Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtrnáctiletý nájemný vrah uřezával obětem hlavy

Autor: ap - 
5. prosince 2010
08:50

Šokující případ se odehrál v Mexiku. Čtrnáctiletý Edgar Jimenez, kterého v jedenácti letech unesl místní drogový kartel, od čtrnácti let za peníze vraždil lidi. Svým obětem uřezával hlavy a oběti si fotil do mobilu. Pomáhala mu i jeho sestra (16).

Chlapce, který byl známý pod přezdívkou El Ponchis (Zahalenec) zatkla mexická policie ve čtvrtek ráno. Byl zadržen společně s šestnáctiletou sestrou na letišti Cuernavaca, když se pokoušeli odletět do mexického města Tijuana u hranic s americkou Kalifornií.

54 tisíc korun za hlavu

Jimenez se narodil na chudém předměstí hlavního města Mexico City. Tam ho v jedenácti letech unesl místní drogový gang. Ten pak chlapce zásoboval drogami a postupně ho připravoval na budoucí kariéru. Ve čtrnácti dostal chlapec na vybranou. Buď budeš pro nás vraždit a my tě budeme platit, nebo tě zabijeme.

"Účastnil jsem se čtyř vražd, ale byl jsem zdrogovaný a hrozili mi, že pokud to neudělám, tak mě zabijí," sdělil agentuře AP El Ponchis, který o svých činech vraždách mluvil s ledovým klidem. Za každou objednanou vraždu prý inkasoval po 3000 dolarech (54.000 korun).

Fotky obětí si nahrával do mobilu

Podle policie se tento teenager skutečně podílel na vraždě nejméně čtyř lidí. Svým obětem navíc uřezával hlavy. Těla zmučených obětí si pak fotil do svého mobilu.

Zatčena byla i chlapcova sestra (16). Ta čelí obvinění, že odklízela mrtvá těla obětí. Oba sourozenci jsou podezřelí, že pracovali pro drogový kartel ve státě Morelos, který vede boss Hector Beltrán Leyva. Jimenezova sestra byla podle některých informací dokonce bossovou milenkou.

Chtěli do USA

Za vydělané peníze chtěli sourozenci odletět do americké Kalifornie, kde žije jejich matka. Tam chtěli začít nový život. Policie pátrala po chlapci již několik týdnů.

Mexiko je sužováno nelístnou válkou jednotlivých drogových kartelů, kterou se vládním jednotkám nedaří ukončit. Jenom za poslední čtyři roky jí padlo za oběť nejméně dvacet osm tisíc lidí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zirafa ( 6. prosince 2010 11:17 )

ano, pejsánku, proto je ho třeba od společnosti izolovat.... a celá armáda psychologů bude mít plné ruce práce, aby se snažila napravit škody, které na něm byly napáchány.... otázkou je, jestli se jim to vůbec může podařit....

milo ( 6. prosince 2010 09:24 )

kluka, kterého unesli a donutili drogoví dealeři vraždit je...no jak to říct...těžké? Neměl na vybranou a za 4 roky se psychika člověka dokáže úplně změnit. Není proto divu, když byl pod vlivem drog s pistolí u hlavy, že vraždil. Já bych asi taky vraždila kdybych neměla na vybranou, ale jestli takovým brutálním způsobem...těžko říct...velký vliv na něj mělo prostředí...no soudci to rozhodně nezávidím

anelam ( 6. prosince 2010 06:49 )

ale myslím,že kluk neměl na vybranou.......nebude dlouho trvat,možná takové zprávy budeme číst i u nás o našich dětech....vše tomu nahrává

annael ( 5. prosince 2010 22:28 )

annael ( 5. prosince 2010 22:27 )

právě jsi mi potvrdil, co jsem si celou dobu myslela. Že jseš sprostej chlap s psychickými problémy.

Zobrazit celou diskusi