Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena unesla dítě z porodnice, protože její umřelo

Novorozenou holčičku dvě ženy unesly přímo z porodnice, jen pět hodin poté, co se narodila
Novorozenou holčičku dvě ženy unesly přímo z porodnice, jen pět hodin poté, co se narodila  (Autor: Reprofoto Bild.de)
Autor: INT, šim - 
10. prosince 2010
15:27

AKTUALIZOVÁNO: Obrovský šok a strach zažila mladá maminka Samira P. (20) v porodnici v německém Frankfurtu. Jen pět hodin po porodu unesla falešná sestra její novorozenou dceru! Žena (28) se k zoufalému činu uchýlila z touhy po dítěti. Své vlastní totiž potratila a s jeho ztrátou se nedokázala vyrovnat.

Samira přivedla svou dceru na svět ve čtvrtek ráno kolem půl sedmé ve frankfurtské porodnici. Sestry děťátko oblékly do puntíkových dupaček a uložily jej do postýlky vedle matky. Obě po porodu odpočívaly. Na stejném pokoji s nimi byla ještě druhá maminka s dítětem.

Falešná sestra si holčičku chtěla 'půjčit'

Asi v půl dvanácté do pokoje vešla žena, která se vydávala za sestru. Měla na sobě džíny, bílé sako a bílou šálu. „Jsem zdravotní sestra,“ řekla žena mamince. Chtěla si miminko ‚půjčit‘. Prý na fotografii. „Přinesu ji zpátky,“ dodala a odešla.

Svědci později vypověděli, že viděli ženu vyjít z pokoje. Dala dítě do černého kočárku a utekla s ním. Asi po čtvrt hodině pojala matka podezření, že je něco v nepořádku. Nahlásila to sestrám. V ten okamžik byl spuštěn poplach. Nemocnice okamžitě informovala policii a ta zahájila rozsáhlé pátrání. Policie prohledala nemocnici, další jednotky vyrazili do ulic, kde zkontrolovali nejméně dvacet matek s kočárky, které byly v tu dobu na procházce. Nic. V oblasti dvě hodiny prolétával vrtulník. Také bez výsledku.

Únoskyně odvezly dítě za město

Zoufalá matka v porodnici zmírala strachem o svou prvorozenou, jen pár hodin starou dcerku. Večer policie získala klíčovou informaci. Neznámá žena zavolala na policii, že by dítě mohlo být se dvěma ženami ve městě Hattersheim, jen pár kilometrů vzdáleného od Frankfurtu.

Policie okamžitě na místo vyslala několik jednotek. A měli štěstí. Na udané adrese opravdu našli holčičku a dvě ženy (obě 28). Obě byly zatčeny. V noci na pátek však byla jedna propuštěna, druhá zůstala ve vazbě.

Žena potratila, ale před přítelem těhotenství nadále předstírala

Osmadvacetiletá únoskyně přiznala, že vlastní dítě potratila, ale před svým stejně starým partnerem nadále předstírala těhotenství. Čin podle policie pečlivě naplánovala, měla již také nakoupenu pro dítě výbavičku.

Ve všech okolních porodnicích bylo vydáno upozornění, aby všichni pracovníci i rodiče byli všímaví a dbali na bezpečnost a ochranu svých dětí.

Holčička se tak po několika hodinách v pořádku vrátila ke šťastné mamince, která se stále vzpamatovává z prodělaného šoku.

divenka ( 10. prosince 2010 16:25 )

Dítě do 10 let nemá šanci se únosu ubránit, no násilnikovi se neubrání ani dospělý. Vysvětlovat dítěti, že se nesmí bavit scizími, ale to je blbost, to si nekoupí v pekárně u pultovéhoprodeje ani rohlík, nepozdraví sousedy a pokud přijde do třídy suplující učitel, tak nebude na výuce, nebo nebude spoupracovat? A co u těchobligátních doktorů... Dítěti musí být vysvětlováno jak poznat s kým se bavit a s kým ne, že pokud se známá sousedka zeptá jaké bylo vysvědčení, tak může bez obav odpovědět, ale pokud poněm bude někdo chtít aby ho doprovodilo kamkoliv, tak prostě ne... taky nepomáhat neznámým lidem s taškama, s uložením čehokoliv do auta, podržet něco někde mimo hlavní chodník a tak... ono toho je mnoho kdy ano a kdy ne... prostě se musí s dítětem chodit a vysvětlovat, vysvětlovat.

osel ( 10. prosince 2010 13:37 )

No a ako inac si to predstavujete? Ludska spolocnost je predsa postavena na vzajomnej dovere: nemozem ist k lekarovi, dokonca si ani kupit rohlik, ked nedoverujem lekarovi alebo predavacke. Skuste si predstavit svet, v ktorom by nikto nikomu nedoveroval, a pochopite, ze Vas navod je nepouzitelny. Urcity stupen dovery medzi ludmi musi byt -- a pre dieta je to mozno este dolezitejsie, ako pre dospeleho -- akurat to musi mat nejake rozumne hranice, aby na ulici neslo s cudzim clovekom, alebo si od neho nic nebralo. Ale o to tvrdsie by sa mali trestat ti, co tu doveru zneuzivaju (vcetne vseliakych podvodnikov), pretoze ti sypu piesok do sukolia, a znemoznuju normalne slusne ludske spoluzitie. Stat tym, ze nedostatocne tresce taketo zneuzivanie dovery podkopava sam seba. A to je problem celeho nasho "civilizovaneho" sveta-

beruschka7t ( 10. prosince 2010 11:28 )

že se nemá bavit s cizími lidmi a pokud u ní zastaví auto tak honem utíkat k nejbližšímu domu a tak - teď jsem o tom toslouchala v rádiu pořad - ne vážně - já si myslím, že dítě do 10 let nemá proti únosci šanci a bereme mu ji my svojí výchovou. My mu sice říkáme, že se nemá bavit s cizími lidmi a tak ale pak ho třeba odvedeme k lékaři - ti jsou naprosto cizí dítě se hrozně bijí ale ví, že má držet hubu a krok. Prostě výchovou mu vtiskujeme, že dospělý má vždycky pravdu a to i v tom případě že ji nemá. A potom je dobré si uvědomit, že 100% zajištění není možné - v tom případě si dáváme pozor sami - a potom - já jsem zastánce domácích porodů - neumím si představit, že tam by matka nechala dítě odnést cizím člověkem - proč to ale vlastně v porodnici dopustíme - je to naprosté předání zodpovědnosti - a to se nevyplácí. A my jsme tak vychovávaní když nám někdo v bílém plášti řekne, že se máme postavit na hlavu tak se postavíme - když nám odnese dítě tak to tak necháme - ten člověk v bílém je přece mnohem chytřejší než my.

Zobrazit celou diskusi