Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Valkova poprava: Svědka upálili zaživa?

Autor: cas.sk, ap - 
20. listopadu 2010
08:52

Upáleného muže s páskou na ústech a svázaného našla ve spáleném autě slovenská policie. Objevily se dokonce informace, že muž byl upálen zaživa! Policie případ vyšetřuje, ale stejně jako v případě vraždy exposlance Valka (†57), o něm odmítá informovat. Podle informací Nového Času může případ otřesné vraždy totiž souviset právě s Valkovou popravou.

Tělo muže bylo nalezeno ve shořeném autě poblíž Děvínské Nové Vsi. Podle zdroje, který o případu informoval slovenský deník Nový Čas, je vysoce pravděpodobné, že brutální vražda souvisí s popravou exposlance Valka. Jednalo se o svědka, nebo snad o samotného vraha, kterého se tímto způsobem zbavila mafie, dřív než by ho mohla dopadnout policie?

Svázané ruce a zalepená ústa

Upáleného muže našel při venčení svého psa muž, který vše okamžitě nahlásil policii. Ta případ vyšetřuje, ale na případ uvalila - stejně jako na vyšetřování vraždy samotného Valka - informační embargo.

Podle záchranářů se tělo zavražděného muže nacházelo v nepřirozené poloze. Hlava se nacházela na předním sedadle a nohy v zadní části auta. "Měl svázané ruce a přelepená ústa. Upálili ho zaživa," informoval Nový Čas s případem dobře obeznámený zdroj.

Vrah či nepohodlný svědek?!

Slovenská média se domnívají, že otřesný nález s vysokou pravděpodobností může souviset s vraždou exposlance a prominentního právníka Ernesta Valka. V tom případě přichází v úvahu dvě možnosti.

Upálený muž mohl být nepohodlným svědkem, kterého vrah unesl z místa činu. Nebo se podsvětí, které si vraždu zřejmě objednalo, zbavilo vraha dřív, než ho mohla dopadnout policie.

Spekulacím nahrává i prohlášení, které krátce po nálezu vydalo slovenské ministerstvo vnitra. "Na základě konzultací s vyšetřujícím prokurátorem se vedení ministerstva rozhodlo nezveřejňovat žádné podrobnosti k vyšetřování," uvedl tiskový mluvčí Gábor Gendel

e.44 ( 22. listopadu 2010 10:44 )

Pro smích jseš ty , natvrdlíku

krojc ( 22. listopadu 2010 09:18 )

Cococote, neplácej bludy, budou se ti smát . Víš o tom stejný houbeles jako sotatní - ledaže...Ale na to ty nemáš, abys byl do takových piklů zapiklený , ty jen pindáš .

krojc ( 22. listopadu 2010 09:16 )

Co třeba "shořené auto" ? Bylo tam původně "zhorené" a chytrý autor článku umí perfektně překládat . Ostatně jako už mnohokrát předtím nejen v Plesku - úroveň žurnalistů silně upadá !

krojc ( 22. listopadu 2010 09:13 )

Jen trubka si může myslet, že to o původu auta z ČR souvisejícím se zločinem samotným myslí přispěvatel vážně . Trochu se, e.44, před psaním zamysli, abys nebyl pro smích ostatním .

kacota ( 21. listopadu 2010 21:19 )

Aleško prosím ta nezačínaj ešte aj ty...že sú Čechy hrozné a Češi prohnilí, to snád nepíše nikto a keby nedajbože áno, tak to nie je zúrivec, ale duševný zúfalec... ešte nikto nedokázal, že zhoreté auto s človekom súvisí s Valkom a Nového času sa snád nebudeme držat a prečo to Palermo? ako píše popocatepetl, dejú sa aj u vás všelijaké veci, aj oheň, aj vraždy ...

Zobrazit celou diskusi