Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Macek o Němcové: Je to populární žena, ale názorově nijaká

Miroslav Macek se vyjádřil k nominaci Miroslavy Němcové na premiérku
Miroslav Macek se vyjádřil k nominaci Miroslavy Němcové na premiérku  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
20. června 2013
13:06

Miroslav Macek dělal místopředsedu v ODS a proslul třeba fackou tehdejšímu ministru Rathovi. Tentokrát se pustil do kandidátky na premiérku Miroslavy Němcové. Slovně, samozřejmě. I když se s Němcovou zná dlouhá léta, jako nejlepší možná premiérka mu nepřijde. Je prý totiž "názorově nijaká".

"Mirku Němcovou znám léta a k její kandidatuře mohu říct jen následující: má jednu ohromnou mediální výhodu, neboť je žena," píše Macek na svém blogu k stranické nominaci Němcové na předsedkyni vlády.

"Na druhé straně je celá ta léta více či méně viditelnou funkcionářkou ODS, a tedy zcela odpovědná za všechny letité úspěchy, ale i průšvihy. Nicméně mezi slepými jednooký králem…," uvádí Macek.

"Prezident Miloš Zeman se pak musí rozhodnout, zda chce mít premiérku, která jej v popularitě může lehce zastínit, neboť je dostatečně názorově nijaká," dodává bývalý politik, který si nebere servítky a proslul fackou Davidu Rathovi.

Klasnová: Po panu Čistém přichází paní Čistá

Nominace Miroslavy Němcové přitom vyvolala různé reakce. Jedni jí uznávají jako inteligentní dámu, pro jiné spadá mezi současné špičky ODS, namočené v problémech. A přitom sama postrádá potřebný tah na bránu.

"VV nepodpoří staronovou vládu, i kdyby ji vedla Johanka z arku. Po panu Čistém přichází paní Čistá. ODS je velmi zoufalá, když chce schovat veškerou špínu za paní Němcovou, která se těšila poměrně slušné přízni občanů," míní Kateřina Klasnová z Věcí veřejných.

Lidé však byli především zvědaví, co o Němcové řekne právě prezident Miloš Zeman, na němž bude rozhodnutí, koho pověří sestavením vlády. "Je to jeho odpovědnost, kterou na sebe musí vzít. Očekávám, že zájmem prezidenta a nás je co nejrychleji stabilizovat poměry v zemi. Tím mu nic nevzkazuji, ani nepodsouvám," říká Němcová v rozhovoru pro MF Dnes o Zemanovi.

Zeman se zatím k Němcové nevyjádřil

Prezident se zatím k nominaci Miroslavy Němcové odmítl vyjádřit. "Považuji za zdvořilé vůči politickým představitelům, abych jim svůj názor sdělil dříve než médiím," řekl dnes prezident při odchodu ze senátu s odkazem na jednání s představiteli parlamentních stran, která budou probíhat od pátku v Lánech. V pátek přijde zástupce ODS a TOP 09, v sobotu ČSSD.

marketkamotarova ( 21. června 2013 19:42 )

Dobrý den. Právě koluje mezi lidma zajímavá možnost přivýdělku, skvělá i pro maturanty. Pro mě to je skvělá možnost výdělku a jsem tím fascinována!! Milionářka přes noc se ze mě sice nestala, ale i tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu. A tohle všechno znám z Peterblog.wz.sk

rumovapalice ( 21. června 2013 08:49 )

to on chce, ale pozor - předsedou vlády by měl být venda klaus, původce všeho tohohle zla, takže já nevím, ve světě by nás už kvůli tomu kopali do p.rd.ele na potkání

rumovapalice ( 21. června 2013 08:43 )

Rath mu za tím pultíkem dal jednu pěstí až ten posera Macek málem pad na ***, zbabělec!

kdoasi ( 21. června 2013 08:31 )

kdoasi ( 21. června 2013 08:31 )

Zobrazit celou diskusi