Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

O Aničce mluví jako o nemocné, ve škole na ni čekají

Autor: rvs, josK, gam - 
20. října 2010
11:55

Ve škole, kam Anička chodila, se učitelský sbor snaží nevyvolávat mezi dětmi paniku. Dětem raději říkají, že je Anička nemocná a že se brzy vrátí. Děti pro ni tak shromažďují úkoly, testy a těší se, až se jejich kamarádka vrátí. Ta je ale už týden nezvěstná.

Třídní učitelka ve 4.A, kam Anička chodí, je zkušená kantorka v důchodovém věku. Nechce tak děti do dění kolem Aničky moc zatahovat. „Paní třídní učitelka se snaží držet děti dál od té hrozné reality. Prostě jim říká, že je jakoby Anička jen nemocná. S dětmi se o ní baví v přítomném čase, nikoliv v minulém,“ řekl Blesk.cz dobře informovaný zdroj ze školy.

Podle tohoto zdroje, se stále pro Aničku shromažďují sešity, knížky, obrázky a testy. Všichni stále čekají, že se do své lavice vrátí. Její místo ale už týden zůstává prázdné.

Děti si myslí, že se Anna vrátí

"Děti si myslí, že se Anička brzy vrátí, stále s ní počítají a schovávají jí sešity a písemky," řekl nám zdroj ze školy Na Šutce, kam Anička chodí. "Dnes ve škole znovu byli kriminalisté  a zkoušeli něco zjistit," dodává.

Ve škole od zmizení Aničky vládne ostražitá atmosféra. Vchod do budovy je uzamčen, na chodbách hlídkují učitelé a okolí školy pozorně střeží policejní hlídka. Zatímco hlavně menší děti si strach o spolužačku příliš nepřipouštějí, na učitelích je znát, že se bojí, co všechno se mohlo stát. "Zaměstnanci školy se snaží, aby se děti nebály. Říkají jim proto, že se Anička v pořádku vrátí a nic hrozného se nestane, sami v to všichni doufáme," popsal momentální situaci ve škole náš zdroj.

Blesk nabízí 100 tisíc

Odměna, kterou v sobotním vydání vypsal deník Blesk, stále platí. Tomu, jehož informace policie vyhodnotí a potvrdí jako zásadní k nalezení Aničky, vyplatíme 100 tisíc korun. Jestliže bude informátorů víc, odměna se bude dělit. Máte zprávu, která může k nalezení děvčátka pomoct? Volejte linku 158 nebo pište na email iosppcr@mvcr.cz. Samozřejmě můžete volat i horkou linku Blesku 724 249 000 nebo psát na email tip@blesk.cz. Vaše zprávy policii předáme.

99andrejka99 ( 22. října 2010 08:50 )

preju hodne stesti at se ANIČKA brzy najde, drzim vam palce

howgh1 ( 21. října 2010 14:03 )

Jak to máte do Prahy daleko? Já bych si s Vámi mohla dát někde už v Praze sraz a doprovodit vás, abyste po Praze nebloudila a taky abyste po těch místech nechodila sama, ale se samotnou dopravou do Prahy Vám pomoci nemohu (nemám auto)...

anasyi ( 21. října 2010 13:38 )

0101,nesudte,kdyz nevite

anasyi ( 21. října 2010 13:30 )

na tohle se uz poukazovalo v jinych diskuzich a dokonce i na to,proc byly hranice zalarmovany defakto asi az za ctyri dny po zmizeni Anicky.Fakt zvlastni

anasyi ( 21. října 2010 13:28 )

bental,nic Vam to nevezme,jenom to bude prinosem.Drzte se i pocity,ktere mate po ceste.Tim,ze ve snu jste jela opici drahou, ,,opici,, je cesta plna prekazek,muzete se na ceste setkat i s lidmi,kteri Vam budou ukazat jinou cestu.Zalezi uz potom na Vasem rozhodnuti.Ja pisu o ceste vasi vize,ne o ceste,po ktere chodila Anicka,ktera ovsem bude soucasti.Drzim palce a dejte vedet

Zobrazit celou diskusi