Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Marta Kaczyńská: Rusové skrývají pravdu o katastrofě!

Autor: INT, mivr, Krvs - 
9. prosince 2010
06:00

Minuta ticha a poté dramatické vystoupení Marty Kaczyńské (30). Tak vypadalo zasedání Evropského parlamentu v Bruselu ohledně dubnového pádu letadla Tupolev, při kterém zahynula spousta polských politiků včetně prezidenta, otce Marty. Ta obvinila Rusy, že zabavili důkazy o katastrofě. Vyzvala i mezinárodní komisi, aby vyjasnila příčiny smolenské tragédie.

Zasedání bylo svoláno členy Evropského parlamentu. Marta Kaczyńska se dostavila s manželem a předvedla srdceryvný výstup. „Přijíždím jako obyvatelka Polska i Evropské unie, mezinárodní struktury, která se tak často odvolává na solidaritu.“ Těmito slovy začala Marta svou řeč.

Dále apelovala na poslance, aby zřídili mezinárodní komisi, která by případ záhadného pádu letadla, ve kterém cestoval její otec a dalších devadesát čtyři politiků Polska, vyřešili. „Proč museli moji rodiče zemřít?“ ptala se všech zúčastněných. Odpověď na její otázku ale nikdo nedokázal zodpovědět.

Rusové jsou pomalí a zapírají, tvrdí Marta

„Polsko by mělo jakožto člen Evropské unie získat podporu od ostatních států. Jedinou nadějí, jak vyřešit příčiny této strašlivé tragédie, je založit mezinárodní komisi, která objasní, proč musel zemřít prezident, jeho žena a dalších devadesát čtyři představitelů naší země,“ pokračovala Kaczyńska za bouřlivého potlesku.

Marta se ostře vyjádřila i k vyšetřujícím postupům Ruska, které se případem pádu letadla u Smolenska zabývá. Podle jejího názoru k případu nepřistupují objektivně a neposílají Polsku všechny související dokumenty. „Vyšetření se provádí pomalu a s mnoha nedostatky,“ řekla natvrdo Marta Kaczynska, které při pádu letadla zemřeli oba rodiče.

„Počet nevyřešených zpráv, dvouznačné a nicotné důvody a stálé změny vytváří dojem nekalých praktik a touhy skrýt pravdu a ne vše vysvětlit,“ řekl člen polského Parlamentu Antoni Macierewicz (62).

Smrt polské elity

Letos 10. dubna se prezident Lech Kaczyński (†61) s manželkou Marií (†68) a další představitelé Polska letěli poklonit obětem Katyňského masakru, ke kterému došlo během druhé světové války. Během přistání však letadlo havarovalo a vrcholní představitelé státu zahynuli. Od té doby se kolem případu točí stále mnoho otázek.


egal ( 11. prosince 2010 10:32 )

to žídě v černém,jak truchlí a maže to všechno takhle dlouho a vrtá se do toho,tak si myslím,že jí jde jen o ty zlaťáky,možná,že chtěli zpět zabrat území,které jim bolšouni po válce vzali

host2 ( 9. prosince 2010 19:51 )

ze prezident Lech Kaczyński byl takovy.Tak ho polske noviny opisuji.K vladzy se chtela dostat PO ktera ted vladne v Polsku i ho pomlouvali,spinili jen aby vyhrali vybory. Ted teprve Polacy vidi jakeho prezidenta stratili.

c3rb3r0s ( 9. prosince 2010 19:28 )

Podle mě by mělo Polsko udělat invazi do Ruska, tím by se všechno vyřešilo

sharkfish ( 9. prosince 2010 18:45 )

asi nechtěla přispět na letenku

sharkfish ( 9. prosince 2010 18:44 )

že za tohle si můžou sami, kdyby nepindali do pilotování páni s funkcema, tak by tady eště všichni byli

Zobrazit celou diskusi