Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Severní Korea: Jsme připraveni na totální válku

Demonstranka v Jižní Koreji dává najevo své přání míru
Demonstranka v Jižní Koreji dává najevo své přání míru  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
11. prosince 2010
16:18

Severokorejská armáda a lid jsou připraveny jak na omezenou, tak na totální válku. Podle severokorejské agentury KCNA to dnes prohlásil v komuniké severokorejský národní mírový výbor, který zároveň obvinil USA a Jižní Koreu, že situaci na Korejském poloostrově svými vojenskými manévry vyostřují natolik, že totální válku samy vyvolají.

Výbor vydal své prohlášení v době, kdy do Moskvy na ruské pozvání míří severokorejský ministr zahraničí Pak Ui-džon. Ten v rozhovoru pro ruskou agenturu Interfax, který vyšel v pátek, tvrdil, že KLDR se znovu přesvědčuje o správnosti své volby ve prospěch všemožného upevnění obranného potenciálu s důrazem na rozvoj jaderné síly.

"Dokud USA a Jižní Korea nepřestanou s nepřátelskou a konfrontační politikou vůči KLDR, bude absolutně nemožné zmírnit napětí na Korejském poloostrově," prohlásil ministr.

Listopadový dělostřelecký útok severokorejské armády proti ostrovu Jonpchjong označil Pak za "akt sebeobrany" a odpověď na "válečné provokace jihokorejských loutek, které jako první zahájily střelbu do severokorejských výsostných vod".

Jihokorejský prezident I Mjong-bak, který KLDR po listopadovém incidentu varoval, že další podobný případ vyvolává tvrdou jihokorejskou odpověď, ve v rozhovoru pro malajsijský list The Star, který vyšel v pátek, prohlásil, že Severní Korea zůstává jednou z nejvíce bojechtivých zemí na světě.

petrzkopecku ( 12. prosince 2010 08:49 )

Kdo byl tentrát na vojně ví, v jakém stavu byla armáda a heslo bylo, že při útoku je nutno nejdřív zastřelit vlastní velitele. A pokud by KLDR použila nějaké jaderné zbraně, tak je možná sestřelí jako první Čína a Rusko a ne USA.

siroky11 ( 11. prosince 2010 23:55 )

jak je na válku s USA připravený a USA bude litovat. A jak dopadl? Zrovna tak dopadnou ty pitomci na "severu".

triton11 ( 11. prosince 2010 22:29 )

Pardon s technikou

triton11 ( 11. prosince 2010 22:27 )

To jsou kecy,z jejich technikou nemají šanci.

pup70 ( 11. prosince 2010 21:50 )

Kima nakopat do řiti

Zobrazit celou diskusi