Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Medvěd šel Američanovi za svědka!

Autor: INT, vk, mivrk - 
25. října 2010
06:40

VIDEO: Říká se, že nejlepším přítelem člověka je pes. Minimálně americký dobrodruh Casey Anderson by však s tímto tvrzením nesouhlasil. Jeho nejlepším kamarádem je totiž 450kilový grizzly! Před osmi lety ho našel ještě jako medvídě v zoo, kde ho chtěli utratit, a od té doby ho má doma. Medvěd dostal jméno Brutus a stal se právoplatným členem rodiny. Schválně... Zkuste hádat, kdo šel Caseymu za svědka, když se ženil?

Casey, který už jako dítě dostal přezdívku »Zvířecí magnet«, vyrůstal uprostřed divočiny v americkém státě Montana a teď žije nedaleko Yellowstonského národního parku. Vždy miloval přírodu a ve společnosti zvířat se cítil nejšťastnější.

Rozhodování, co bude po škole dělat, pro něj tedy nebylo příliš složité – po ukončení univerzity se stal ošetřovatelem ve zvířecím parku. Staral se o osiřelá mláďata, cestoval po světě...

Video Nejlepším kamarádem amerického dobrodruha Caseyho Andersona se stal 450kilový grizzly - /YouTube/
Video se připravuje ...

Jeho život ale dostal nový rozměr až ve chvíli, kdy mu do něj vstoupilo malé medvídě, které se narodilo v zoo, kde neměli finance ani místo pro další zvířata. Brutovi hrozilo, že ho nechají utratit. A s tím se Casey, velký milovník a ochránce zvířat, nehodlal smířit.

Zoologická zahrada mu medvídě ochotně vydala. Od té doby žije dobrodruh s Brutem a společně natáčejí videa a dokumenty mimo jiné pro přírodovědný televizní kanál National Geographic.

Člen rodiny

Medvěd, kterému je už osm let, a Casey o něm vypráví jako o svém nejlepším příteli, si na společnost lidí rychle zvykl. Se svým páníčkem se koupe ve vaně, jí u jídelního stolu a denně sežere zhruba sedmnáct kilo masa. Miluje kuřecí maso, bonbony a především sladkosti jako koblihy, koláče a dorty.

„Stal se nedílnou součástí mého života, proto jsem si ho také vybral jako svědka na vlastní svatbě,“ říká se smíchem Američan, kterému medvěd »odbručel« sňatek s herečkou Missy Pyle.

pohy ( 23. června 2011 09:22 )

Přeji panu Caseymu, aby se nestal dalším kandidátem na transplantaci obličeje.

smrk ( 25. října 2010 11:20 )

jednou ho zapomene nakrmit a bude po přátelszví - prostě ho sežere

iveta200 ( 25. října 2010 10:40 )

to už jsem viděla před půl rokem

Zobrazit celou diskusi