Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Stovky policistů opět v terénu: Najdou Aničku dnes?

Autor: ČTK, val - 
11. listopadu 2010
10:20

Pětisetčlenný tým policistů a hasičů nadále pátrá v Drahaňském údolí, Bohnicích i blízkém okolí Prahy po zmizelé Aničce Janatkové (9).  Pátrači prohledávají studny a místní chatovou oblast.

Policie ve čtvrtek ráno zahájila další rozsáhlou pátrací akci po pohřešované Aničce Janatkové. Stejně jako ve středu pátrá severně od pražské Troje, kde byla devítiletá holčička téměř před měsícem naposledy spatřena. Policisté se na tuto oblast zaměřili na základě nových výsledků vyšetřování.

Policisty a kriminalisty dnes čeká další zkoumání míst kolem Botanické zahrady, drahaňské oblasti, Bohnic, ale i Klecan a katastru obce Zdiby. Do akce se znovu zapojila speciální pořádková jednotka, strážníci i policisté z Prahy-venkov a psovodi.

Terén je velmi náročný

Mluvčí policie Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová potvrdila, že asi 200 lidí znovu prohledává oblast v okolí obce Zdiby a Brnky. "Ve středu jsme ji nestačili celou propátrat, protože terén je tam velmi náročný," řekla mluvčí. Dodala, že pátrači se ve čtvrtek zaměří na objekty v místní chatové oblasti, hasiči budou mimo jiné prohledávat studny a slaňovat do nich.

Rodiče devítileté holčičky v úterý odpoledne nabídli odměnu ve výši 3,5 milionu korun tomu, kdo dívku zachrání, či za informace vedoucí k člověku, který stojí za zmizením dívky.

Devítiletá dívka zmizela 13. října v pražské Troji. Naposledy byla viděna v ulici Pod Písečnou, kudy se vracela ze školy. Od jejího ztracení pátraly po holčičce každý den desítky policistů, městských strážníků i vojáků, hasičů a psovodů. V Troji se ale našel jen její batoh a láhev s pitím, později se v prohledávané oblasti nalezly klíče, které děvčeti údajně také patřily.

670574:gallery:true:true

letajici_svec2 ( 13. listopadu 2010 13:49 )

bezdomovci rikali, ze videli Havla a Dasu jak cpou Anicku do kufru

barkamar ( 13. listopadu 2010 00:45 )

Nemám co dodat, naprosto souhlasím!!!

inkwizitor ( 13. listopadu 2010 00:14 )

Havel prepustil svojou amnestiou spústu vrahov, deviantov, ktorí napáchali potom ďaľšie vraždy na národe. Nikdy nezabudnem Havlovu tvár v TV ako hovoril: "Lidé, nebojte se jich". Potom nasledovala masakra, zavraždené deti, mladé ženy, podnikatelia, starí ľudia... Chcem vám, vážení, povedať, že toto, čo sa dnes deje, že nie je nájdený vrah alebo únosca tohto dievčatka - to je cielené. Niekto - vieme kto, to zhora riadi, aby zastrašil národ. Aby sme boli všetci paralyzovaní, nešťastní, skeptickí a vystrašení. A aby si oni mohli robiť, čo sa im zapáči: pchať si do vreciek úplatky, bohatnúť... bohatnúť bez práce. Nesúhlasím s takouto politikou, dávam to teraz, týmto príspevkom ako sťažnosť do Štrasburgu.

letajici_svec2 ( 12. listopadu 2010 23:36 )

jen aby ho policajti jeste nechranili?!! V CR maji gauneri zastani...

barkamar ( 12. listopadu 2010 23:17 )

proč předpokládáš, že by vyšel středočeský? Co když už je Anička někde měsíc za hranicemi ČR, možná i za hranicemi Evropy??? Nebo může klidně být nevím - třeba v Karlovarském kraji... proč ne...

Zobrazit celou diskusi