Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šílená kódovaná řeč v odposleších Nagyové: Umělý pes, krtečci a psí žrádlo!

Autor: Vladimír Barák, mokk - 
15. června 2013
05:00

Žrádlo pro psy, krtečci, umělý pes. Taková krycí označení používala vedoucí kanceláře premiéra Jana Nagyová (48). Důvod? Chtěla mít Nečase jen pro sebe! A premiérova manželka Radka Nečasová jí stála v cestě!

Celá kauza je podle policejního protokolu postavena na odposleších telefonů a přepisech sms zpráv. Podle telefonických hovorů Nagyová například na premiéra tlačila, aby se s manželkou rozvedl. A právě konec dlouholetého vztahu Radky a Petra Nečasových byl Nagyové dlouhodobým cílem a dokonce motivem, proč Radku Nečasovou nechala sledovat vojenskou kontrarozvědkou!

Proč to udělala

„Za motiv jednání je považována snaha Mgr. Jany Nagyové zabránit spekulacím novinářů o vztahu s předsedou vlády České republiky RNDr. Petrem Nečasem, k čemuž by mohlo přispět zjištění, že řidič Mgr. Jany Nagyové Jiří Pertl často se služebním vozidlem přijíždí k objektu Úřadu vlády ČR – Hrzánskému paláci – momentálnímu bydlišti předsedy vlády ČR a dále zabránit spekulacím o majetkových poměrech Mgr. Jany Nagyové,“ stojí ve spisu.

Krtečci

Krtci jsou pravděpodobně oblíbená zvířátka Nečasovy pravé ruky. Jako »krtečky« totiž označovala detektivy Vojenského zpravodajství, kteří jí plnili každé přání. Sledovali, kohokoli si usmyslela, i když k tomu neměli oprávnění.

Žrádlo pro psy

Tak říkala Nagyová osobám, které nechala rozvědkou sledovat. Mezi sledovanými byl její osobní řidič Jiří Pertl, který mohl novinářům vyzradit, že se až příliš často schází se svým milým v soukromí. Další sledovanou se stala řadová úřednice z Úřadu vlády Alena Hegrová. V ní Nagyová viděla sokyni! Okruh sledovaných vypovídá o bezradnosti Nagyové. Na jedné straně jí v jejím milostném vzplanutí překážela stále ještě oficiální premiérova manželka Radka, na druhé se bála jiné atraktivní úřednice.

Nagyová a generálové

Jak je možné, že Janě Nagyové její zločinné jednání procházelo? V akci »umělý pes«, jak nazvala celou sledovačku, jí šli na ruku šéfové Vojenského zpravodajství. Generál Ondrej Páleník celou akci na žádost Nagyové rozjel. Poté ve funkci skončil, ale na jeho práci navázal jeho nástupce, generál Milan Kovanda (v odposleších označovaný jako „pán, co má umělého psa“). Ani jednomu z generálů nevadilo, že koná protiprávně! Druhému stačilo jen doporučení svého předchůdce.

Krtečci vystrřili nos

Celý plán Jany Nagyové málem ztroskotal. Detektivů si totiž všiml osobní řidič premiéra Nečase. Se svým zjištěním šel ale za nepravou osobou: šéfkou premiérova kabinetu Nagyovou. Té se podařilo vše ututlat.

Věděl o tom Nečas?

Na tuto zásadní otázku policejní spis odpověď nepřináší, úplně neinformován ale premiér asi nebyl. Ve spisech doslova stojí: „Dne 11.3.2013, v hovoru s RNDr. Petrem Nečasem, Mgr. Jana Nagyová sděluje, že měla zásadní rozhovor s generálem, kterému dala „ty věci“, aby to zjistil on, aby oni nepostávali někde s taxíkem.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petr11 ( 16. června 2013 06:11 )

....obraz stavu naší armády

va45 ( 16. června 2013 00:50 )

Je to opravdu euvěřitelné.Jak říkal Kalousek,bojovníci v Afganystánu a do basy je dostane jedna kráva nebeská.Prostě zelení mozci.To muselo v tom Afganystánu teda vypadat,když tam velela taková paka,která poslechnou jednu roznožku.

keep.smiling ( 16. června 2013 00:44 )

důvody? proč hledat důvody ke zneužívání moci? Zenužívají kdeco - netřeba zachovávat slušnost a dobrou morálku, to se tam přeci nenosí...

keep.smiling ( 16. června 2013 00:41 )

viděla jsem dnes osušku...

keep.smiling ( 16. června 2013 00:40 )

četla jsem: ) "Stát má rozvědku, která ani sama neví, že je sledována. Její velitelé netuší, že budou zatčeni zatímco vůdci mafie to ví předem a dekují se na připravené jachty na Jadranu". dost podivné, že...a Janoušek je pryč - nikdo neví, kde. Žeby výměnou za informace dostal "volnost?"

Zobrazit celou diskusi