Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ztracená Anička: Rodiče znovu promluví!

Autor: František Prachař, Veronika Pukačová, Kšim - 
5. listopadu 2010
11:35

Aktualizováno: Zoufalí rodiče devítileté Aničky nejspíš znovu promluví k veřejnosti. Jak vystoupí a co nabídnou, to se stále ještě neví. Policejní mluvčí potvrdila, že je rodina kontaktovala a dohaduje se s nimi na dalším postupu. Nedůvěřují snad Janatkovi krokům policie a chtějí mít věc více pod kontrolou?

„V žádném případě. Výzva by měla pomoci oživit povědomí o jejím ztracení,“ řekl Blesku přítel rodiny Janatkových. Alternativou je také případná vyšší odměna za informace vedoucí k jejímu nalezení.

Rodina prý svou možnou výzvou rozhodně nechce zpochybňovat policejní pátrání, které nebylo ani po více než třech týdnech úspěšné. „Nemáme důvod domnívat se, že policisté neudělají vše, co mohou. Od zmizení Aničky však už uplynulo mnoho času, proto se rozhodujeme, zda se znovu obrátíme k veřejnosti,“ řekl ve čtvrtek exkluzivně Blesku rodinný přítel Janatkových.

Bojí se, aby neochabl zájem veřejnosti

Rodiče dívenky se prý bojí, že by s postupem času mohl zájem veřejnosti o případ ochabnout, lidé by se přestali o dívenku zajímat, a tím by se snížila šance na její nalezení.

Ve čtvrtek se rodina teprve začala rozhodovat. Jasno, zda vystoupí znovu k veřejnosti, by mělo být v pátek. Ve čtvrtek rodiče zatím nechtěli mluvit o tom, zda součástí tohoto nového kroku bude i podstatně vyšší finanční odměna za jakoukoli stopu k nalezení dívky. „V každém případě neuděláme nic bez vědomí policie.“

Ani v pátek není situace jasnější. Rodiče Aničky s policií konzultuje svůj další veřejný výstup. O tom, jak a kde rodiče vystoupí, co veřejnosti sdělí nebo zda navýší odměnu za nalazení Aničky, policie prozatím mlčí.

inkwizitor ( 8. listopadu 2010 15:10 )

Rodičia si riešili svoj vzťah a svoje hormóny, dieťa dali na druhé miesto. Preto ju poriadne nepoučili, že tadiaľ nemá chodiť. A ani oni s nou nechodili. To policia už iste všetko vie, ako sa jej venovali a čo zanedbávali. Ich svedomie sa musí variť v ohni, teraz, keď už je neskoro.

gizelinda ( 8. listopadu 2010 13:09 )

jo máš pravdu,měli jí více hlídat ,a tou cestou kudy chodila bych svoje děti nikdy nepouštěla,mají tolik peněz proč maminka jí nevozila do školy i ze školy,do práce chodit nemusela když jsou prachatý mohla se jí více věnovat !!!!!!

inkvizitor ( 6. listopadu 2010 08:16 )

inkwizitor ( 5. listopadu 2010 23:03 )

davajme ne ne pozor. Tak to bude dobry.

hoffmann ( 5. listopadu 2010 20:56 )

Jsou sice registrovaní sexuální devianti to je pravda.Ale co ti ostatní?Možná to je jak to obvykle bývá člověk kterého by nikdo nepodezíral.Třeba je i ženatý a svou sex.úchylku tají.Může být dosti inteligentní,aby Aničku držel na utajeném místě.Také mohl policii zmátnout,už jenom tím,že Aničky věci nechal v Tro´ji,věděl,že se tam pohybuje různá sebranka a podezření může padnout na někoho znich.Tím by získal před policii náskok.A pak pěkně z povzdálí sledovat celou tu policejní akci.Může si klidně posílat do Blesku své diskusní příspěvky a nikoho by to ani nenapadlo.Anička může být na živu a věřím ,že tomu tak je.

Zobrazit celou diskusi