Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda na líbánkách: Anni uspali a poté zastřelili!

Autor: INT, pf, Kjaj - 
27. prosince 2010
12:52

Chladnokrevná vražda bez známek sexuálního násilí. Z nově zveřejněné lékařské zprávy vyplynuly další podrobnosti o tragické smrti Anni Dewani (†28) na svatební cestě s milionářem Shrienem Dewanim (30) v Jihoafrické republice. Podle dokumentu mladou ženu možná uspali a potom zastřelili.

Britský deník Daily Mail přinesl informace od lékaře, který pomáhal policii při vyšetřování v jihoafrickém městečku Gugulu, kde na konci letošního listopadu našli Anni Dewani mrtvou. „Ležela na zádech. Zjistil jsem zranění na lopatkách, která způsobil nůž, a ránu na krku. Není ale možné se stoprocentní jistotou říct, jestli byl krk poraněn od střelné zbraně,“ stojí ve zprávě.

Prvotní závěry týkající se okolností vraždy hovořily o tom, že Anni Dewani znásilnili – lékař ale taková zjištění odmítl. „Šaty Anni Dewani byly naprosto neporušené. Neexistují žádné známky, že by se někdo pokoušel o sexuální útok,“ píše lékař, podle kterého by musely šaty i tělo mrtvé ženy nést známky její obrany.

Dostal 40.000 Kč, do vězení šel na 18 let

„Jsem si jistý, že šlo o vraždu. Vypadá to tak, že ji mohl někdo nejdřív opít nebo uspat sedativy a potom střelit do krku,“ dodává v dokumentu. Celý případ je stále částečně obestřen tajemstvím. Taxikář Zola Tongo (31), kterého soud poslal na 18 let do vězení, totiž vypověděl, že si od něj vraždu v přepočtu za zhruba 40 000 korun objednal Annin milionářský manžel Shrien.

Této verzi nahrává i výpověď zaměstnankyně hotelu, kde novomanželé bydleli. Recepční řekla, že Dewanimu pomáhala sehnat vrahy. Milionáře vyšetřují na svobodě, protože složil kauci ve výši asi 7,5 milionu korun. Dewani, který stále popírá, že by měl s vraždou cokoli společného, stane před tribunálem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi