Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Blesk.cz našel podezřelého: Jeho družku hlídá 15 policajtů!

Autor: rvs, mivrk, Helena Lacinová - 
26. října 2010
05:00

Záhadný muž (41), který je hlavním podezřelým v případu zmizení Aničky Janatkové (9), má útočiště v severočeském Mostu. Právě tam totiž v bytě na panelákovém sídlišti žije jeho družka, N. V., kterou Blesk o víkendu vypátral. Policisté ji v Mostě sledují.

Jak se Blesk přesvědčil, policisté v civilu, kteří se potloukali okolo, ženu stále hlídají. Ti, kteří postávali kolem, rozhodně nenápadní nebyli. Působilo to trochu až komicky! „Vyšla osoba sto šedesát centimetrů vysoká, tmavé vlasy,“ mluvil do klopy jeden z nich poblíž a nešlo si ho nevšimnout. Asi po půlhodině s dvěma dalšími místo opustil.

Blesk zjistil, že hledaný v Mostě nemá trvalé bydliště a za družkou a dcerou opravdu jen sporadicky dojížděl. V pátek po propuštění se tu ale podle svědků objevil. Viděla ho žena z domu a policisté v civilu v noci v bytě dělali prohlídku a ženu vyslýchali do dvou hodin ráno.

661564:gallery:true:true

Pro zvětšení klikněte na mapu.

Na policii svědčil známý podezřelého

Policistům, kteří již od středy 13. října po Aničce intenzivně pátrají, poskytl klíčové informace muž z Teplic, který v Praze pracuje a pronajímá si v trojské zahrádkářské kolonii chatku. Ten se s podezřelým mužem dostal den před zmizením Aničky do ostrého slovního konfliktu poté, co recidivistu dvakrát přistihl při pokusu o vloupání do místních chatek.

Blesku se ozval bratr bezdomovce

Redakci Blesku se ozval bratr obviněného. Podle jeho tvrzení je, alespoň pokud jde o zmizení Aničky, nevinný. "Můj názor je takový, že sice možná se tam nachomýtl, ale v žádném případě s kauzou Anička nic společného nemá. Já ho znám, tohle není jeho styl a ani nikdy k tomu neměl sklony. Mám s ním dobré i špatné zkušenosti, on spíš takhle něco lupnout, ale tohle ne! On to nebyl, holt byl ve špatné chvíli na špatném místě," tvrdí bratr podezřelého.


Policie našla klíče - patří Aničce?

Policistům se podařilo najít klíče, které by mohly patřit zmizelé Aničce. Zda jsou opravdu její, ale policisté zatím odmítli sdělit. Na výzvu policie nález klíčů odmítla komentovat i rodina Aničky. Už v pátek přišel za policisty v Troji svědek, který v oblasti nalezl malého plyšového medvídka. Rodiče ale později odmítli, že by hračka patřila Aničce.

Policisté dál pročesávají nepřehledný terén

Policisté, místy i ve spolupráci se záchranáři hasičů a s vojenskou policií, prohledávají okolí místa, kde se devítiletá Anička při cestě do školy ztratila. V oblasti jsou kromě opuštěných zahradních chatek a četných strží hustě zarostlých křovím a stromy i podzemní šachty a studny. Ty prohledávají záchranáři pomocí horolezeckého vybavení. Policisté v rojnici postupují den za dnem Trojou a lopatami a vidlemi prohledávají každou hromadu listí, každé nepřehledné křoví. Nasazeni jsou i speciálně cvičení psi. Vše zatím bez výsledku.

Shelby16 ( 27. října 2010 01:30 )

to je pravda

Shelby16 ( 27. října 2010 01:24 )

dobrý postřeh

letajici_svec2 ( 26. října 2010 23:09 )

....„Zatím nás o spolupráci nepožádali,“ řekl s tím, že muž je na Mostecku kriminalistům téměř neznámý. Má jen dopravní přestupek....takze role bezdomovce dostava trhliny..pan ma ridicak nebo dokonce nekde vozidlo...nebylo by dobre to auto najit a mrknout se do kufru?

gevi ( 26. října 2010 20:40 )

Nalezení Aničky není taková brnkačka, jak se domníváte. Co když ji - nedejbože - někdo zabil a zakopal třeba je deset dvacet kilometrů jinde. Policie ji nemusí najít nikdy a ve skutečnosti je to horší než ta jehla v kupce sena. O té aspoň víte, že v té kupce je. Ale dítě může být kdekoli.

danamarie ( 26. října 2010 19:14 )

Souhlasím.

Zobrazit celou diskusi