Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vydíral rodiče Aničky, soud ho teď pustil!

Autor: Zbyněk Schnapka, šim - 
21. února 2011
16:21

Chtěl zbohatnout na utrpení rodičů ztracené Aničky Janatkové (9). Jejímu otci posílal SMS zprávy a požadoval 250 tisíc za informace k tomuto případu. Loni v listopadu ale Jana Z. (24) chytla policie a on skončil ve vazbě. Teď je zpět na svobodě.

„Proběhlo neveřejné zasedání. Dokud nebudou mít strany doručené rozhodnutí, nemohu sdělit, zda-li byl muž propuštěn z vazby,“ uvedla v pondělí mluvčí plzeňského krajského soudu Alexandra Vaňková.

Podle informací Blesku ale krajský soud Jana Z. z vazby propustil. Potvrdil tak rozhodnutí okresního soudu z 31. ledna, který muže rovněž pustil z vazby kvůli tomu, že se za Jana Z. zaručila jeho přítelkyně. Ale protože si tehdy státní zástupce podal stížnost, Jan Z. na svobodu nevyšel. O tom, jestli bude opravdu propuštěn z vazby musel tak rozhodnout krajský soud.

 

„Otci zmizelé Aničky poslal mezi 11. a 22. listopadem na mobilní telefon celkem 94 krátkých textových zpráv,“ řekl Blesku Libor Pilař z ředitelství policie Plzeň-jih. Nešťastným rodičům údajně psal, že jim sdělí, kde Anička je a že do dvou dnů jí mohou mít doma. Chtěl, aby o něm nedozvěděla policie. Mladík také psal, že dívenka je v pořádku a těší se už domů.

Anička Janatková zmizela loni 13. října v Praze – Troji cestou se školy. Od té doby je nezvěstná.

sabartnok ( 23. února 2011 05:42 )

taky mě štve, že už se nic neděje. Přitom (snad) mají hlavního podezřelého stále pod dohledem a doufám, že vědí, kde je, protože jestli se jim ztratil, tak to je už v háji navždy, ten jediný může k případu ještě něco říci, když Aničku viděl. Lhal na detektoru, zdržoval se v tom místě dlouho, na jejím batohu zanechal stopu DNA. Takové ticho k případu, o kterém je toho známo hodně a je mediálně zajímavý, opravdu nechápu. Nechápu ani média, která nebombardují policii. Já, kdybych byla vyzvána, že sem ohu zeptat na něco policisty, zeptala bych se, zda něco ještě podnikají a zda je Ota stále vyšetřován...

muchojka ( 22. února 2011 04:47 )

NO,TY VO..LE,VIDIS TO!!??A TOHLE JE NENAPADLO!!!!

nadeje74 ( 21. února 2011 22:14 )

Hledá se vůbec Anička? Už je mi to podezřelé, navíc moje 9ti letá dcera měla ve škole přednášku Policie ČR. Po přednášce se děti mohly policistů zeptat, co je zajímá a když se děti ptaly na Aničku, policista jim odpověděl, že ta už se asi nenajde. Ani se nedivím, v zýhle zemi. Vždzť se proboha nemohla propadnout do země?! Policie mluví jen o samém embargu-aby ne, když neví nic, tak nemůže nic říci. Přeji, ať se Anička v pořádku najde!!!!!!

nikola1234 ( 21. února 2011 17:08 )

To je vrchol. PARCHAT JEDEN. Takovou naději dal rodičům a ted se našim soudům může tak akorát smát!!!To jsou teda zákony...

Zobrazit celou diskusi