Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Do Guinnessovky se v roce 2011 zapíší i zvířata

Autor: ČTK, INT, vk - 
20. září 2010
09:01

Kniha rekordů není pouze pro lidi, kteří se snaží překonávat buď sami sebe, nebo výkony ostatních. Do Guinnessovy knihy rekordů pro rok 2011 vstoupila také zvířata, která se pyšní nějakým »nej«. Ať už to je nejmenší kráva na světě, pes s nejdelším jazykem či nejdelší had.

Sedmimetrový král mezi hroznýši

Nejdelším plazem je hroznýš královský, který žije v zoo v americkém státě Columbus. Na délku měří úctyhodných 7,3 metru! Když ho chtěli do knihy rekordů vyfotit, muselo si s ním zapózovat devět dalších lidí, kteří ho při focení drželi.

Sedmimetrový král mezi hroznýši Sedmimetrový král mezi hroznýši | ČTK, profimedia.cz

Jsem kráva a Vlaštovka k tomu!

Nejmenší kráva na světě se jmenuje Swallow (Vlaštovka) a podle slov své majitelky prý ráda poslouchá moderní hudbu. Ve svých jedenácti letech měří v kohoutku pouhých 84 centimetrů. Vlaštovka je z plemene Dexter, které je známé svou malou velikostí, ale je malá i na jeho standardy. Už měla devět telat a teď je březí podesáté. Podle Guinnesse je její poslední telátko už teď větší než ona.

Jsem kráva a Vlaštovka k tomu! Jsem kráva a Vlaštovka k tomu! | ČTK

Pes s jazykem delším než tělo

V čem je rekordmanem desetiletý pes jménem Puggy, je jasné na první pohled. V tlamičce má tento pekingský palácový psík jazyk, který měří neuvěřitelných 11,43 centimetru! Jeho jazyk je skoro tak dlouhý jako samotné tělo tohoto pekinéze, který mezi psy nemá, co se jazyku týče, konkurenci.

637692:gallery:true:true

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi