Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Znásilnil jsem Češku, chlubil se na kurzu svádění v Izraeli

Ilustrační foto
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: jaj - 
7. ledna 2011
11:49

Sexuální skandál hýbe Izraelem, tamější muž se na internetových stránkách Centra pro umění svádět chvástal, jak souložil se ženou bez jejího svolení. Instruktoři ho za jeho výkon ještě navíc chválili! Žena byla Češka, ale její identita je neznámá.

K incidentu došlo v roce 2006, ale na povrch se dostal až v prosinci minulého roku. Absolvent kurzu svádění s přezdívkou Roso (vlastním jménem Ronen Tverija) na internetu detailně popsal, jak měl pohlavní styk s Češkou, která celou dobu říkala jasné NE. Pod jeho příběhem pak byly poznámky od instruktorů. kteří ho chválili, že je borec a že se dobře učí. Informaci přinesl zpravodaj Českého rozhlasu Břetislav Tureček.

Lihi Jon, která studuje práva a hlásí se k feministickému aktivismu, podala na "svůdníka" Rosa trestní oznámení. „On to popisuje jako svůj úspěch při svádění. Jenže zároveň sám uvádí, že ta dívka po celou dobu opakovaně říkala NE a jeho pokusy odmítala. Sám detailně popisuje, jak se jí dotýkal přes to, že to nechtěla, jak ji líbal, ačkoli mu jasně řekla, že ji líbat nesmí. A nakonec jak ji přes její odpor svlékl a měl s ní pohlavní styk,“ popisuje zvrhlost jeho činu Lihi Jon.

Dobrý den, jakou barvu má vaše podprsenka?

Muži hrozí až 16 let vězení, ale problémem je, že se nezná jeho oběť. Veškerá diskuze na internetu byla smazána, Roso si zrušil své profily a v televizi Channel 10 prohlásil, že si vše vymyslel. Praktiky kurzu svádění jsou kontroverzní - muži mají například za úkol během hodiny z žen v ulicích získat co nejvíce telefonních čísel a překonávat tak jejich odmítání. „Na různých internetových stránkách ženy popisují, jak se jich muži v ulicích ptají na barvu podprsenky," popisuje náplň kurzu novinář Reider.

Nejdůležitější je tedy najít Češku, která se stala Rosovou obětí. „Možná se k tomu nebude chtít vracet a neozve se. Možná vůbec nešlo o znásilnění. Ale třeba ano a oběť bude trvat na stíhání pachatele. Měla by tedy vědět, že v Izraeli je to velká kauza a že tu mnoho lidí za ní stojí a rádi jí pomohou,“ uzavírá Lihi Jon.

janedo ( 8. ledna 2011 11:28 )

pro české učitelky.

ondra74 ( 7. ledna 2011 20:54 )

Ja jsem nikde a nikdy nepsal, ze bych souhlasil s nasilim na zenach. Muj tata by nosil moji mamu na rukach a ja zrovna tak svoji milovanou. Cas nepotrebuji zastavit, ale co mne vadi, ze zeny prestavaji byt zenami a nekdy se chovaji hur jak muzi. Co rict treba o te skolacce, ktera masturbovala ve tride o prestavce a nechala se pritom fotit, dnes je z ni prostitutka, proste rikam, nektere zeny prestavaji byt zenami a stavaji se z nich sufrazetky. A pak se divi, ze svym provokativnim chovanim si vlastne sami ublizuji. Nejsem zadnej suchar, ale mne se odjakziva libily holky z kterych cisela ta jejich zenskost, to mne na nich pritahovalo, nikdy se mne nelibily suverenky a navic sproste jak kanal. Nikdo prece nechce, aby se holky zahalovaly jak v klastere, tady neni Orient, ale vsechno ma sve meze i to odhalovani. Vim co to s chlapama dela.

e.44 ( 7. ledna 2011 19:27 )

Každá doba má určitý model chování. To, co bylo před sto lety považováno za galantní chování, by dnes působilo směšně. Naopak dnešní galantní chování by před sto lety asi za galantní považováno nebylo. Ale v podstatě poměr mezi galantními a negalantními muži dnes a před sto lety je zhruba stejný. Je to o lidech, ne o době, ne o oblékání. A o tom, že máme tendenci si doby minulé idealizovat. A i v tom ostatním tak úplně nesouhlasím. Je sice špatné, když v rodině chybí táta, ale rozumná žena dokáže syna vychovat, aniž by v něm potlačovala jeho mužství. Ano, ve školkách, školách, obchodech, jsou převážně ženy. Jenže svět kolem malých budoucích mužů je mnohem rozmanitější a oni se během svého dospívání dostávají do kontaktu i s mnoha muži různých profesí v mnoha oblastech života. Žádné dítě nevyrůstá jenom mezi učitelkami a prodavačkami. Nepříde mi, že by byl svět přefeminizovaný. Jenom jsou určité profese víc zastoupené žernami, jiné víc muži, ale celkově je to vyvážené.

hezkyden ( 7. ledna 2011 19:02 )

0ndro74 Před sto lety ,klidně řekni před padesáti lety . Myslím si ,že ani tehdy nechodila děvčata tak oděná. Každá doba přináší své a přece nemůžeme chtít ,aby se čas zastavil . Děvčatům to moc sluší ,tak proč se zahalovat jako v klášteře. Já si myslím,že i dnes je spousta galantních mužů. Výchova žen se určitě na vývoji mužů odráží. Znám ženy,které přitahují muži drsňáci a upřednostnují je před muži dobráky I dříve se našli násilníci,ale dnes je jich asi daleko víc. Stále existují veřejné domy,či jak se to dnes jmenuje, Prostě není třeba páchat násilí na ženách.

ondra74 ( 7. ledna 2011 18:21 )

ne, tak jsem to nemyslel. Nejsem sovinista a nemam zadny problem, jestli je nekde ve vedouci funkci zena, ale prijde mne, ze muzi jako takovi jsou potlacovani a od malicka jsou v "peci" zen. Doma je vetsinou vedouci mama, protoze tata chybi, ve skolce jsou zensky, ve skole jsou zensky, kdyz jsu k doktorovi, tak nejdu k chlapovi, ale v drtive vetsine jsou tam zensky doktorky, v prodejnach nas diriguji zensky, proste kam se podivas a muzsky jako by byli na vymreni... Ja se pitomcu, kteri se nedokazi ovladat a mysli si, ze jsou machomeni jsou vetsinou zakomplexovani chudaci, ale ze je lidska spolecnost prefeminizovana je fakt, ktery mne nikdo nevybrati. Jestli je to dobre a nebo spatne, ukaze cas. Pred sto lety by jsi nevidel u zenske pupik, prsa a zadek hned v jednom baleni a muzi se chovali k zenam daleko galantneji. Cim to asi bylo?

Zobrazit celou diskusi