Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Za smrt Oty T. může dozorce? Celu kontroloval pozdě!

Autor: INT, mivr - 
18. dubna 2011
12:26

Kolem smrti Oty T., podezřelého z vraždy devítileté Aničky Janatkové, je stále mnoho otazníků. Ota T. se pokusil oběsit v cele. Na následky pokusu o sebevraždu pak zemřel. Tomu mohl zabránit dozorce, který měl cely kontrolovat. Jenže měl 21 minut zpoždění...

Ota T. se 21. března pokusil oběsit na tyči závěsu, oddělujícího toaletu od zbytku cely. Na následek činu zemřel v nemocnici po dvou dnech. Sebevraždě prý nešlo zabránit. V úmyslu sáhnout si na život nemůže zabránit ani zvýšený dohled, uvedla již dříve Vězeňská služba.

Jenže jak uvedl server iDnes.cz, osudného dne došlo k pochybení dozorce. Ten by pravděpodobně smrti Oty T. zabránil, kdyby kontrolu cely provedl v dobu, kdy měl. On se ale opozdil o 21 minut. Odhalila to prověrka.

Kvůli této fatální chybě Ota T. na následky pokusu o sebevraždu zemřel. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pondělí řekl, že chce tresty pro něj i jeho nadřízené.

V čem se podle Pospíšila nejvíce pochybilo

1. Byl nevhodně stanoven interval kontrol cely - 1 hodina. Podle Pospíšila měly být kontroly častější.

2. Došlo k porušení pravidel. Kontrolor přišel o 21 minut později.

3. Ota T. byl do cely umístěn s mužem vietnamské národnosti, který pravděpodobně neuměl dobře česky. Navíc nebyl dosud trestán. Bude se ještě jednat, zda došlo k porušení zákona.

bluedream ( 24. dubna 2011 09:08 )

Taky moc hezká diskuze stejných nicků, naštěstí nechybí lžijasnovidka, a dokonce i kriminálníci. Super, takovou žeň jsem nečekala. Za svou smrt si může Tomek sám, nechápu, jak z toho někdo může obviňovat dozorce, Kdo se chce zabít, udělá to stejně a mozku stačí bez kyslíku pár minut.

dobrotka ( 22. dubna 2011 17:00 )

sevce, ale on ty same otazky slysel uz po nekolikate. Je [byl] to zkusenej kriminalnik, ktery moc dobre vedel, jak to u vyslechu - vyslesich probiha. Co ti neni na tom jasne, ze u odpovedi nezavahal, kdyz uz je omylal po x-te?

cocococo ( 22. dubna 2011 06:35 )

dalsi pruser v Litomericich.Plukovnici Mrhal a Dohnal zapreli pred ministrem Pospisilem mimoradku.Kdy se zastreli nejvyssi bacharsky prase Trengel? Ten tak moc oblboval v mediijich celej narod svoji lzi ,ze je vsechno O.K. a dokonce tu zpravu prines ministrovi.Kdy se zastrelis Trengle,ty nejvyssi hnusaku? Nebo te budou muset zasebevrazdit ti tvy plukovnici?Ted je jeste treba aby se nasel ten ,kterej vydal rozkaz eliminovat Otika,a aby se nasli ti,co ho vykonali.Zacina valka bacharu ,policajtu a mozna ty sranda tajny sluzby.Cha cha cha,tesim se na to az se ten Trengel odbouchne.Moc se tesim!!!

lilan ( 21. dubna 2011 21:27 )

pokud mate zajem...mam na esoterikwebu....vlevo dole poradnu Jaja..v ni komunikaci s Anickou i s Otou.....zadejte esoterikweb....Ota vrahem neni.....

divenka ( 21. dubna 2011 20:21 )

hi hi hi v neděli přes den kolem poledne +15, v noci z neděle na pondělí +2, v neděli bylo dopoledne jasno, odpoledne jasno a polojasno a slunce globálně jistě svítilo celý den na zeměkouli, ale tady u nás ho občas kryli různé typy mraků.

Zobrazit celou diskusi