Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dalekohled Oty T.: Tímto Aničku sledoval?!

Autor: Richard Veselý, Helena Lacinová - 
24. března 2011
17:09

Recidivista Otakar T. (†41), obviněný ze znásilnění a vraždy Aničky (†9), ukradl na co přišel! Byl obviněný z neuvěřitelných 21 případů krádeže, z dalších patnácti byl podezřelý. Přestože muž ve středu zemřel na následky oběšení v cele, případ nekončí. Policie nyní hledá majitele kradených věcí, které nalezla při domovních prohlídkách.

Policie u Otakara T. našla šperky, elektroniku, zahradní náčiní i oblečení. „Věci byly nalezeny při domovních prohlídkách na třech místech v Mostě a v Praze, kde obviněný střídavě přebýval. Kromě toho měl i různé skrýše. Některé z věcí jsme našli ukryté i v Tróji,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Policie nyní zveřejnila fotografie více než dvaceti věcí, které Otakar ukradl. Nechybí ani dalekohled. Dost možná je to právě ten, kterým Otakar T. sledoval dům Aničky. Mezi nalezenými věcmi jsou také hodinky, náušnice, nebo třeba vzorkovník elektrických vypínačů. Otakar bral cokoliv. Vykrádal byty, zahradní chatky, bral i nářadí ze zahrádek. „Těch věcí bylo původně mnohem víc, ale většina už byla navrácena původním majitelům,“ vysvětlila mluvčí.

Co všechno měl Otakar T. na svědomí? „Poslední obvinění obsahovalo sedmnáct případů krádeže. Vyšetřován byl na svobodě. Dalších patnáct případů je v šetření,“ dodala Zoulová. Ani v nejhorší Otakarově vině policisté zatím stále namají jasno. Minulý týden, po nalezení těla pohřešované Aničky (†9), byl obviněn ze znásilnění a vraždy. V rámci vyšetřování si ve středu ze stavby v Mostě odvezli i tašku s Otakarovými věcmi, na kterou upozornil Blesk. Údajný vrah Aničky už nepromluví. Definitivní potvrzení jeho viny proto mohou přinést až výsledky analýz. Ty by měly být známy během několika dní.

aktij68 ( 25. března 2011 17:59 )

A kde je ta co mluví s Aničkou i po smrti?Asi v Bohnicích.

radekfilosof ( 25. března 2011 13:10 )

že tou smrtí jejich práce nekončí.Navíc by se něco mohhlo prošuszrovat do budoucna..

carina ( 25. března 2011 13:08 )

...proto ten batoh nezahrabal, líbil se mu, chtěl ho mít

hrneczuhrinevsi ( 25. března 2011 08:47 )

já jsem myslela, že by to mohla být moje dávná kamarádka z dřívějška z opatovické ul. v praze, ale ta se jmenuje Naďa, tak nic.

anelam ( 25. března 2011 07:16 )

šunt-to je v každé popelnici To se snad ani nevyplatí krást No každý má jiného koníčka.....

Zobrazit celou diskusi