Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Otec Oty T. byl prominentním policistou?!

Autor: jos - 
18. ledna 2011
09:27

Přestože na případ zmizelé Aničky Janatkové bylo policií uvaleno informační embargo, objevují se nové informace o podezřelém Otovi T. Jeho život totiž vůbec nepřipomíná klasického bezdomovce. Naopak se zdá, že pochází z velmi dobré rodiny!

Ota T. (41 let) se podle serveru Aktuálně.cz narodil do prominentní policejní rodiny, oba rodiče pracovali na Federálním ministerstvu vnitra. Jeho otec musel po revoluci v roce 1989 z vnitra odejít a nějaký čas pak ještě působil v armádě. Nakonec se živil jako soukromý detektiv a dnes je v důchodu. Matka na vnitru zůstala i po listopadu 1989.

Ota T. nejen že měl za sebou vlivného tatínka, ale podle Aktuálně.cz též "piloval" svou vrozenou fyzickou zdatnost. Spolu s bratrem se věnoval řecko-římskému zápasu. Trénoval v Rudé hvězdě, tělovýchovné organizaci spadající pod tehdejší vnitro! Jeho bývalý kolega o něm tvrdí, že se choval normálně, ale byl hyperaktivní.

V pubertě se rozhádal s rodiči

V pubertě (někdy kolem 16. roku) dochází v životě prominentního synka k nějakému zlomu. Dobrého žáka, který nastoupil i na gymnázium, čeká pád. Postupně ho vyhodili z několika škol, nakonec nedokončil ani učební obor. Navíc se Ota T. rozhádal s oběma rodiči. S otcem nemluví vůbec, s matkou si během deseti let pouze párkrát zatelefonoval.

Ota T. si velmi chtěl založit vlastní rodinu. Oba jeho pokusy ale krachly. Určitě k tomu přispěla i skutečnost, že byl opakovaně na několik let odsouzen za krádeže a jiné majetkové delikty.

Poprvé šel Ota T. za mříže už v osmnácti, v té době se také oženil. Jeho manželství, z něhož vzešla dnes dospělá dcera Tereza, se ale rozpadlo. Manželku prý podváděl a snad na ni byl i agresivní.

Není bez zajímavosti, že se Otovi T. z vězení jednou podařilo i uprchnout. Bylo to v roce 1999 v Říčanech u Prahy a dokázal se skrývat až do roku 2002.

Co se týče poklidného rodinného života, tak mu nevyšel ani druhý pokus s přítelkyní Naděždou, se kterou má druhou dceru, která je ve věku ztracené Aničky. S ženou, která v minulosti pracovala u městské policie, žili v paneláku v severočeském Mostě. Ota T. ale často jezdil do Prahy, kde se věnoval vykrádání chat a jiné drobné kriminální činnost.

Elegantní bezdomovec

V metropoli žil jako člověk bez střechy nad hlavou, ale rozhodně ne jako klasický bezdomovec. V tomto období jeho života zmizela Anička Janatková a on se stává hlavním podezřelým.

Na výslechy a na jednání s úřady Ota T. vždy přišel pečlivě upraven, na sobě padnoucí oblek s černou košilí a světlou vázankou, vyčištěné kvalitní polobotky, přes rameno tašku na notebook. Hovoří spisovnou češtinou, kterou prokládá policejními termíny. Působí klidně, vyrovnaně, jako člověk bez emocí. Chladný je i tehdy, když mu policisté kladou nepříjemné dotazy na Aničku...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

divenka ( 18. ledna 2011 22:23 )

si přečetla co všechno zjistila média o Otovi tak se: 1. divím, že je zdravý a živý 2. je ideální postavou jak pro obětního beránka, tak pro volavku (je to člověk bez příbuzných, s nikým z rodiny se nestýká, nebo se sourozenci (sourozencem) ano?, družka ho údajně vyhodila, s dcerou se také nestýká), údajně začal pít alkohol... 3. je do případu zapleten jako pachatel, nebo spolupachatel, svědek, nebo jen vzal do ruky batoh? To s těmi občanskými průkazy připevněnými ke klíčům od bytů to je taky divné... to normálně zloději nedělají...to je fakt pravda? Nebyla to jen lest pro média??? Je tolik info a často protichůdných, neúplných a často to nejsou info, ale jen domněnky, že za zmizením Aničky může stát kdokoliv. Co se týká rodičů A., je mnoho možností od vydírání rodiny, nebo jen firmy p. J., po opravdovou hrozbu, kdy byla A. cílevědomě ukryta a aby to vypadalo věrohodně vyhlásilo se pátrání a v zahradách se hledal někdo, kdo asi hrozil, jakou roli v tom hrál O. těžko říct, ale pan J. věděl kde ho najde a určitě mu O. nehodil do schránky vzkaz kde se nachází. A. se mohla stát vyvolenou nějaké sekty, nebo něčeho takového, protože ta jazykovka mohla přitahovat do svého divadla a kavárny různé fanatiky (se školou vůbec nemuseli mít nic společného, jen se jim líbili relikvie a prostředí) Mohla se A. stát obětí pedofila, obchodníka s dětma, náhodného vraha, kterého nachytala v akci u něčeho jiného... Mohlo se stát opravdu cokoliv. Vyšetřování probíhalo zvláštně, medializace taky... Ale věřím Policii, že případ objasní, najde pachatele i motiv a hlavně, že to uveřejní. Jinak bez info se opravdu jedná o domněnky, fantazijní příběhy. Myslím, že jsem toho tady napsala až dost a opravdu mě to nějak přestává bavit. Kdyby byl posun v informacích, ale takhle to je přesně jak říkala babička:" jen mlátíme prázdnou slámu", tj. jen kecáme kolem dokola to samé.

senzibilkaa ( 18. ledna 2011 22:04 )

blízko nebo daleko, jak se to vezme, každopádně ne dál, než 2km

senzibilkaa ( 18. ledna 2011 22:00 )

a píšeš dobře "a" ?

anasyi ( 18. ledna 2011 21:28 )

tomx,ale Ota zrejme Anicku videl a to jeste neznamena,ze ji unesl....takze jsem zrejme dle tebe hlupak

anasyi ( 18. ledna 2011 21:24 )

actra,sesterskou rivalitu nekdo napsal,v diskuzi pod clankem o nausnicich.Me se to tez nezdalo,pokud ani s nimi nezije v jedne domacnosti,jaky by mela duvod.....

Zobrazit celou diskusi