Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Aničku dnes hledal pes ve Vltavě

Aničku hledal ve Vltavě i speciálně vycvičený pes
Aničku hledal ve Vltavě i speciálně vycvičený pes  (Autor: Archiv rodiny, Pavel Machan)
Autor: puk, jos - 
2. listopadu 2010
17:20

Policisté dnes (v úterý) opět vyrazili na řeku Vltavu, aby pátrali po pohřešované devítileté Aničce Janatkové. Prohledali i slepá ramena. Pomáhal jim pes, který je vycvičen pro hledání lidí ve vodě.

Přestože policisté v pátek ukončili masivní rojnice v Troji, pátrání po Aničce Janatkové rozhodně nekončí.

Poříční oddíl pátral celý den u Mostu Barikádníků. Se speciálně vycvičeným psem, který cítí lidské tělo i v třímetrové hloubce, projeli policisté asi pět kilometrů po proudu řeky. Neopomněli prohledat také slepá ramena. Aničku ale nenašli.

Proč se policisté vrátili na řeku? "V rámci prověřování získaných poznatků jsme se ve spolupráci s poříčním oddílem opakovaně vrátili na řeku," řekla Blesku policejní mluvčí Andrea Zoulová

Pokračují výslechy svědků

Kriminalisté také obnovují výslechy svědků, kteří v případu už vypovídali. „Upřesňujeme a nadále vyhodnocujeme postřehy lidí, které už jsme kontaktovali,“ řekla Blesku policejní mluvčí Andrea Zoulová.

elanor ( 3. listopadu 2010 11:37 )

Nemusela uplavat. Jestliže by bylo pravda to nejhorší a nekdo ji zabil, mohl tělo odvézt i na tu dálku třeba autem k vodě a třeba se šutrem na krku hodit do vody. Těla by se tak celkem bezpečně zbavil, protože by zůstala na dně. Navíc - většinu psů voda při sledování pachové stopy zmate. Takže mi to zase nepřipadá jako vyjížďka s pejskem na lodičkách, když nám tak hezky svítí sluníčko....

derek ( 3. listopadu 2010 02:38 )

jako policejní výkon povozit pejska po Vltavě užít si sluníčka a brzo domu.

Shelby16 ( 2. listopadu 2010 23:12 )

řeka je od toho místa, co se ztratila, vzdálená celkem daleko a nedovedu si představit, že by jí někdo táhnul takhle daleko. Navíc by nutně musel přejít přes obydlenou zónu, kde by si ho jistě někdo všimnul.

tonejsemja ( 2. listopadu 2010 21:22 )

A hlavně - jaká je pod tím mostem vůbec hloubka?

tonejsemja ( 2. listopadu 2010 21:21 )

No,pokud hledali jen u mostu,tak asi zvažovali jinou možnost. A pes (i když speciálně cvičený)by ji ucítit mohl i nemusel.Záleží na síle proudu,ale i větru,a stupni rozkladu těla. Pokud měli pocit,že leží pod mostem,tak proč tam nešli potápěči?

Zobrazit celou diskusi