Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Janoušku, spadla klec? Zabavené zlato a 150 milionů možná patří lobbistovi!

Patří zabavené zlato a miliony lobbistovi Romanu Janouškovi?
Patří zabavené zlato a miliony lobbistovi Romanu Janouškovi?  (Autor: Foto Blesk)
Autor: psch - 
19. června 2013
09:22

Aféra, která od minulého týdne hýbe celým Českem a otřásá českou politiku v hlubokých základech, bude mít možná brzy vyústění. V souvislosti s kauzou Nagyová policie zabavila v pražské bance na Václavském náměstí asi 150 milionů a desítky kilogramů zlata. Podle nejnovějších informací by ale mělo jmění patřit právě lobbistovi Romanu Janouškovi, který si momentálně užívá na jachtě v chorvatském Zadaru.

Až do teď kriminalisté tak trochu tápali a pořádně nevěděli, komu zabavené peníze a zlato patří. Pomalu se ale začíná rozjasňovat a kauza nabývá konkrétních rozměrů. Policie je podle středeční Mladé fronty přesvědčena, že jmění patří lobbistovi Romanu Janouškovi.

"Na základě operativního pátrání jsme získali informace, že by si pan Janoušek mohl na těchto místech ukrývat peníze a cennosti z trestné činnosti," řekl deníku MF Dnes policejní zdroj.

Jenže tím stopa končí. Bezpečností schránky ani trezory nejsou na Janouška napsané a oficiálně ho se zlatem a miliony nic nespojuje. Distancuje se od nich i lobbistův advokát Vít Široký. Přiznal pouze již dříve zadržený milion.

Útěk do Zadaru?

Že lobbisté Janoušek, Rittig a Hrdlička o zátahu na vládu věděli předem, lze usoudit z toho, že všichni tři zmizeli do zahraniční do svých letních sídel několik dní před razíí. Janoušek by se podle všech informací měl opalovat na své jachtě v chorvatském Zadaru.

Jestliže ale opravdu patří zabavené peníze a zlato právě Janouškovi a je si toho vědom, byl jeho úprk opodstatněný? Nejednomu člověku by asi zkazilo náladu, kdyby přišel o „poctivě“ nastřádané miliony v jednom jediném okamžiku...

kalnormin1 ( 19. června 2013 17:17 )

Policie vypátrá komu patří ty miliony a zlato. Když to nevypátrá, může se to použít na umoření státního dluhu.

dobrotka ( 19. června 2013 16:46 )

zkus to napsat s dlouhym i

dobrotka ( 19. června 2013 16:35 )

No, ani svobodne nadavat se tady moc nesmi. Jenom odsat-pocat. Jinak jses v nemilosti

dobrotka ( 19. června 2013 16:33 )

Taky. I zmetek ma pravo na spravedlivy soud.

dobrotka ( 19. června 2013 16:32 )

Oprava .... milenku mu zatkli A dodatek - a o to vsechno definitivne prisel v prubehu tydne.

Zobrazit celou diskusi