Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vybrali místo, kde pohřbí Grosse: Jeho tělo po rozloučení zpopelnili

Autor: kol, zrk - 
24. dubna 2015
05:00

Rodina se s expremiérem Stanislavem Grossem rozloučila ve středu v bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě. Přála si jeho tělo zpopelnit a to se podle informací Blesku už stalo.

Rakev s tělem pracovníci pohřební služby odvezli z Vyšehradu do strašnického krematoria, kde bylo ještě ten den spáleno. Podle provozního řádu »byl popel zbaven kovových a nespalitelných příměsí« a označen též nespalitelnou evidenční značkou, jež slouží jako důkaz, že nedošlo k záměně popela.

Ten byl posléze zapečetěn do uzavíratelné plastové urny. Vdovu Šárku teď krematorium vyzve k jejímu převzetí. Podle známého rodiny budou ostatky nejspíše uloženy do rodinného hrobu v obci Kamenný Přívoz u Jílového u Prahy.

Víte, že... Na vyzvednutí urny je lhůta 12 měsíců od zpopelnění. Po jejím uplynutí většinou ostatky končí na společném pohřebišti.

217radi ( 25. dubna 2015 23:28 )

Blesku Blesku, mate tam vůbec redaktory,kteří píši s úctou k českému jazyku? Jsem šokovaná vašim výrazem - táta, snad je slušné použit buď otec či tatinek?!?! A co ten výraz holky? To patříme k absolventům pomocné školy ale i oni vědí , že k jedné mamince či matce patři tyto dvě dívky, děvčata dcery!!!!! Blesku tímto způsobem psaní jen ničíte náš jazyk! Styďte se

taktone ( 24. dubna 2015 18:56 )

Mi nechybí

mair ( 24. dubna 2015 17:00 )

Dnes měl pohřeb Holík. Proč Blesk nevěnoval jemu alespoň půlku pozornosti? Grosse tady rozebírá už přes týden. A ten "hrál" jen za sebe.

jity ( 24. dubna 2015 13:47 )

Vždyť přece když zemřel Radek Brzobohatý, tak přinesli ještě ten den urnu do jeho divadla, ten jeho popel musel být ještě teplý. Tak proč by neměl být už dnes Gross zpopelněn. Hrob jeho předků nafotili, ale kde má matku, zatím psali jen o otci, musel přece mít také maminku.

renataren ( 24. dubna 2015 12:43 )

Tak to vzal kluk nějak hopem... Ani se tomu nedá uvěřit...

Zobrazit celou diskusi