Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důchodkyně byla tři týdny uvězněná v koupelně

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: PROFIMEDIA.CZ)
Autor: ČTK, rvs - 
23. listopadu 2010
15:29

Žena (69) z Francie se nedopatřením uvěznila v koupelně svého bytu u Paříže a byla osvobozena až po třech týdnech. Celou dobu byla bez jídla a pila jen vodu.

Žena se začátkem listopadu v obci Epinay-sous-Sénart, 20 kilometrů jižně od francouzské metropole, zavřela v koupelně a zámek se zevnitř zablokoval. Klepala na vodovodní trubky, aby přivolala sousedy. Ti si ale prý mysleli, že někteří nájemníci dělají nějaké úpravy v bytě. Až po čase si uvědomili, že sousedku dlouho neviděli, a přivolali policii.

Francie chce řešit situaci osamocených seniorů

Incident se udál v době, kdy se francouzské úřady zamýšlejí nad řešením osamocenosti starých lidí. Samota lidí je sociálním zlem, které se dnes týká milionů lidí a poškozuje hodnoty mezilidské solidarity, řekl dnes francouzský premiér François Fillon. Tato otázka bude podle něj velkým národním tématem v příštím roce. Prezident Nicolas Sarkozy minulý týden oznámil záměr udělat z péče o staré lidi jednu z priorit závěru svého mandátu v roce 2012.

dandyk ( 23. listopadu 2010 17:27 )

No co ty si za ichtyla pejsankova, to se jen tak nevidí. Ve všech diskuzích opravdu na pěst se svýma názorama, pipko

sarka.q ( 23. listopadu 2010 16:32 )

Tedy já kdybych slyšela mlácení do trubek a delší dobu, určitě bych se zajímala co kdo dělá. Navíc měla paní mlátit v noci. Je ticho, je to lépe slyšet a naštvaní sousedé co nemohou spát by určitě pátrali kdo co dělá. Po trubkách se nese zvuk celkem dobře. Nebo měla mlátit 3 malé 3 velké 3 malé, pauza. Snad by někdo pochopil. A koupelna neměla okno?

Zobrazit celou diskusi