Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pan Facebook znovu před soudem, v kapse ale další miliardy!

Jmění majitele Facebooku Marka Zuckerberga se nyní odhaduje na 14 miliard dolarů.
 (Autor: ČTK)
Autor: INT, shp - 
4. ledna 2011
09:58

Již 500 milionů lidí na světě používá sociální síť Facebook. Její hodnota navíc díky novým investicím vzrostla z odhadovaných 40 na 50 miliard dolarů! Díky nim se odhadovaný majetek zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga (26) přes noc zdvojnásobil ze sedmi na 14 miliard dolarů. Přesto nemá tento muž důvod k radosti. Čeká ho totiž další soud…

Jeho bývalí obchodní partneři a spolužáci, Tyler a Cameron Winklevossovi (oba 29), se vrací se svým tvrzením, že jim Zuckerberg ukradl nápad internetové ročenky Harvardu. Podle něj měl pak vytvořit Facebook. Zuckerberg se s dvojčaty již mimosoudně vyrovnal, což jim vyneslo celkem 65 milionů dolarů.

Nyní ale bratři přidávají k obvinění další žalobu, a to že je Zuckerbergovi lidé ošidili na akciích, které ohodnotili na mnohem nižší částku, než byla jejich tržní hodnota. Požadují dalších 75 milionů dolarů, ale další žalobou mohou ztratit již získané odstupné.

Na motivy konfliktu mezi Zuckerbergem a dvojčaty byl natočen film Davida Finchera The Social Network, který se promítá v kinech. Hodnotu 50 miliard dolarů získal Facebook investicemi bankovní společností Goldman Sachs (450 milionů dolarů) a ruské společnosti Digital Sky Technologies (50 milionů).

angelaw ( 4. ledna 2011 16:41 )

není to jen o nápadu jako takovém, ale i o jeho realizaci a hlavně pak o... řekněme uvedení do praxe/rozšíření/prezentaci atd. atd. atd.:- ))) mít nápad může mít kde kdo, ale ne každý má na to, aby z toho udělal takhle masovou záležitost... takže dvojčata by měla trochu uvažovat, jaký byl opravdu ten jejich "podíl" na celé záležitosti a nebýt nenažraná... ono celek tvoří detaily - spousta detailů, díky kterým je pak jedinečný... a na těch se oni teda rozhodlě nepodíleli

Zobrazit celou diskusi