebevraždu mohl taky jen tak předhodit, v té cele jsme nebyli a Bůh ví,co se tam dělo-je divné,že u tak sledovaného a propíraného vězně by si dozorce klíďo šel uvařit kávu a neplnil svojí povinnost???Tomu nevěřím.

sofronie ( 23. května 2011 18:40 )

no, jedinné,co asi tak můžeme brát za pravdivé je prohlášení policie, že ne vše,co se o O.T.psalo, je pravdou. Přímý důkaz chybí a tak zjevně zůstal velký prostor pro debaty i pro doměnky... Věřím, že se nám může dostat odpověď jak to všechno bylo třeba právě tak,jako se nám dostala možnost shlédnout kus videa s výslehem obviněného O.T.

sofronie ( 23. května 2011 18:29 )

a to je právě to-že lidé,co vědí raději odejdou než by promluvili...jenže,kdyby promluvili o tom, co se v zákulisí děje-Bůh ví,jak by skončili!!!

Zobrazit celou diskusi