Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kmotr Hrdlička: Janoušek a Rittig jsou oslové, Nečas zradil ODS!

Kmotři jak se patří: Roman Janoušek a Tomáš Hrdlička. Přátelé prý nejsou
Kmotři jak se patří: Roman Janoušek a Tomáš Hrdlička. Přátelé prý nejsou  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: INT, simao - 
19. června 2013
19:07

Tomáš Hrdlička platí za pražského kmotra, i když tohle označení odmítá. Dlouhé prsty vlivného politika ODS však mluví za své. Byl také spojován i s aktuální kauzou Nagyová a stejně jako kmotři Janoušek a Rittig pobýval v zahraničí. Teď je však z pánské jízdy zpátky a odmítá, že by měl s aférou cokoli společného. A rozhodně si nebere servítky. Nečase ani Nagyovou nemá rád, kmotři jsou podle něj oslové.

Hrdlička byl v posledních dnech v Chorvatsku, kam vyrazil na pánskou jízdu. Třeba s bývalým radním Milanem Richterem. Jezdí prý takhle pravidelně. Před návratem z Chorvatska, kde s nimi prý rozhodně nebyl kmotr Janoušek, stihl Hrdlička poslat šéfovi poslanců ODS Marku Bendovi SMS.

"Marku, nezoufej. Konečně se ukazuje, kdo jsou ti čestní v ODS. Zítra se vracím z exilu a zbavím ODS podezřelých kriminálníků, obviněných, případně obžalovaných osob. Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Vůbec nevadí, že půlka Úřadu vlády a bývalé vedení pražské ODS, respektive magistrátu, jsou zatím neodsouzení zločinci. Drž se. Už se blížím. T. H," uvedla MF Dnes.

Hrdlička se tak vysmíval Bendovi jako jednomu ze spojenců premiéra Nečase a exprimátora Svobody, jehož působení v čele pražského magistrátu je také již minulostí.

Hrdlička: Nečase a Nagyovou nemám rád. Zradili stranu

Hrdlička tvrdí, že s aktuální aférou nemá nic společného. Že není ani podezřelý. "Od listopadu 2011 od nečasovsko-svobodovského puče v Praze nemám rád Petra Nečase ani Janu Nagyovou. Od té doby jsem s nimi přerušil jakoukoliv komunikaci. Oni zradili historii, tradici strany," říká Hrdlička v rozhovoru pro Insider.

Hrdlička také nechal nahlédnout do zákulisí ODS. Podle něj Nečas rozdělil stranu na čestné a nečestné. "To byl začátek konce. Začali se vymezovat, ty jsou čestní, ty jsou nečestní. Místo toho, aby byl Petr Nečas tím spojovatelem, se stal jedním z rozdělovatelů," řekl Hrdlička Insideru.

Hrdlička o kmotrech: Rittig a Janoušek jsou tuplovaní oslové

K zapojení kmotrů Rittiga a Janouška do kauzy Nagyová pak Hrdlička dodává. "V jeden den se objevily spekulace, že Janoušek s Rittigem o zásahu věděli, tak utekli. Zároveň se objevila stejná spekulace, že jim zabavili 150 milionů a desítky kilogramů zlata. Tak já teda říkám, že jsou Janoušek s Rittigem tuplovaní oslové, když o tom věděli a nechali tady desítky kilogramů zlata a 150 milionů."

Zároveň však kmotry obhajuje: "Janoušek s Rittigem nejsou žádní zločinci, nebyli za nic odsouzeni, nebyli dokonce ani obviněni." Rittiga prý zná 20 let, s Janouškem ho seznámila někdejší pražská radní Alexandra Udženija. Zároveň se však od Janouška distancuje: "Roman Janoušek nebyl můj přítel," tvrdí kmotr Hrdlička.

maryjean ( 19. června 2013 22:45 )

Ano jeden hezčí než druhej

montevideo ( 19. června 2013 21:54 )

To jsou strašné ksichty !

jerry ( 19. června 2013 21:36 )

Asi jo. Jeho přítomnost na této diskuzi jsem ještě nezaznamenal.

vlajo ( 19. června 2013 21:23 )

Milá zaneto v tomhle horku šlapat určitě nebudu.Díky za práci.

ornel ( 19. června 2013 20:52 )

hehehehéééééé už se hádaj oslové Teď kolem sebe začnou kopat a na to poldové čekají Ten Janoušek vypadá,že do pěti počítat neumí,ale peněz má jak sraček.Zřejmě vyělává jinak než já

Zobrazit celou diskusi