Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Troji našli tělo: Je to devítiletá Anička?

Autor: jos, Richard Veselý, ap, Helena Lacinová, oj - 
16. března 2011
12:57

ONLINE - PRVNÍ ČÁST: Policie našla v pražské Troji lidské tělo. Podle agentury Mediafax patří devítileté Aničce Janatkové, která se ztratila před 154 dny. Rodiče Aničky čekají doma. Blesk získal vyjádření podezřelého Oty T. Kriminalisté ho v Mostě navštívili v úterý večer.

15:27 "V tuto chvíli můžeme říct, že se jedná pravděpodobně o ostatky dítěte. Bude třeba udělat více expertiz," řekl rádiu Impuls policejní prezident Petr Lessy.

15:10 "Výsledky expertízy budou k dispozici v následujících hodinách,“ řekla k analýze nalezených pozůstatků policejní mluvčí Andrea Zoulová.

15:04 Z Troje odjel pohřební vůz. Nalezené ostatky budou zkoumat kriminalisté.

Je to Anička? Je to Anička? | Blesk - Pavel Machan, David Malík, Ladislav Křivan

14:58 Tělo bylo podle Zoulové na místě nálezu poměrně hluboko zakopáno. "Místo nálezu policie již dříve prohledávala. Nyní se podařilo tělo najít díky několika faktorům. Díky použití 3D technologie, změnám počasí i působením lesní zvěře," sdělila Andrea Zoulová.

14:54 Mluvčí policie Andrea Zoulová Blesku potvrdila nález těla. "Bylo nalezeno tělo, které bude nyní převezeno do kriminalistického ústavu k expertíze. Rodiče Aničky Janatkové byli o nálezu informováni a nyní jsou doma."

14:47 EXKLUZIVNÍ INFORMACE od reportérky Blesku z Mostu: "V místě bydliště Oty T. je klid. Zastihla jsem ho v hospodě půl kilometru od jeho bydliště. Sedí s partou dělníků u stolu a pije pivo. Nejprve nechtěl přiznat, že je podezřelým Otou, pak řekl: "Ano, jsem to já." K nálezu těla řekl, že mu to nikdo oficiálně nesdělil. "Po poradě s právníkem se vůbec nebudu vyjadřovat," sdělil Ota T. a dál pil pivo. Kriminalisté ho v Mostě navštívili v úterý večer."

14:38 Policie podle nejnovějších informací Blesku ještě podezřelého Otu T. nezajistila. "Sedí v jedné hospodě v Mostě," uvedla naše reportérka.

14:32 Reportér Blesku hlásí, že na místo přijel pohřební vůz.

Pohřební služba vyzvedla tělo nalezené v Troji. Pohřební služba vyzvedla tělo nalezené v Troji. | ČTK

14:21 Bývalý elitní kriminalista Jiří Markovič Blesku řekl, že na výsledky analýzy DNA, která nyní bude následovat, se může čekat i několik dnů. "Experti budou posuzovat i krevní skupinu," dodal Markovič.

14:06 Podle policejní mluvčí přispěl k nálezu lidského těla i současný vývoj počasí. Oteplilo se a došlo k odkrytí pozůstatků.

14:05 Podle reportéra Blesku ulice Pod Havránkou, kde našli tělo, se nechází poblíž místa, kde na podzim policie našla klíče, které údajně patřily Aničce.

13:58 Podle informací Aktuálně.cz objevil pátrací tým tělo u jednoho z rozestavěných trojských domů. Prvotní stopou měly být četné otisky prstů na pracovním nářadí, které se u domu povalovalo. Analýza ukázala, že otisky patří hlavnímu podezřelému Otovi T.

13:54 Podle reportéra Blesku policejní vyšetřovatelé ze zvláštní skupiny kontaktovali krátce po desáté hodině dopoledne rodiče Aničky Janatkové a informovali je o nálezu kosterních pozůstatků v Troji.

13:52 Podle agentury Mediafax našla policie tělo se zbytky tkáně.

13:44 Podle reportéra Blesk.cz našla policie novou stopu (zřejmě tělo) v Ulici pod Havránkou. Podle neověřených informací jedou na místo rodiče Aničky.

Místa, kkterá hrají klíčovou roli při pátrání po Aničce Místa, kkterá hrají klíčovou roli při pátrání po Aničce | Infografika Blesku

13:37 Podle informací ČT se v lokalitě Troja dnes testovala 3D technologie. Právě při těchto testech policisté našli torzo lidského těla.

13:29 "Našli jsme lidské tělo, které vyčnívalo z krajiny. Na místě jsou policisté a soudní lékař," uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová. Zda jde o dětské tělo potvrdit nechtěla.

13:18 Agentura Mediafax uvedla, že tělo patří skutečně Aničce Janatkové. Mají to prý potvrzené ze dvou zdrojů.

13:15 Policie našla v Troji lidské tělo. Policejní experti musí určit, zda se skutečně jedná o Aničku Janatkovou.

13:09 Policie v úterý v Mostě kontaktovala podezřelého Otu T. do Mostu.

13:06 V Troji je i soudní lékař.

12:57 Na místě je vrtulník s termovizí.

Dnes je to 154 dnů, co se Anička Janatková ztratila cestou ze školy. Našel se její batoh a láhev s pitím. Rodiče opakovaně nabídli 3,5 milionu korun za informace, které by vedly k jejímu nalezení. Otec dokonce vystoupil v televizi. Marně. Jediným podezřelým, kterého policie opakovaně vyslýchala je Ota T., který žije v Mostě. Podle informací Blesku Otu T. dnes policie v Mostě zajistila.

Aničky zmizení den po dni

13. října Anička se měla kolem jedné hodiny vrátit domů ze školy. Odtamtud to měla domů jen 9 minut. Dívenka však nepřichází. Večer policisté nacházejí pouze její batoh a láhev, ze které ještě ve škole pila.

14. října Do akce je nasazen i vrtulník s termovizí. Přesto, že je odpoledne pátrání ukončené, večer se do Troji policisté opět vracejí. Prověřují místní bezdomovce a narkomany. Zadržují důchodce s kriminální minulostí.

15. října Vyšetřovatelé vyslýchali muže, který má v Troji chatu. Důchodce, který dříve pracoval u ČD, už před lety spáchal sexuální zločin na dítěti.

16. října Blesk nabízí odměnu 100 tisíc korun tomu, kdo poskytne zásadní informace k nalezení dívenky. A přidává se pak i Aniččin otec Miloš Janatka. Ten nabízí únosci 3,5 milionu.

17. října Lhůta pro únosce vypršela. Policii ani rodině se nikdo neozval. Pátrání proto pokračuje dál, ale naděje klesá.

19. října Kvůli rozsáhlým pátracím akcím se zpřísňují kontroly na hranicích. Bez povšimnutí by nemělo projet žádné auto převážející dítě. Policie zadržuje podezřelého muže (41).

bzik1243 ( 20. března 2011 21:19 )

No tak divočák fakt nežije jen v hlubokém lese,stačí se dostat na Prahu 5 a na louce za sídlištěm máš stádo kanců jen to hvízdne...Navíc mám takový dojem,že divočák je všežravec,reaguje na pachy,takže neni divu,že si prostě rejpne,kde něco cejtí.

carina ( 20. března 2011 18:09 )

Nic Vám nenapíše. Tehdy jsem s ní mluvila po telefonu, smála se u toho a nebyla schopna říct, zda to byl Ota. Ani přiblížit místo, kde leží. Také jsem měla zájem si přečíst, co jí Anička napsala. Přislíbila poslat meil a neposlala nic. Myslím, že Lilan není duševně v pořádku. Stále jen opakuje to stejné, ale víc z ní nedostanete. To, že je Anička někde pod zemí odhadovalo více lidí.

nadeje74 ( 20. března 2011 12:50 )

Určitě víte, jak a proč se to stalo a kdo to udělal. Byl to ten Otta, že? Ale proč to udělal?

nadeje74 ( 20. března 2011 12:44 )

Můžete mi napsat, co Vám Anička všechno řekla? Věřím na to, mám známou, která se zabývá tím, čím vy a říkala mi v prosinci to samé co tady píšete vy. Je A ničky duše v pořádku? Prosím, chtěla bych s Vámi diskutovat. Můj e-mail magicnight69@email.cz Děkuji

lilan ( 19. března 2011 10:56 )

od rijna..jsem napojena na Anicku....vse jak mi popsala se dnes vyplnilo...bohuzel....lezim pod zemi...nemam saty...cekam az me najdou....atd...duse dale ziji na jine trase.....v jine dimenzi....ted uz ma Anicky dusicka klid....komunikuji s mrtvymi autom.pismem....mam od Anicky 50stran popsanych..vse jsem v rijnu poslala polic...opravdu zemrela..tak jak mi ruka napsala..po napojeni..nekolikrat za mnou prisla sama....je mi lito rodicu.....

Zobrazit celou diskusi