Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Psí hrdina z Afghánistánu byl omylem navždy uspán

Target po boku vojáků prošel afghánským peklem, v USA ale zbytečně zemřel - ilustrační foto
Target po boku vojáků prošel afghánským peklem, v USA ale zbytečně zemřel - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, gam - 
19. listopadu 2010
15:03

Vyhazov z práce stála zaměstnance útulku pro zvířata v Arizoně eutanazie psa, který byl považován za hrdinu války v Afghánistánu. Jeho smrt vyvolala mezi ochránci zvířat v USA velké emoce. "Nechci věřit, že se to mohlo stát takovému dobrému psovi," naříkal jeho majitel, seržant Terry Young, který si přivezl psa z Afghánistánu, kde zachraňoval životy.

Pes Target, který se stal celebritou poté, co se objevil v populární show Oprah Winfrey, utekl v pátek majiteli ze zahrady. Na ulici byl odchycen a ocitl se v místním útulku. "Zaměstnanec psa chytil a uspal. Nepředpokládal, že pes pojde. Zaměstnanec nedodržel normální proceduru," uvádí se v komuniké ředitelství útulku, které až do nového nařízení zaměstnance odvolalo a nařídilo vyšetřování.

"Rvalo mi to srdce. Musela jsem osobně oznámit zprávu zhroucenému majiteli," řekla ředitelka zařízení Ruth Stalter. Američtí vojáci na základně v Afghánistánu si z Targeta a dvou dalších psů, které si také později vzal Young, udělali maskoty.

Psi jim totiž předtím zachránili životy. Podle internetové stránky show Oprah Winfrey psi zabránili sebevražednému atentátníkovi proniknout do kasáren, kde bylo 50 vojáků, a donutili ho, aby nechal explodovat výbušninu venku.

0707 ( 8. ledna 2014 12:19 )

tak svet, resp. "lidé" oplácí..... Je to hnus, Český veterán Athos měl štěstí, ale to tlusté hnusné prase Wondra ve spolupráci s vojenskými " veterináři " nechal dva veterány hned utratit Doufám, že ho někdy zavřou nebo se udusí omastkem, co mu visí s krku...

husqarnowicz ( 20. listopadu 2010 16:05 )

Bylo to podle pořekadla: Čiň čertu dobré,peklem se ti odmění.

djaba ( 19. listopadu 2010 21:15 )

Je to tak ,a nejen ke psům .

anka ( 19. listopadu 2010 19:28 )

co je spatneho na tom, aby si jeden vazil psa, za to co pro neho udelal?

susanah ( 19. listopadu 2010 18:35 )

jako vždy se opičíme po Americe v tom blbém.

Zobrazit celou diskusi