Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šéf ČEZ chodil k Nagyové! Pane, co máte v té tašce?

Autor: Eva Pospíšilová - 
19. června 2013
07:09

Pletky s dnes už bývalou mocnou šéfkou Nečasova kabinetu Janou Nagyovou (48) měl také generální ředitel energetického gigantu ČEZ Daniel Beneš (43). Reportéři Blesku ho loni vyfotografovali, když šel do Hrzánského paláce, kde Nagyová úřadovala.

ČEZ to tehdy nechtěl komentovat. Teď už je jasné, proč! Podle policejních odposlechů Nečasova blondýna telefonicky hovořila o možných postech pro rebelující poslance nejen s Danielem Benešem, ale také s ředitelem Českých drah Petrem Žaludou. Aby nikdo nevěděl, s kým a proč se schází, úřadovala Nagyová utajeně i z Hrzánského paláce, v němž mimochodem od odluky s manželkou bydlí předseda vlády.

Blesk loni zmapoval několik schůzek, které se v »Hrzánu« uskutečnily. Došlo k nim 5. prosince, tři měsíce po zmíněných telefonátech. Veřejnost stále přetřásala, jaké trafiky dostanou tři poslanci-rebelové za podporu Nečasově vládě – Ivan Fuksa, Marek Šnajdr a Petr Tluchoř. Měli zamířit do Českého aeroholdingu, Českých drah a ČEZ. A právě to byl zřejmě důvod, proč se v ten den objevil Daniel Beneš u Hrzánského paláce.

Energetický gigant nechtěl ke schůzce nic říct. „Program generálního ředitele nekomentujeme,“ řekl jen mluvčí Ladislav Kříž. Další z návštěvníků Vít Bárta však potvrdil, že Nagyová v ten den měla úřední hodiny. On sám byl totiž na koberečku za to, že zveřejnil jídelníček Úřadu vlády se sakra lidovými cenami.

freedom ( 19. června 2013 13:54 )

ninga ( 19. června 2013 13:07 )

Tady prece nejde o sukacku, jde o obdobny vztah jako u "Topolanka a jeho Dalika", sukacka je vedlejsi produkt toho, ze Nagyova neni chlap. Nagyova (Dalik, Slouf) jako kasirtaska a organizator. Je to ukazka toho, kdo tady taha za snurky, koho kluci posadime do CEZ a jak nastavime penezovody, nic min, nic vic

freedom ( 19. června 2013 12:53 )

CEZ...vedeni a managment rozpustit! Najmout slusne managery a kteri budou stejne radi pracovat a podavat stejne vykony za zlomek jejich soucasnych platu a hned bude slusny prijem pro nemocnice a skolne!

rudyptak48 ( 19. června 2013 11:33 )

Konspirační byt v Hrzánském paláci byl všestranně využíván oběma holoubky. Generál ČEZu tam v tašce nosil asi silný elektrický proud, nebo jak tomu teď říkají silovou elektřinu.

mirkazam ( 19. června 2013 11:28 )

No jasně, tahle frajle dřela jako kůň, tak taky brala PATŘIČNOU ODMĚNU.Nebylo to náhodou s našich daní ??? No dělat haura když bere vrchem, spodem umí každý.A Nečase to ***ní bokem přišlo pěkně draho... ;

Zobrazit celou diskusi