Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodiče spolužáků Aničky jsou zdrcení: Bojí se o své děti!

Video se připravuje ...
Autor: val - 
15. října 2010
17:41

Obrovský strach a nejistota. Přesně to pociťují rodiče, kteří vyzvedávají své děti v pražské základní škole Na Šutce. Právě sem totiž chodila Anička Janatová (9), která je od středy nezvěstná.  Před základní školou bylo v pátek kolem poledne cítit velké napětí.

“Rodiče se chovají úplně jinak, všichni jsme tím zdrcení a bojíme se o své děti.” řekl Blesk.cz jeden z tatínků.

„Jde to vidět i na atmosféře, když si děti vyzvedávám. Nikdo z rodičů se neusměje, všichni mají strach. Je to nepředstavitelný,” dodává otec dvou dětí, který si nepřeje být jmenován.

Ve škole se dokonce zpřísnily bezpečnostní opatření, přesto to podle rodičů ničemu nepomůže. “Bohužel žijeme v takové společnosti. To se může stát kdekoliv. Pravdou však je, že tady to bylo vždy takové klidné,” sděluje nám babička vyzvedávající ze školy svého vnoučka.

Rodiče si kolem poledne vyzvedávali děti v základní škole Na Šutce Rodiče si kolem poledne vyzvedávali děti v základní škole Na Šutce | Jiří Hadač

To, že okolí školy není moc bezpečné, potvrzují i lidé žijící v jejím sousedství.  „Je tady okolo dost feťáků a bezdomovců a ví se o tom. Ale děti tu normálně chodí s klíčema domů,“ přiznala Blesk.cz paní Valentová.

Policisté zatím nemají žádné nové stopy. Zoufalím rodičům Aničky tak nezbývá než čekat a doufat v malý zázrak.

Kam volat a psát?

Máte zprávu, která může policii pomoct? Ozvěte se na linku 158 nebo pište e-mail na iosppcr@mvcr.cz Můžete kontaktovat i Blesk, my vaše zprávy policii předáme.

montpelier ( 16. října 2010 20:06 )

Většinou až se stane nějaká hrůza, tak si najednou všichni domyslí důsledky. Do doby než se Anička ztratila, byla laxnost. Teď se něco stalo a rodiče si umějí pro děti zajít, alespoň ti, kteří mohou. Pročpak to nebylo i předtím než se Anička ztratila? U nás je všechno pozdě, klasický případ, až se stane smrťák, přijde tam cedule, až se vykradne barák dají si alarm atd atd atd

Zobrazit celou diskusi