Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ztracená Anička: Našli jsme brloh obviněného!

Video se připravuje ...
Autor: Jitka Stefanidesová, apk - 
24. října 2010
18:59

VIDEO: Našli jsme útočiště bezdomovce (41), který je hlavní podezřelý v případu zmizelé Aničky Janatkové (9). Brloh ve slepé chodbě výtahu se nachází v jednom z ďáblických paneláků. Šaty a papírové krabice poházené po zemi svědčily o tom, že tu ještě před pár dny spal. Právě zde policie podezřelého v úterý v noci zatkla. Muž, jehož DNA byla nalezena na dívčině batohu, hned poté, co jej soud odmítl vzít v pátek do vazby, policii zmizel!

Reportérům Nedělního Blesku se podař i l o vypátrat místo, kde přespával muž, kterého policie označila za hlavní stopu v pátrání po Aničce! Jedná se o výtahovou šachtu panelového domu v pražských Ďáblicích. Do strojovny výtahu se měl recidivista (41) dostávat větrací mřížkou o rozměrech pouhých 50x30 centimetrů! V úzké chodbě přímo pod mřížkou jsme našli rozházené věci, na kterých muž patrně přespával.

Policie místo prověřuje

To, že policie prováděla zátah právě v tomto domě, Blesku potvrdila většina obyvatel sídliště. „Jó, to bylo v noci. Koukali jsme na to z okna. Bydlíme přes silnici, takže jsme detaily bohužel neviděli.

Asi to bude souviset s tou Aničkou,“ popsala svědkyně. Rodina, která bydlí v nejvyšším patře paneláku, přímo pod útočištěm podezřelého, potvrdila, že viděli policii s neznámou ženou a společně se šli podívat právě do okolí šachty. „Pořád tady po okolí jezdí policejní auta, desítky policistů pak hlídkovaly na kopci a dívaly se na střechu našeho domu,“ dodala svědkyně.

Aničku hledají i dobrovolníci. Zadržen byl bezdomovec

Pátrání po Aničce Janatkové pokračuje jedenáctým dnem. Opět bylo povoláno asi 120 policistů, a to jak městských, tak státních i armádních. Na místě jsou také hasiči a asi desítka psovodů. Do prohledávané oblasti, která se v neděli přiblížila více zoologické zahradě, mají přístup i civilisté - dobrovolníci. "Oblast není neprodyšně uzavřená," řekla Blesk.cz pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. "Policie se práci dobrovolníků nebrání. Měli by však dbát pokynů policistů," dodala mluvčí.

Krátce po poledni byl v oblasti Třešňovka v pražské Troji zadržen bezdomovec, který u sebe neměl doklady. Z místa o tom informoval reportér Blesk.cz. Mluvčí Zoulová tuto informaci zatím nepotvrdila.

Zaujal vás tento článek? Podpořte Blesk.cz v hlasování o Křišťálovou Lupu 2010 v kategorii Média - všeobecná. Děkujeme.

inkwizitor ( 26. října 2010 21:40 )

http://kriminalistika.eu/muzeumzla/dutroux/dutroux.html ľudská zvrátenosť nepozná hranice

tonejsemja ( 26. října 2010 00:33 )

Co je na tom špatného?Že tím můžou zmařit záchranu Aničky.Pokud ještě žije.Já bych si teda tohle na svědomí nevzala.

ttttt20 ( 26. října 2010 00:05 )

přesně tak a nejen s manželkou

ttttt20 ( 26. října 2010 00:03 )

souhlas

ttttt20 ( 25. října 2010 23:24 )

Je pěkný jak to nektery vidi...Ale samozdrejme nekdo ten obetni beranek byt musi a proc zrovna on??ze sahnul na batoh???a pak ho shoval??kdybych sahla ja na batoh tak ho pak taky schovam.....

Zobrazit celou diskusi