Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 nejkurioznějších pěstitelů marihuany

Autor: ap, koj - 
8. listopadu 2010
16:16

Marihuana, která si získává stále větší oblibu, je v mnoha zemích světa nelegální. To vede její pěstitele k tomu, aby vymýšleli ty nejpozoruhodnější místa, kde svou "zahrádkářskou" zálibu provozovat. Policie tak odhalila zelenou rostlinku například ve výběhu nosorožců nebo na dálnici mezi Aténami a Soluni. Blesk.cz vám přináší přehled těch nejkurióznějších míst, kde všude byla marihuana odhalena.

Zoologická zahrada, dálnice či vězení. Zde všude už narazili policisté na náruživé pěstitele marihuany. A na co si musí milovníci zelené rostlinky dávat největší pozor? Přece na zfetované jeleny a na otrávené učitele. Blesk.cz vám představuje deset marihuanových kuriozit.

1. Ošetřovatel nosorožců zahrádkářem

Ošetřovatel zvířat (59) v zoologické zahradě rakouského Salzburgu měl kromě péče o zvířata ještě zálibu v zahrádkaření. Ve výběhu pro nosorožce si tak zřídil vlastní políčko s rostlinkami marihuany. Protože do pavilonu nosorožců chodil jako jediný ošetřovatel, dlouho se na jeho zálibu nepřišlo. Nakonec ho udal jeden z jeho zákazníků. Zřejmě nebyl spokojen s kvalitou...

2. Kytka přímo ve vězeňské cele

Dozorci ve věznici v britském Dorsetu byli šokováni. Odsouzený drogový dealer Mohamed Jalloh (28) se ani v cele nevzdal své záliby a přímo před jejich očima po několik měsíců pěstoval svou kytičku. Krásně zelenou a 1,2 metru vysokou rostlinku, kterou si Jalloh před Vánocemi dokonce drze ozdobil jako vánoční stromeček, považovali za rajče.

3. Metrák "hulení" hlídali medvědi

Na farmářích z kanadského státu Britská Kolumbie není ani tak pozoruhodné místo, které si k pěstování marihuany vybrali, jako spíš způsob, který zvolili k jejímu zabezpečení. Jejich farmu totiž hlídala desítka medvědů. Ty majitelé lákali do okolí farmy na psí konzervy. Zasahující policisté si oddechli, když zjistili, že medvědi jsou poměrně krotcí. Pěstitelé byli naopak potrestáni i za krmení medvědů, což je v Kanadě zakázáno.

4. Způsobili kolaps dopravy

Muži, kteří pěstovali marihuanu poblíž anglického Leedsu způsobili kolaps dopravy. Ze sklepa, kde jejich rostlinky rostli se totiž načerno prokopali k bezplatnému přívodu elektřiny, aby ušetřili za světlo a zavlažování rostlinek. Co čert nechtěl, vedl tunel pod silnicí, která se vinou podtunelování zhroutila.

5. Políčko uprostřed hlavní řecké dálnice

Na Olympské riviéře na severu Řecka zatkla policie muže, který pěstoval marihuanu na středním pásu hlavní dálnice v zemi spojující Atény se Soluní. Muž tu pěstoval 42 rostlin, které dosahovaly až 1,8 metru výšky. K zavlažování využil systému, který původně sloužil k tomu, aby mohla být zalévána výsadba ve středním pásu dálnice.

6. "Trávu" pěstovali ve skříni a vytopili kolej

Vysokoškoláci, kteří své rostlinky šlechtili na brněnských kolejích měli smůlu. Svou oblíbenou kytičku pěstovali ve skříni. Odhalila je nečekaná porucha v zavlažování, kvůli které vytopili několik pokojů. Při pátrání po tom, co "záplavu" na kolejích způsobilo, našli pracovníci kolejí deset rostlinek konopí vysokých devadesát centimetrů. Byly těsně před sklizní.

7. Zfetovaní jeleni troubili halali

Švýcarské úřady odhalily ilegální pole s marihuanou jen díky zfetovaným zvířatům v jeho okolí. Jeleni pod vlivem drog se potáceli lesy a loukami, kde děsili nejen lovce, ale také obyvatele vesnic. Jeden paroháč dokonce napadl turisty spící u cesty.

8. Zloději udavači

Mezi kuriózní odhalení můžeme zařadit i dopadení finančního poradce z Uherskobrodska. Ten po šestiletých pokusech vyšlechtil rostlinky s nezvykle vysokým obsahem THC. Měl smůlu. Rostlinek si všimli při vloupání do jeho domu zloději, kteří si je chtěli převézt v otevřeném kufru auta. Poté co je chytila policie, ochotně ji k domu pěstitele dovedli.

9. Kanadský žertík s německými učiteli

Na zálibu žáků z německého Luneburgu se přišlo poté, co se deset učitelů a učitelek přiotrávilo čokoládovými perníčky. Pečivo bylo totiž vyrobeno z marihuany. Vyšetřovatelé tvrdili, že se celá událost jeví jako nepovedený studentský žert. Koláčky žáci ponechali ve sborovně se vzkazem: "Děkujeme vám za všechno - dobrou chuť".

10. Happy "hulení" z McDonaldu

Kanaďan Brandon Scott (17), který pracoval u McDonalds skutečně zazmatkoval. Do práce si donesl marihuanu a schoval si ji do krabičky na Happy Meal. Na svou skrýš však zapomněl. Krabičku pak podal osmileté holčičce. Aby to měla dívenka ještě víc "happy," obsahovalo balení kromě marihuany rovnou i dýmku a zapalovač

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi