Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Radka Nečasová září štěstím: Mám důvod se smát!

Autor: ljš - 
14. června 2013
18:45

Léta jí znepříjemňovala život a nakonec jí intrikami rozbila manželství. Teď se Radka Nečasová směje, spravedlnost zřejmě zaúřadovala a její sokyně Jana Nagyová skončila v rukou policie.

Krásná, uvolněná a usměvavá. Tak vypadala dnes pozdě odpoledne brzy již exmanželka současného premiéra Petra Nečase, Radka. V momentě, kdy se její muž potil na koberečku u prezidenta Miloše Zemana, vyrazila s kamarádkou ven.

Když ji Blesk v ulici Novodvorská v Modřanech zastihl, měla sice na očích tmavé brýle, za těmi ale rozhodně neskrývala slzy. Oběť zvrhlých intrik šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové Radka Nečasová se s květinou v ruce smála a vesele s kamarádkou konverzovala...

Razia v úřadu vlády: Nečas bude vysvětlovat
Datum:
 
22:11

"Ze strany paní Nagyové šlo o banální překročení pravomocí," šokoval poslanec Marek Benda v rozhovoru pro Českou televizi.

 
21:58

Informace médií, že podle policie nechala Nagyová sledovat jeho ženu a další zaměstnance úřadu vlády Nečas nekomentoval s tím, že je to bizarní.

 
21:42

Premiér Petr Nečas získal většinovou podporu výkonné rady ODS.

 
21:36

Okresní soud v Ostravě dostal návrhy na uvalení vazby na sedm obviněných v kauze Nagyová. Začne rozhodovat v sobotu v 08:00.

 
19:48

Obhájce Nagyové pošle v pondělí stížnost proti jejímu stíhání.

 
19:24

Důvěra šéfky Lidem Karoliny Peake v premiéra Petra Nečase prý klesla pod mrazu. „Zatím jsem od Petra Nečase neslyšela nic (kromě útoků na policii), co by situaci nějak vysvětlilo nebo ospravedlňovalo, že Jana Nagyová zjevně používala Vojenské zpravodajství pro soukromé účely," řekla serveru iDnes.cz.

 
19:18

Marek Šnajdr se podle informací Práva v pátek sám přihlásil na policii. Byl zatčen, ale vypovídá dobrovolně.

 
19:11

Obhájce Nagyové Bruna pro Právo: „Klientka je toho názoru, že všechno umí vysvětlit. Její osobní pohnutky (ke sledování Radky Nečasové, pozn. red.) spočívaly v tom, že ona měla starost o to, aby bylo všechno v pořádku. Stojí si na stanovisku, že to byla seriózní věc, že to byla jenom její dobrá vůle a žádný zlý úmysl.“

 
19:08

Podle hejtmana Michala Haška je nyní česká Vojenská zpravodajská služba odepsaná. "V rámci NATO už jim nikdo neposkytne ani předpověď počasí, když to řeknu ironicky," řekl v České televizi.

 
18:47

Jana Nagyová má na rukou pouta. Nejsou však vidět, jsou překryta zřejmě nějakou mikinou nebo tričkem.

 
18:40

Žena, která vystoupila z auta, vůbec nepřipomínala onu dominantní šéfku Nečasovu kabinetu, jak ji všichni znají a jaké se mnoho lidí právoplatně obávalo. Nagyová vypala zkroušeně, na očích měla černé brýle a v doprovodu tří policistů v kuklách hleděla co nejdříve zmizet v budově.

 
18:32

Policie Janu Nagyovou do budovy Obvodního oddělní Ostrava-Střed přivedla hlavním vchodem, zatímco novináře lstí odeslala k bočnímu vchodu.

 
18:29

Eskorta přivezla Janu Nagyovou na policejní stanici v Masné ulici v Ostravě.

 
17:59

Obvinění Nagyové ze sledování nezmiňuje premiéra jako aktivního účastníka trestné činnosti. O jedné její schůzce se zpravodajci však prý věděl.

 
17:52

Premiér Nečas se sešel s prezidentem Zemanem. Podle svých slov mu sdělil svůj pohled na celou situaci.

 
17:31

Podle osobního názoru místopředsedy středočeské ODS Raduana Nwelatiho by měl premiér Petr Nečas odstoupit ze všech politických funkcí.

 
17:28

"Premiér Nečas o komunikaci Nagyové s Vojenským zpravodajstvím nevěděl, šlo to mimo něj. Výslech Nagyové byl náročný, skončil v pět hodin ráno – jeho klientka se rozhodla, že bude vypovídat," řekl České televizi obhájce Jany Nagyové Eduard Bruna.

 
17:17

Zástupci ČSSD předali předsedkyni Poslanecké sněmovny Miroslavě Němcové žádost o vyvolání hlasování o nedůvěře vládě. Dojít by k němu mělo patrně už v úterý.

 
17:15

Pokud Nagyová opravdu úkolovala Vojenské zpravodajství, je to velmi vážné. V tom případě selhaly mechanismy kontroly rozvědky, míní experti.

 
17:04

K odhalení údajné trestné činnosti kolem šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové se policisté dostali při prošetřování podezření na údajnou organizovanou zločinnou skupinu složenou z lobbistů Romana Janouška, Tomáše Hrdličky či Iva Rittiga a prověřování jednání tehdejšího náměstka pražského vrchního státního zastupitelství Libora Grygárka, kterého policie podezírala ze zneužití pravomoci. Vyplývá to z usnesení o zahájení trestního stíhání Nagyové, které zveřejnil server E15.cz.

 
16:45

"Vyšetřovatelé nevyvrátili, že se zajímají o samotného premiéra, pouze to nemohli potvrdit, protože má imunitu. Z usnesení o zahájení trestního stíhání v kauze uplácení tří poslanců jasně vyplývá, že policie považuje za muže, který slíbil údajné úplatky, Petra Nečase. Je velmi pravděpodobné, že v nejbližších hodinách dorazí do Poslanecké sněmovny žádost o jeho vydání," řekl reportér iDNES.cz Tomáš Syrovátka pro ČT24.

 
16:35

Z vyšetřovacího spisu: "Jana Nagyová vyslovovala podezření o manželské nevěře ze strany Radky Nečasové. Konkrétně jde o telefonní hovory ze dne 28. 11. 2012, 21:46:09 hod., 22:27:15 hod., uskutečněné s uživatelem RNDr. Petrem Nečasem. Tyto důkazně dokládají, že Mgr. Jana Nagyová vyvíjela nátlak na RNDr. Petra Nečase s cílem dosáhnout rozvodu jeho manžeství s Radkou Nečasovou."

Úryvky z vyšetřovacího spisu najdete ZDE

 
16:08

Nagyová používala podle policie v smskách a hovorech kódovanou řeč založenou na klíčových slovech "pes, žrádlo pro psy a umělý pes". „Z kontextu hovorů je zřejmé, že ‘žrádlem pro psy‘ jsou míněni Jiří Pertl (řidič Úřadu vlády) a Alena Hegerová (zaměstnankyně Úřadu vlády) a obrázky ‘žrádla pro psy‘ jejich fotografie,” píše se ve vyšetřovacím spisu. Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/policejni-dokument-nagyova-tlacila-na-necase-aby-se-rozvedl-997996#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 
16:03

Z policejního dokumentu vyplývá, že Nagyová nechala sledovat nejen Radku Nečasovou, ale také svého řidiče Jiřího Pertla a zaměstnankyni Úřadu vlády Alenu Hegerovou, z důvodu, aby nedošlo k prozrazení jejího milostného vztahu s premiérem Nečasem.

 
15:57

ČSSD potřebuje 120 hlasů pro rozpuštění Sněmovny. Sobotka zatím odmítl uvést, kolik hlasů má.

 
15:51

Bohuslav Sobotka po schůzce s prezidentem: "Sdělil jsem panu prezidentovi, že ČSSD pokládá situaci vlády a premiéra Nečase za neudržitelnou. Není možné se tvářit, že se nic nestalo. Skandál poukazuje na možné zneužití jedné z tajných služeb a také způsob, jakým se vláda udržovala při životě. Seznámil jsem pana prezidenta s tím, že navrhujeme odchod premiéra Nečase a vyvolání předčasných voleb. Sociální demokracie neuvažuje o tom, že by vstoupila do vlády bez nových voleb."

 
15:46

Sedmička obviněných bude předvedena před ostravský soud zítra ráno, dnešní noc stráví patrně ve vazebních celách v Masné ulici.

 
15:44

Sedmým obviněným v kauze Nagyové je plukovník Jan Pohůnek z Vojenského zpravodajství. Čelí obvinění ze zneužití pravomoci

 
15:41

Podle serveru iDnes.cz z vyšetřování vyplývá, že se Nagyová dozvěděla, že sledování Radky Nečasové bylo odhaleno,  a informovala o tom Páleníka.

 
15:29

Manévry v Ostravě: Policie vyklízí prostor před policejní stanicí v Masné ulici, kam budou přivezeni zadržení.

 
15:11

O návrhu na vazbu sedmi lidí obviněných v korupční kauze kolem šéfky premiérova kabinetu Nagyové bude rozhodovat Okresní soud v Ostravě.

 
15:05

Podle MF Dnes to byl právě premiér Nečas, kdo slíbil trafiky rebelům z ODS. Více čtěte ZDE

 
14:48

Za záporného hrdinu naopak označil bývalý tiskový mluvčí Václava Klause Petr Hájek "americkou spojku" Lenku Bradáčovou, šéfku vrchního státního zastupitelství v Praze. "Pokud se ukáže, že většinu případné trestné činnosti zjistila policie z odposlechů, je to zrůdné," myslí si Hájek. Stát se podle něj dostává stále více do rukou Bradáčových a spol.

 
14:46

Každé správné drama má své kladné, i záporné hrdiny. Těmi kladnými se dnes stali vyšetřovatelé, kteří konečně poměrně otevřeně promluvili o výsledcích dosavadního šetření, které začalo údajně zhruba před rokem a půl. Kdo jsou tihle čtyři stateční? Čtěte ZDE

 
14:22

"Je to drama lásky, to je krásné. Jenom se k tomu nesmí používat zpravodajský aparát," řekl dnes ČTK s nadsázkou a narážkou na vztah Nečas-Nagyová režisér Tomáš Svoboda, autor politických satir, jako byla třeba blonďatá bestie Kočí. "Na podzim z toho vznikne velké divadelní představení. To můžu slíbit už teď," dodal.

O názor se na sociální síti podělil i textař Michal Horáček. "Vy všichni, co jste se neprávem obohacovali z peněz odváděných na našich daních, bojte se. Tak dlouho jste se nebáli, až jste na ten strach zapomněli; teď se klepejte, teď si berte prášky, lapejte po dechu a představujte si, že i k vašich dveřím dorazí policie s tím beranidlem," napsal na Facebooku.

 
14:17

"Doufám, že si členství přeruší sama," řekl LN starosta Prahy 13 David Vodrážka o Janě Nagyové, která je řadovou členkou ODS v této městské části.

 
14:04

"Tak já myslím, že už je předem více než jasné, že současná vláda padne. Taťka už jedná s vedením ČSSD o dalších krocích," poznamenala dcera prezidenta Zemana Kateřina na svém profilu na Facebooku. Na Hrad kolem druhé hodiny skutečně dorazil na jednání se Zemanem Bohuslav Sobotka.

 
13:45

Šéf LEV 21 Paroubek upozorňuje, že hlavním obviněným je Jana Nagyová a proto by měl Nečas odejít. "Je komické, že nikdo z kmotrů obviněn nebyl. Tento týden končí rozčarováním," dodal Paroubek. Zároveň šťouchl i do ČSSD - obvinili ji z pokrytectví, protože volá po svržení vlády a zároveň v Praze podporuje primátora z řad TOP 09, kterým se má stát Tomáš Hudeček.

 
13:30

Jiří Šlégr (LEV 21) složil mandát poslance. Známý hokejista vystoupil na samý závěr jednání Sněmovny: "Už nadále nechci být u toho, jak budeme přehlížet tyto věci, které se zde dějí. Nechci se na tom podílet. A proto se vrátím do toho čistého prostředí, kam patřím. Mezi sportovce," řekl Šlégr a za svá slova sklidil posměch. Reagoval popudlivě. Prý se s těmi, co se smějí, rád uvidí při oslavě nějakého sportovního úspěchu. Šlégra nahradí ve Sněmovně Petr Benda.

 
13:27

Z úst Bohuslava Sobotky (ČSSD) zazněl procedurální návrh, aby jednání Sněmovny pokračovalo v úterý ve 14 hodin. Prý aby měly vládní strany dostatek času reagovat aktuální situaci. 153 poslanců bylo pro, 4 proti. Jednání Sněmovny je odročeno na úterý.

 
13:18

Klasnová se stydí za to, že je političkou. Po vystoupení premiéra Nečase, který podle ní ponížil intelekt občanů ČR. "Takhle to nevnímá drtivá většina občanů České republiky," tvrdí samozvaná mluvčí lidu a manželka Víta Bárty, která se prý poslední odbou považuje spíše za běžného občana, než politika.

 
13:15

Šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik se přiznal, že mu od včerejška není dobře. "Přičítal jsem to následkům virového onemocnění, ale po vystoupení pana premiéra mi bylo jasné, že virózou to nebude," řekl Kováčik s tím, že Nečas podle něj přesluhuje.

 
13:07

Za Zaorálkem se Petr Nečas bavil nejprve s Markem Bendou z ODS, poté si k němu přisedl i ministr vnitra Kubice. Zaorálkovu ječení nevěnují pozornost.

 
13:05

"Tady vládnou Al Caponové a nic se neděje," hřímá Lubomír Zaorálek. "Zeptejte se lidí, co říkají na projev Petra Nečase," rozčiluje se Zaorálek. Řve tak hlasitě, že probudil i Karla Schwarzenberga, který raději odešel. "Nám se tady před očima potvrdilo to nejhorší podezření, že organizovaný zločin sahá do nejvyšších pater politiky. Všechno se to potvrdilo," dodává Zaorálek. "Teď s tím vystoupil vrchní státní zástupce a vy to označíte za mediální směs? To chcete přežít?," útočí zaorálek na Nečase a Kalouska za jejich slabé vystoupení. "Jak se vám to líbí, že mají Rittiga a Janouška oficiálně za přátele? Že u nich našli desítky kil zlata a 150 milionů," končí Zaorálek svůj proslov.

 
12:57

Během projevu místopředsedy TOP 09 Kalouska šéf Topky Karel Schwarzenberg opět klimbal.

 
12:53

"TOP 09 bere situaci mimořádně vážně a jsme ti poslední, kteří by chtěli bránit spravedlivému vyšetření trestných činů," uvádí Miroslav Kalousek. Zásah policie podle něj dokázal splést několik kauz dohromady a obsahoval prý razie, týkající se různých věcí - jak zátah na úřadu vlády, tak i zátah v sídlech kmotrů. "Není tady na stole pouze jedna velká emotivní otázka, zda Petr Nečas má odstoupit," myslí si Kalousek. Podle něj jde o bezpečnost státu a také prestiž zpravodajských služeb.

 
12:42

"Český Watergate", tak označil aktuální kauzu Vít Bárta. "V případě pánů Fuksy, Tluchoře a Šnajdra šlo o jasnou politickou korupci a prostituci," dodal šéf VV k případu podle vyšetřovatelů zkorumpovaných exposlanců ODS.

 
12:34

Po Tejcovi si vzal slovo šéf komunistů Vojtěch Filip. „Pan premiér nepochopil závažnost situace a v dnešním projevu nám představil své pojetí věrnosti a cti,“ začal Filip.

 
12:28

Stejně jako Sobotka zdůrazňuje ostudu, kterou si Česká republika utrhla v zahraničí. Na to narážel i Nečas, jenže ten z této ostudy obvinil onen "způsob realizace", tedy celou razii, která už dva dny otřásá Českem.

 
12:27

Po Bohuslavu Sobotkovi, který si za svůj proslov vysloužil od svých poslanců, kteří snad jako jediní zbyli ve Sněmovně, vystoupil Jeroným Tejc, šéf poslaneckého klubu ČSSD. Podle něj premiér celou věc zlehčuje. "Tady nejde o nějaké povídačky nebo snad novinové články. Tady byla zneužita vojenská tajná služba!" téměř křičí Tejc.

 
12:25

"Tato vláda na základě tohoto skandálu nemůže legitimně existovat," řekl Sobotka a vyzval poslance, aby podpořili návrh ČSSD na rozpuštění Poslanecké sněmovny. Vyzval premiéra k rezignaci.

 
12:24

Sobotka vyzval vládu ke složení mandátu a otevření cesty k novým volbám.

 
12:23

"Vláda založila svoji existenci na praktikování korupčních metod," říká Sobotka a připomíná mimo jiné úplatkářskou aféru Věcí veřejných.

 
12:20

"Zmíněný mediální guláš je výsledkem práce vlády," říká šéf ČSSD Bohuslav Sobotka z řečnického pultu. "To co se děje za působení Nečasovy vlády, velmi poškodí naši zemi," říká Sobotka, který svou rétorikou jednoznačně směřuje k tomu, aby vyzval vládu k rezignaci nebo aby vyvolal hlasování o nedůvěře.

 
12:17

"Výzvy k odstoupení z funkce nevyslyším," zakončil Nečas svůj projev. Sněmovnou se ozval potlesk i nesouhlasné pískání.

 
12:15

Jindy nevýrazný premiér za řečnickým pultíkem téměř nadskakuje. Politický postup, vyjednávání stylem já na bráchu brácha na mě, neboli takzvaný "deal", jak to politickým žargonem nazval premiér, by prý neměl být kriminalizován. Obrací na poslance všech politických stran zastoupených ve Sněmovně: "Copak vy to neznáte? Vy jste nikdy nenabídli funkci za podporu?"

 
12:12

"Čert vem moji politickou kariéru. Ale ta realizace, jak se teď velmi populárně tento zásah nazývá, tak to poškodilo naši zemi," pronáší Nečas nyní velmi emotivně ve Sněmovně.

 
12:11

"Zatčení dvou generálů Vojenské zpravodajské služby tímto teatrálním způsobem je fatální poškození České republiky," říká Nečas s důrazem na slovo teatrální. Poškodí to prý ČR mimo jiné v očích NATO. "Mělo být postupováno jinak s ohledy na zájmy ČR."

 
12:08

K "ingredienci" vojenská rozvědka prý Nečas promluví ze široka. Začíná tím, že když stal premiérem, tak odmítl prý ochranku. Ale během času se prý objevilo několik indícií potencionálního ohrožení premiéra. Právě tehdy údajně došlo ke sledovacím aktivitám rozvědky. Premiér uznal, že někdy to mohlo proběhnou ne "standardně" nebo příliš "horlivě".

 
12:08

Nejprve se Nečas vyjadřuje ke kmotrům Ivo Rettigovi a Romanu Janouškovi. O této věci prý premiér ví už nějakou dobu.

 
12:07

Premiér Nečas označil aktuální dění za BRAMBORAČKU SLOŽENOU ZE TŘÍ INGREDIENCÍ. Jde prý o tři kauzy smíchané dohromady. A prý spolu nesouhlasí. Výsledkem je MEDIÁLNÍ KOKTEJL.

 
12:05

Se zpožděním začíná jednání Poslanecké sněmovny. Lubomír Zaorálek předává slovo Petru Nečasovi.

 
11:59

Místy šokující oznámení vyšetřovatelů však vzala řadě lidí úsměv ze tváře. "V nejbližším okolí předsedy vlády jsou takové korupční struktury, že nemohou vést k ničemu jinému, než k odchodu premiéra Nečase," komentuje brífink policie šéf KSČM Vojtěch Filip.

 
11:49

Vyšetřovatelé si brífink užívají, při prezentování dosavadních úspěchů došlo i na úsměvy.

 
11:46

Jaký trest hrozí Nagyové? "V případě paní magistry je těch trestních činů vícero. Ta nejzávažnější sazba je v rozsahu jednoho roku až pěti let," uvedl Petr Šereda z olomouckého zastupitelství. Vyloučen však není ani tzv. souhrnný trest.

 
11:38

"Okruh stíhaných osob z našeho pohledu ještě není uzavřený," dodal státní zástupce Ištván. "Okolnosti, kdo o jednání magistry Nagyové věděl, či se na něm podílel, jsou stále předmětem vyšetřování," odpověděl však na otázku, zda premiér Nečas věděl o počínání své nejbližší spolupracovnice.

"Prohlídky v sobě neměly zahrnutou pracovnu premiéra české vlády a ve věci nejsou vydány žádné mezinárodní zatykače," upřesňuje informace šéf ÚOOZ Šlachta.

 
11:30

Oficiálně potvrzeno: Jde o Nagyovou. Státní zástupce Ištván potvrdil, že obviněnou úřednicí vlády je paní magistra Nagyová. Poškozená osoba je více než jedna! Kolem jejich jmen však zastupitelství mlčí z důvodu jejich ochrany.

 
11:27

"Objevovaly se informace, že nám někdo ujel, někdo nám ulítnul, někdo nám zmizel do zahraničí. Ty osoby, které měly být zadrženy, byly zadrženy," tvrdí Robert Šlachta (ÚOOZ). Odkazuje tak na pobyt několika pražských kmotrů v zahraničí. Razie v sídlech Romana Janouška a Iva Rittiga prý byl odůvodněný hledáním dalších možných důkazů a podkladů k dalšímu šetření.

Policie však celou akci uspíšila tím, že měla informace, že jeden z podezřelých by skutečně mohl opravdu uniknout.

 
11:21

Ištvan vysvětluje druhou část aféry - případ někdejších rebelů z ODS. "Bylo jim přislíbeno konkrétní plnění, na které neměli nárok a nehlasovali o příslušném zákonu tak, jak jim zákon ukládá, nýbrž se mandátu vzdali," vzpomíná Ištván na situaci, kdy trojice Tluchoř, Fuksa a Šnajdr (všichni ODS) složila poslanecké mandáty a za trafiky nechali projít Sněmovnou vládní daňový balíček, který Nečasova vláda nutně potřebovala prosadit. "Jsou stíháni pro korupční trestné činy podplácení a přijímání úplatku," dodal Ištván. "I v trestní věci korupčních deliktů figuruje přitom magistra Nagyová," spojuje oba případy Ištvanův náměstek Pavel Komár.

 
11:16

"V tuto chvíli je dokončován poslední výslech obviněné osoby," uvedl státní zástupce Ištván. Nyní se budou výslechy vyhodnocovat. "Konkrétní fyzická osoba zaměstnaná na úřadu vlády ČR, bez toho, že by měla zákonné zmocnění, žádala po vojenském zpravodajství poskytnutí informace a to takové, jak nám ukazují dosud shromážděné důkazy, které jsou mimo zákonnou působnost vojenského zpravodajství s tím, že konkrétními pracovníky vojenského zpravodajství této žádosti bylo vyhověno a došlo k tomu, že byly sledovány konkrétní fyzické osoby, přesto, že k tomuto postupu nedal souhlas ministr obrany," dodal Ištván.

Ištván odhalil, že šlo o pracovnici úřadu vlády a nepřímo tak potvrdil, že si Jana Nagyová objednala u vojenské rozvědky sledování! "Pracovnice úřadu vlády je obviněna z organizátorství k trestnému činu zneužití moci úřední osoby. A současně jsou obvinění dva pracovníci vojenského zpravodajství pro zneužití pravomoci úřední osoby," dodal Ištván.

 
11:12

"Při samotné realizaci bylo provedeno celkem 31 domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor," pokračuje Šlachta (šéf ÚOOZ). "Bylo zajištěno 120 až 150 milionů korun v hotovosti a desítky kilogramů zlata," prozrazuje.

 
11:10

"V žádném případě nebylo naším zájmem se zabývat politikou, jakoukoli politickou stranou a podobně," dodal ředitel ÚOOZ Robert Šlachta. "Prověřovali jsme organizovanou zločineckou skupinu osob, která podle našich informací fungovala na základě klientelistických vazeb," uvedl Šlachta s tím, že cílem skupiny byl neúměrný zisk a vliv ve státních úřadech.

 
11:07

Proč kauzu dozoruje Olomouc a nikoli Praha? Vysvětlení: "Události v posledních dnech jsou vyvrcholením asi 1,5 roku trvajícího prověřování," upřesnil Ištvanův kolega ze zastupitelství Petr Šereda. "Důvodem delegace kauzy do Olomouce byla skutečnost, že od počátku trestního řízení existovalo podezření, že se jedná o trestnou činnost, na které se měl podílet státní zástupce vrchního státního zastupitelství v Praze." Šlo přitom o bývalého zástupce Grygárka.

 
11:02

Začal brífink policie a zastupitelství. "Vrchní státní zastupitelství v Olomouci zásadně informuje o své činnosti a nikoli o plánovaných krocích," vysvětluje na brífinku státní zástupce Ivo Ištvan, proč nezveřejnil informace k vyšetřování dříve. "Ani v budoucnu nebudeme dopředu informovat o jakýchkoli krocích."

 
10:56

"Mě informace o tom, že si úřednice Jana Nagyová úkolovala tajnou službu, zcela šokovala," uvedl zděšený Jan Hamáček (ČSSD) k údajnému sledování Radky Nečasové. Podivoval se nad tím, že "je možné, že si úřednice úřadu vlády objednávala sledování bezúhonného občana." V zákonu o tajné službě se nic o sledování manželek premiérů nepíše, dodal Hamáček.

 
10:53

"Situace nabírá na obrátkách a rychlosti každou minutu," uvedl Jeroným Tejc (ČSSD). Sociální demokracie vyzvala Nečase k urychlené rezignaci, je připravena vyvolat jednání o nedůvěře vládě. "Premiér je zatížen obrovským skandálem," tvrdí šéf opoziční ČSSD Sobotka. "Jsme přesvědčeni, že skončí a musí skončit," dodal hejtman Michal Hašek (ČSSD).

 
10:42

Druhý odklad jednání Sněmovny. Začne se v 11:30! O odklad se tentokrát postarala TOP 09. Chce mít aktuální informace od policistů, kteří mají brífink od jedenácti.

 
10:23

"Až všechny výslechy budou dokončeny, dozorový státní zástupce bude zvažovat, u kterých z obviněných shledá důvody vazby," poznamenal pro ČTK olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan. Zatím do vazby nebyl umístěn nikdo z obviněných.

 
10:15

"Od včerejšího dne jsme neobdrželi žádné informace z relevantních zdrojů," postěžovala si opět Karolína Peake (LIDEM). "Normálně pracuje poslanecká sněmovna," dodala s tím, že se nadále připravuje plán obnovy po povodních.

 
09:56

Dění v Česku zaujalo i hokejovou legendu Jaromíra Jágra. "Co se to sakra děje?... A to jsem si naivně myslel, že jedině my, hráči Bostonu, jsme měli ve čtvrtek den blbec," napsal na Facebooku s tím, že exprezident Klaus podle něj věděl, proč propouštěl při amnestii vězně.

 
09:44

Zahraničí: Česko má největší největší aféru ve svých dějinách. Nečas selhal a padne

"Češi, kteří si ve čtvrtek zapnuli televizi, nevěřili vlastním očím. Taková vlna zatýkání v demokratických Čechách ještě nebyla," píše polský list Gazeta Wyborcza s tím, že jde o největší korupční aféru v české historii.

Britský deník The Times dodává, že se Nečasova vláda propadla do zmatku. Není to však poprvé, co je na pokraji zhroucení, upozorňuje.

"Nečas se ujal předsednictví ODS se slibem, že očistí stranu od 'kmotrů' a získá zpět ztracenou důvěru voličů. V obou bodech selhal," uvádí německý Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 
09:36

Zasedá poslanecký klub ODS. Premiér Nečas by na něm měl vysvětlovat svůj aktuální postup. A dodat vlastní straně konečně nějaké informace. Včera totiž poslanci netušili, která bije. A Nečas vyvolal rozruch tím, že ani několik hodin po zatýkání nebyl nikde k nalezení a nepodal žádné vyjádření. "Celý dnešní den jsem pracoval na Úřadu vlády a samozřejmě jsem se věnoval aktuální situaci a opatřování informací," hájil se však Nečas. Ostudě nezabránil.

 
09:33

Video z prohledávání bytu Jany Nagyové v Modřanech. V téhle lokalitě přitom bydleli i premiér Nečas s manželkou poté, co se přestěhovali z Rožnova pod Radhoštěm do pražského podnájmu.

VIDEO
Video se připravuje ...
IMAGE
 
09:28

Kde všude zatím protimafiánské jednotky zasahovaly? Čtěte ZDE Zapečetěná skončila i Rittigova vila s tenisovým kurtem na Vinohradech.

 
09:23

Premiér opět mlčí: Petr Nečas dorazil dnes ráno do Sněmovny značně napjatý. Shromážděným novinářům nic neřekl, před budovou pouze věnoval skupince mladých lidí peníze na charitu.

 
09:20

Bližší informace ke kauze dnes má poskytnout Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) i olomoucký dozorující státní zástupce. Právě dozorování z Olomouce včera Nečas kritizoval. Podivoval se nad tím, že se o něj stará olomoucké vrchní zastupitelství a nikoli Praha. Podobně jako před časem David Rath ve své vlastní kauze.

"Policie bude mít další tiskovou konferenci v 11:00," potvrdil serveru Lidovky.cz mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

 
09:13

Obviněno sedm lidí: Dnes k 9. hodině bylo obviněno podle Iva Ištvána z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci, které celou kauzu dozoruje, celkem sedm lidí.

 
09:02

Nagyová nechala sledovat Radku Nečasovou?!

Policie včera zasahovala i v centrále Vojenské rozvědky a odvedla k výslechu jejího bývalého šéfa Páleníka i současného ředitele Kovandu. Podle Páleníkova obhájce Tomáše Sokola jde prý o to, že si u nich Jana Nagyová měla objednat sledování Nečasovy ženy Radky, uvádí ČTK!

 
08:51

Jednání Sněmovny odloženo. Premiér Nečas tak od 9:00 ve Sněmovně nepromluví, jednání poslanců bylo odročeno na 11. hodinu. Nečasovo vyjádření by přitom mělo být prvním bodem programu. Poslanecký klub ODS však požádal o pauzu na jednání.

 
08:45

Do hry se vloží prezident: Miloš Zeman se dnes sejde nejen s premiérem Nečasem, ale i šéfem policie Červíčkem a lídrem opozice Sobotkou (ČSSD), který se na Hrad chystá dnes ve 14:30.

 
08:37

Zatímco politici a úředníci skončili v poutech, kmotři "frnkli" do zahraničí. Podnikatel, prodejce luxusního oblečení a pražský kmotr Ivo Rittig je údajně v Monaku, Roman Janoušek v chorvatském Zadaru. A v zahraničí je i vlivný politik z ODS a další z kmotrů Tomáš Hrdlička. "Jsem momentálně již několik dní v Chorvatsku," vzkázal Hrdlička. "A mohu odpřísáhnout na tisíc procent, že tu se mnou není pan Roman Janoušek." Více čtěte ZDE

 
08:35

Kromě Nagyové zadržela včera policie šéfa Úřadu vlády Lubomíra Poula, bývalého i současného šéfa Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka a Milana Kovandu, exnáměstka ministra zemědělství Romana Bočka a také dva z někdejších rebelů z ODS - bývalé poslance Petra Tluchoře a Ivana Fuksu. O vztazích podezřelých čtěte ZDE

Tluchoře zadrželi policisté ve středu v 22:05 v jeho bydlišti, upřesnil Tluchořův právník Marek Nespala. "Byl překvapený, ale při domovní prohlídce spolupracoval," uvedl Nespala pro MF Dnes.

 
08:31

Výslechy podezřelých trvaly celou noc. Policie byla i v kanceláři šéfky Nečasova úřadu Nagyové a také v jejím bytě v pražských Modřanech. Více o výslechu Nagyové ZDE

 
08:30

Dobrý den. Velká razie na úřadu vlády, v dalších státních institucích i sídlech kmotrů včera otřásla Českem. Zatčeni byli i blízcí spolupracovníci premiéra Nečase včetně jeho pravé ruky Jany Nagyové. Nečas však včera vysvětloval, že odstoupit přesto nehodlá. Dnes se pak premiér vydá do Sněmovny i na Hrad, podat další vysvětlení.

VIDEO
Video se připravuje ...

majojo ( 15. června 2013 13:12 )

Přesně, tohle je výstavní kousek vepřového masa, čili svi.ně. Ten se prací nikdy živit nehodlá.

majojo ( 15. června 2013 13:09 )

Tak to bude podmínka....

majojo ( 15. června 2013 13:08 )

Všichni všehoschopní právníci dokáží zformovat z prdu kuličku.

majojo ( 15. června 2013 13:07 )

Za tohle tě Vodňanský zažaluje. Zvlášť, když fandí někomu ze zúčastněných na téhle kauze.

majojo ( 15. června 2013 13:01 )

Buď humánní - zastřelit se měl!

Zobrazit celou diskusi