Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zadrželi vyděrače rodičů Aničky: Je z Ostravy, bydlí s matkou

Autor: jaj, ČTK, iža - 
17. listopadu 2010
13:45

Lidská hyena, která se snažila zbohatnout na neštěstí rodičů ztracené Aničky Janatkové (9), je v rukou policistů. Muž (31) se snažil získat odměnu 3,5 milionu korun za informaci, která by vedla k nalezení malé dívky. Blesk vypátral, kde vyděrač bydlí a hovořil s jeho bratrem a sousedy.

Policie v Ostravě zadržela muže (31), který Janatkovým poslal SMS, ve které prohlašuje, že má Aničku u sebe. Dokonce rodiče vyděsil tím, že jí ubližuje. Žádal finanční odměnu 3,5 milionu korun za její vydání. „Dejte mi peníze, nebo ublížím Aničce!“ - takto vydíral muž nešťastnou rodinu Janatkových. Hrozí mu až 4 roky vězení nebo peněžitý trest.

Muž se k činu doznal. Je to jeden ze dvou případů vydírání, který policisté začali prověřovat v souvislosti s výzvou rodičů pohřešované dívky. Otec a matka holčičky minulý týden nabídli odměnu 3,5 milionu korun tomu, kdo dívku zachrání, či za informace vedoucí k člověku, který stojí za jejím zmizením. Na uvedené telefonní číslo však začali podle policie volat také lidé, kteří chtějí na neštěstí zbohatnout - za informace požadovali peníze.

Vyděrač z Ostravy posílal krátké výhrůžné esemesky dokonce tři dny po sobě! „Požadoval finanční hotovost a v případě nesplnění stanovených požadavků vyhrožoval násilím na dívce,“ uvedla Holčáková a dodala: „Za přečin vydírání zadrženému hrozí vězení od šesti měsíců do čtyř let nebo také peněžitý trest.“

Vyděrač je z Ostravy, Blesk mluvil s jeho bratrem

Obviněný vyděrač je přihlášen u své matky, která žije v paneláku v Ostravě-Hrabůvce ještě s jeho mladším bratrem. „Matka je dobrák od kosti, vždycky se o kluky dobře starala. Ten mladší je dobrý kluk, ale ten starší se moc nepovedl. Sousedka si mi stěžovala, že starší syn nemá zájem o práci,“ prozradil Blesku soused.

Nic o tom nevím, bratr tady není a odmítám to komentovat,“ řekl Blesku vyděračův bratr a prásknul dveřmi.

Na stopu ostravské kriminalisty přivedli kolegové z Prahy. Ti vypátrali i dalšího vyděrače. „Je z Plzeňska a poznatky jsme předali tamním kolegům,“ řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Jsou tedy muži jen bezcitnými vyděrači, nebo mají se zmizením Aničky opravdu něco společného? „Prošetřujeme i to,“ zakončila Zoulová.

sabartnok ( 24. listopadu 2010 04:37 )

jsi velký optimista. Fandím Tvému přesvědčení, i když se rozcházíme v názorech na Otu. Já si myslím, že ví hodně a má důvod nic neříkat. MUSEJ TO Z NĚJ DOSTAT, JINAK SE NEHNOU Z MÍSTA. Taky mě štve, jak vždycky něco blesk nakousne - asi aby udržel čtenáře - a přitom nic neví, protože to embargo platí stále. Ostatní média ho respektují a my už tady jen udržujeme konverzaci o ničem, která je ale podle mne velmi podnětná - kéž by pomohla najít Aničku. Co ten oběšenec? už se něco o něm ví?

letajici_svec2 ( 23. listopadu 2010 12:21 )

Proc si mohl nekdo Otu najat? Snad proto, ze prvni faze unosu je ta nejrizokovejsi a unosce neni az tak velky profik (zadna CIA nebo Mosad) Kdyby se unos nepovedl a Anicka se mu vysmekla..porad by to vypadalo jako napadeni uchyla a Ota by v tom zustal sam. Jiste jsou jnom dve veci - spatne ukryty batoh a dobre ukryta Anicka, to znamena, ze Ota je bud uplne neviny(cemuz neverim, ze by mel chudak v zivote takovy pech) nebo toho hodne vi(mozna uplne vsechno) a Policie zamerne kolem tohoto cloveka rozprostira mlhu. Ale trva to moc dlouho, cili se taktika Policie ukazuje jako spatna.

jiriregist ( 23. listopadu 2010 11:52 )

http://www.novinky.cz/krimi/217563-policiste-hledajici-nezvestnou-anicku-se-opet-vratili-do-terenu.h tml

sabartnok ( 23. listopadu 2010 11:23 )

škoda, tisíckrát škoda, že se to tak zanedbalo. Ale co my víme? třeba ne! A i dnes je možné, že tam pachatel něco ztratil, a ty klíče, co našli úplně jinde, možná taky ztratil on. Byly na nich stopy? otisky? Měl je třeba v děravé kapse. Vyšetřoval někdo to staveniště u nálezu batohu? prozkoumávali stavbu? Nebetonují tam? Děje se vůbec něco krom našeho "pátrání" zde? Neházíme perly sviním?

sabartnok ( 23. listopadu 2010 09:09 )

i když je hodně velký časový odstup, může se na místě lecos najít. je možné, že Anička se dala na útěk. vadil jí těžký batoh, flaška, bylo jí horko.... odhodila to v běhu a stejně jí chytili. Je možné, že proto nejsou na batohu jiné otisky....Honza s Otou či jen jeden z nich to viděli... Ota ukryl věci. Je možné, že vědí i číslo auta.... mlží a lže proto, aby až věc utichne, mohl jednat s únosci... je možné, že Ota Aničce ublížil... Honza to viděl... zkrátka bych je tak dlouho každého zvlášť vyslýchala, až bych to zmapovala. Oba byli ve stejnou dobu na stejném místě... Něco by se ještě mohlo z toho útěku či zápasu na místě najít...

Zobrazit celou diskusi