Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Snoubenci zaplatí svatbu 400.000 plechovkami

Plechovky posílali snoubencům lidé ze všech koutů světa
Plechovky posílali snoubencům lidé ze všech koutů světa  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ama - 
26. června 2010
10:14

Snoubenci  z amerického státu Washington za více než půl roku nasbírali přibližně 400.000 hliníkových plechovek. Z peněz získaných jejich odevzdáním ve sběrném dvoře chtějí zaplatit svatební obřad a následné oslavy.

Plechovky snoubencům posílali lidé ze všech koutů světa, když se o jejich akci dozvěděli z médií. Informovala o tom dnes agentura DPA.

Několik týdnů před datem svatby, které stanovili na 31. července, se na zahradě před jejich domem tyčí již obrovské hromady hliníkového odpadu. "Chránit životní prostředí a ještě si za to zaplatit úžasnou párty? Co může být lepšího?" prohlásil pár z města Spokane na svém webu weddingcans.com.

Část peněz snoubenci věnují charitě

Andrea a Pete chtějí za 40 procent získaných peněz zaplatit obřad, hostinu a svatební cestu. Větší část, 60 procent získaných financí, chtějí prý věnovat na charitu.

Jestli na jejich svatební oslavě bude k dispozici i pivo v plechovkách, podle DPA neprozradili.

Ilustrační foto Ilustrační foto | Jiří Hadač

anka ( 26. června 2010 15:40 )

.....v tom je vidim zakladni rozdil mezi americkym a predevsim vychodoevropskym myslenim.....Americanka, kdyz si koupi svetr, ktery se ji libi - se bude chlubit svym kamaradkam, za jak skvelou cenu ho dostala....cim mene, tim lepe ( a je uplne jedno jestli ma na konte nic anebo pul milionu).......a u nas je to uplne naopak....

Zobrazit celou diskusi