Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Paroubek rázně o pohřbu Grosse: Bláboly některých politiků a chlapi chovající se jako baby

Autor: Jaroslav Šimáček - 
22. dubna 2015
17:37

Jiří Paroubek s manželkou Petrou nechyběl na dnešním posledním rozloučení s expremiérem Stanislavem Grossem. Odešel šokovaný. Na Facebook poté napsal tvrdé prohlášení na adresu exkolegů z ČSSD. Obul se do některých politiků, vadilo mu chování několika lidí a řada „blábolů“. Prý jimi znesvětili Grossovu památku. Koho zmínil? 

Se Stanislavem Grossem se na pražském Vyšehradě loučilo současné i bývalé vedení ČSSD. Nechyběl premiér Bohuslav Sobotka, ministři Chovanec a Zaorálek, ale ani další současní či bývalí politici – František Bublan, Jan Kavan, Karel Březina, Jan Kasal, Ivan Pilip, Petra Buzková, ale také Jiří Paroubek.

Paroubek dorazil s manželkou Petrou na veřejnou část rozloučení, od 11:00 se pak konal pohřeb v rodinném kruhu. „Nedělejme z toho atrakci,“ řekla Blesk.cz Petra Paroubková, která nedávno prodělala krvácení do mozku a skončila v nemocnici.

Její muž-expremiér pouze dodal: „Já bych to nechtěl nijak komentovat, respektujte to.“ Nevydržel to však a na Facebook napsal drsný vzkaz pro některé exkolegy z ČSSD. „Ráno jsme se ženou přišli na místo posledního rozloučení s S. Grossem v bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě. Měli jsme ke Standovi přátelský vztah. Mysleli jsme zejména na jeho rodinu, dvě dcery a manželku,“ začal mírně Paroubek, ale následně se rozjel.

„Šokovala mě vyjádření některých současných i bývalých veličin ČSSD, kterým, kdyby nepřišli na pohřeb, by nikdo před ústa mikrofon nestrčil. Bláboly typu ‚dělal chyby a já jsem mu to už tehdy říkal‘ mají být zřejmě jakýmsi alibi, proč jsem vlastně přišel na pohřeb člověka, kterého média systematicky dehonestovala a ničila…,“ napsal Paroubek na sociální síť.

Video Paroubkovi se na pohřbu Grosse zdrželi jen krátce - Petr Soukup, David Turek
Video se připravuje ...

Tím však Paroubek neskončil. „Buďto jsem chlap a jdu na pohřeb, protože si myslím, že je to správné, anebo jsem baba a pak se chovám jako někteří bývalí (dokonce) ministři sociální demokracie (mám na mysli J. Kavana, F. Bublana). Prostě schopnost zachovat dekorum je něco, co ani lidé s nejvyššími mezinárodními zkušenostmi v sociální demokracii neznají (mám na mysli L. Roučka),“ dodal Paroubek.

Jiří Paroubek po posledním rozloučení se Stanislavem Grossem napsal na Facebook tvrdé prohlášení na adresu exkolegů z ČSSD Jiří Paroubek po posledním rozloučení se Stanislavem Grossem napsal na Facebook tvrdé prohlášení na adresu exkolegů z ČSSD | Facebook

Bublan: S někým si mě spletl

„Já jsem o Stanislavu Grossovi neřekl nic, kromě toho, že na něho vzpomínám v dobrém. Pan Paroubek si mě musel s někým splést,“ odpověděl na dotaz Blesk.cz exministr vnitra František Bublan.

„Já si za svým vyjádřením stojím a rozhodně jsem ho nemyslel jako kritiku. Stanislav Gross byl skutečně dobrý ministr vnitra a na premiérskou roli neměl vzhledem k věku dost životních zkušeností. To není kritika, to je konstatování. Kdybych ho chtěl kritizovat, tak jsem na rozloučení nebyl. Místo toho jsem se šel poklonit památce člověka, jehož politického talentu jsem si vážil. Jeho politický talent spočíval i v tom, že uměl dobře hovořit s lidmi, myslím, že lépe než Jiří Paroubek. Ale ten má samozřejmě na svůj názor právo,“ reagoval pro Blesk.cz na Jiřího Paroubka Jan Kavan.

Paroubek popírá, že by třeba Bublana kritizoval neoprávněně. "Kavanovo vyjádření mi přišlo horší, ale ani Bublan nezachoval dekorum. Když tvrdí, že bude 'zvláště v tento den' v dobrém vzpomínat na Stanislava Grosse, tak jako kdyby se omlouval, že na ten pohřeb vůbec šel," řekl Blesk.cz Paroubek.

Co řekli politici na posledním rozloučení se Stanislavem Grossem

František Bublan, exministr vnitra: „O jeho omylech se bavit nebudu. Přišel jsem se poklonit kolegovi. To, že se nepřišel rozloučit prezident Miloš Zeman, je čistě jeho věc.“

Libor Rouček, bývalý mluvčí vlády Miloše Zemana: „Byl to výborný ministr vnitra, dokonce sám přiznal, že nebyl dobrým premiérem. Už za doby jeho premiérování jsem mu říkal do očí, co si myslím. Nejvíc jsem si na něm cenil to, že byl komunikativní. Dokázal se pobavit s politiky, ale i s dětmi na ulici.“

Video Gross udělal chybu, říká bývalý mluvčí vlády Rouček - Petr Soukup, David Turek
Video se připravuje ...

Jan Kavan, místopředseda někdejší Zemanovy vlády a exministr zahraničí: „Byl to velmi dobrý ministr vnitra. K jeho roli premiéra jsem kritičtější. Byl na tu funkci příliš mladý. Vztahy jsme ale měli dobré.“

Video Kavan o Grossovi: Jako premiér neměl žádný úspěch! - Petr Soukup, David Turek
Video se připravuje ...

Milan Chovanec, ministr vnitra: „Nepřijde mi vhodné, abych v tuto chvíli něco komentoval.“

Jan Fischer, expremiér a bývalý prezidentský kandidát: „Je příliš brzy vynášet soudy o jeho chybách a politických omylech. Na to bude čas jindy.“

Video Vše o smrti Stanislava Grosse! Poslední rozhovor, reakce politiků a láska k dcerám - Blesk TV
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 25. dubna 2015 07:41 )

A proč by tam podle tebe měl být?

henryj ( 24. dubna 2015 09:47 )

Ale kdepak byl kolega KALOUSEK se svým nohsledem Karlem von Pitchou uslintaným??"Má také už čekací list v kapse od kmotřičky."Kde byli,proč se nevyjádřili k situaci,určitě by měli plodné připomínky.Jirka je znovu mimo mísu,ale Standy ; není mi to líto.

zada ( 23. dubna 2015 08:27 )

Smrt vyřeší spoustu věci, je to pravda, ale žádný mrtvý se bránit nemůže, a pokud si kdokoli pak přihřívá nad rakví svoje ego tak patří do smeťáku jako člověk!!!! Je to bezchrakterní.... ať jde o kohokoliv...., bláboly a "plivání" na rakev je ukázkou charakteru člověka...., as´t je to páín nebo kmán!!!!

zada ( 23. dubna 2015 08:22 )

S Paroubkem souhlas. je pravda,že gaunerů je v téhle republice hodně a m édia k nim taktně mlčí. Že si vždycky vyverou média někoho koho štvou až uštvou je taky pravda. Neříkám že všechno dělal "čistě" ale kdo jsi bez viny ve svém životě, hoď kamenem. Dělat to neměl, ale stalo se. Ovšem upíři naší ekonomiky jsou tady stále a média o nich taktně mlčí stále.....A řekněme si upřímně, Gross nemohl před takovou bandou obstát, protože mít v parmlamentu Kalouska, to už úplně stačí, a takových gaunerů politických je tam určitě 80%. O mrtvých jen dobře, říkali naši předci. Je faktem, že takovou hroznou smrt a umírání si Gross nezasloužil, tolik toho zase "nezkazil"... Na řadě jsou jiní gauneři, kteří naši republiku stáhli do bažiny a dělají to dosud....Gross to nebyl.... a byl to mladý chlap, táta od dětí....smutné a hrozné na tom je , že mu nebyla dána šance aby některé věci napravil... na což má každý chybující právo....to je mi líto nejvíc....

kamii ( 23. dubna 2015 08:06 )

Souhlas, jen doufám, že to je již poslední článek o Grossovi a spol.

Zobrazit celou diskusi