Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šéfovi 'ukecaného' WikiLeaks zrušili účet

Assange je zlobivý chlapík, který pije krev vládě Spojených států
Assange je zlobivý chlapík, který pije krev vládě Spojených států  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
6. prosince 2010
18:01

Švýcarská banka PostFinance zrušila účet, na který směřovaly finanční dary pro server WikiLeaks, kterýv poslední době zvěřejňuje jednu citlivou informaci za druhou.

Banka tak podle agentury DPA reagovala na zjištění, že zakladatel WikiLeaks Julian Assange uvedl při zřízení účtu falešnou adresu.

Financování serveru zkomplikovala už o víkendu americká společnost PayPal, která ve svém systému zablokovala převody peněz ve prospěch WikiLeaks.

Assange při zřízení účtu "uvedl jako své bydliště Ženevu, což se při přezkoumání údajů ukázalo jako nepravdivé," sdělili zástupci PostFinance. Podle banky nedokázal Assange doložit bydliště nikde ve Švýcarsku. Tím nesplnil základní podmínku pro vedení účtu a ten mu byl zrušen.

Pro financování WikiLeaks je to v krátké době už druhá rána. PayPal zablokoval elektronické převody na účet serveru. Odvolal se přitom na svou obchodní politiku, která "zakazuje využívat službu plateb po internetu k povzbuzování, prosazování nebo usnadňování jakékoli nezákonné činnosti".

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

smrk ( 6. prosince 2010 23:12 )

Mocní začínají mít bobky a strach o koryta, tak jde demokacie a její hodnoty do p.r.d.e.l.e. - právě v zájmu zachování koryt.

Zobrazit celou diskusi