Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Darius: Největší králík na světě!

Králík Darius
Králík Darius  (Autor: Isifa.com)
Autor: INT, pal - 
7. dubna 2010
11:46

Koupili dceři obyčejného malého králíčka, po pár měsících se však z něho vyklubal obr. Darius teď měří 129 cm, váží 19 kilo, a stal se tak z něho největší králík na světě!

Rodina Hadleyových z britského Worcesteru netušila, že se dáreček pro dceru Georgii promění v obra, který svou velikostí čtyřikrát předčí normálního králíka - Darius ve 13 měsících měří 129 cm a váží 19 kilo! Tím však zdaleka nekončí, maxi králík totiž zvesela roste pořád dál.

Když se Darius postaví na zadní, je díky dlouhým uším stejně vysoký jako jeho malá majitelka. A svoji pozici největšího králíka si zřejmě udrží - zoologové mu totiž předpovídají, že poroste ještě asi půl roku.

Vzhledem ke svému vzrůstu má Darius také vydatný jídelníček. Denně zbaští dvě hlávky zelí, dvanáct mrkví a šest celých jablek. Obří králík už svým vzrůstem překonal všechny dosavadní konkurenty. Protože však Guinessova kniha domácí mazlíčky podle váhy neposuzuje, bude nakonec hodnocen podle délky.

Králík Darius Králík Darius | Isifa.com

vlasticek ( 15. dubna 2010 17:50 )

Sice vypada jako Kralik, ale je to Vrana, co bydli dve ulice vedle.

e.44 ( 8. dubna 2010 00:34 )

No fotomontáže jsou sice na dením pořádku, ale tady se přikláním k tomu, že holčička toho králíka dokáže zvednout.Malé děti mají většinou víc síly, než na co vypadají.Nedávno jsem pozorovala skupinku holek a kluků asi tak sedmiletých.Zkoušeli, kdo koho dokáže zvednout kus nad zem a chvíli ho tak udržet. Jedna holčina zvedla kluka, který byl o hlavu větší než ona a udržela ho asi deset vteřin.

matyldamatylda ( 7. dubna 2010 17:16 )

Přesně tak,myslím si,že je to fotomontáž

socatko ( 7. dubna 2010 16:58 )

Kralik je to sice krasnej, ale nejde mi do hlavy, aby jestli vazi 19kilo, tak ho ta mala hubena holcicka takhle unesla??

analog ( 7. dubna 2010 14:09 )

bobecky velky jako vlassky orechy )))))

Zobrazit celou diskusi