Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pátrání po Aničce: Je to policejní blamáž!

Autor: oj - 
23. října 2010
05:00

Nejasným osudem Aničky Janatkové (9) žije v Česku snad každý. Muž, který podle policie stojí za jejím zmizením, ale zase volně běhá po ulicích. Našli jeho pot na Aniččině batohu, byl osmkrát trestaný, lhal na detektoru, onanoval na místě zmizení. To všechno nestačí a soud ho pustil na svobodu. Co na to říkáte vy, čtenáři Blesk.cz?

Policie se tak ocitá znovu na mrtvém bodě. Navíc nevyužila ani osmačtyřicetihodinové lhůty pro nechání podezřelého v cele předběžného zadržení. Kdyby si policie nechala celou lhůtu, měli kriminalisté ještě 24 hodin na pátrání. V diskusích se objevují názory, které policii a soud hájí. Diskutující ale spíše nemůžou uvěřit, že podezřelý je znovu na svobodě a práci policie tvrdě kritizují.

Státní zastupitelstvo muže na popud policie tedy obvinilo "z omezování osobní svobody." Avšak soud rozhodl o propuštění muže na svobodu, nebude tedy během vyšetřování ve vazbě. To podstatně komplikuje práci policie.

Převládá kritika

Podezřelý pravděpodobně neřekl, kde by Anička mohla být. Muži v uniformách prohledávali desítky tisíc metrů čtverečních nepřehledného terénu. Podezřelý pravděpodobně neřekl, kde by Anička mohla být. Muži v uniformách prohledávali desítky tisíc metrů čtverečních nepřehledného terénu. | Blesk
Například diskutující s nickem Derek má jasno. „Policajti mají podezřelého a nechají si ho pláchnout, to jsou diletanti jak prase. Bych si chtěl přečíst to obvinění proti němu. Už vidím, jak tam mají, že zajistili biologickou stopu. A nejsou mu schopni přišít nic dalšího,“ odsuzuje práci policie.

"Je to policejní blamáž! To se zase předvedli. Nemají dost důkazů. Co asi čekají, že s tím ten soudce udělá? Hlavně že se pak všichni tváří, že to bylo děsné překvapení!" zastává se soudců člověk s nickem Zobak10.

Někteří vinu svalují na soud. „Kdyby to byla dcera pana soudce, tak by ho určitě do vězení poslal,“ domnívá se Vera51.

Policie má i zastání

Mezi diskutujícími je ale i mnoho takových, kteří práci policie obdivují a věří, že dělá maximum. „Naše policie je profesionální. Policie se určitě nepřízni soudců přizpůsobí. Určitě nehodí všechny poznatky o dotyčném jen tak do stolu kvůli nějakému soudci,“ věří Benta.

Bojí se už i děti

Ať už je pravda na té, či oné straně, Aniččin příběh vyvolává strach. A ne jenom v rodičích. Nebezpečí si moc dobře uvědomují i děti. „Je mi sice jen 9 let a taky chodím do 4. třídy jako ona. Teď se sama bojím jít do školy. Snad to dobře dopadne,“ napsala do diskuze dívka s nickem 99andrejka99.

Existuje i možnost, i když malá, že podezřelý je skutečně nevinný a tu si moc dobře uvědomuje člověk s nickem jonas11. „Chtěl bych těm, co jsou hned rozhodnuti trestat a nechat zavřít člověka, který byl na místě činu, popřát, až půjdou někde kolem místa, kde se něco stalo, ať je zavřou,“ říká člověk, který má pochybnosti.

A co si myslíte vy? Proč policie nevyužila celé lhůty 48 hodin? Přesto, že je policie přesvědčena, že má muž něco se zmizením Aničky společného, je na svobodě. Je to správné? Řekněte nám svůj názor v diskuzi!

arcaben ( 29. října 2010 18:33 )

měli podobiznu podezřelého zveřejnit na všech pangejtech,naplivat na něho bahnoblesk a po pár dnech by se zjistilo,že ten človíček s tím nemá vůbec nic společného....a co potom??jako sorry??Stačí,že jste vyčmuchali jeho přítelkyni a vláčíte jí nechutnostma bulváru...co myslíte jak JÍ se teď asi žije??A to se zmizením děvčete NEMÁ VŮBEC NIC SPOLEČNÉHO!!!!

bajzovamarcela ( 28. října 2010 13:42 )

máte pravdu,taky si myslím,že by tašku šel normálně vrátit na policii,kdyby měl čísté svědomí.A ještě k tomu měnil své výpovědi, mastruboval na místě,vždyť to není normální,souhlasím s vaším názorem, stala se velká chyby,že ho propustili,takovému by neuškodilo,kdyby ho 2 týdny nechali ve vazbě.

viha ( 25. října 2010 12:23 )

predsa nepustili policajti ale sudcu! Tak aká "policejní blamáž"? A neverte všetkému, čo noviny, obzvlášť Bleskplesk vypustí!

viha ( 25. října 2010 11:32 )

predsa nepustili policajti ale sudcu! Tak aká "policejní blamáž"? A neverte všetkému, čo noviny, obzvlášť Bleskplesk vypustí!

worz ( 23. října 2010 18:21 )

mnick a k jaké variantě se přikláníte?? jen tak pro upřesnění??

Zobrazit celou diskusi