Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Teroristé chtějí brzy udeřit na Německo

Autor: ČTK, ap - 
17. listopadu 2010
20:43

Ještě v listopadu se na Německo chystají zaútočit komanda sebevražedných teroristů. Informoval o tom německý ministr vnitra Thomas de Maiziére. Teroristé se měli vycvičit na základnách islámských radikálů v Pákistánu a podle všeho jsou již na cestě do Evropy.

Německo čekají velká bezpečnostní opatření. Lidé podle ministra uvidí na dopravních uzlech a dalších veřejných prostranstvích víc policistů. Nevyloučil také, že budou zavedeny osobní prohlídky podezřelých osob na hranicích schengenského prostoru, což v německém případě znamená na mezinárodních letištích. To vše kvůli obavám z teroristického útoku.

Do konce listopadu chtějí zaútočit

Zprávu o hrozícím útoku obdrželi Němci ze Spojených států. Útok mají připravovat dva až čtyři teroristé. Útok se má uskutečnit ještě v listopadu a za nejpravděpodobnější datum je považován 22. listopad.

Německé deníky označují za jeden z možných cílů vánoční trhy, kde se vždy schází velké množství lidí. teroristé se údajně inspirovali útoky v indické Bombaji z roku 2008, které si vyžádaly kolem 170 mrtvých.

Buďto my nebo oni

"Je to důvod k obavám, ale nejsou důvody pro hysterii," uvedl k hrozbě ministr de Maiziére."Ukážeme jim, že jsme silní a nedovolíme, aby nám jejich hrozby nějak měnili životní návyky," zdůraznil de Maiziére na konec.

V ohrožení jsou ale i jiné státy. Podle odhadu americké výzvědné služby CIA je hlavou celého komplotu radikální jemenský duchovní vůdce Anwar al-Awlaki. Ten neváhal zveřejnit 8. 11. 2010 na internetu výzvu na adresu USA: „Buďto my, nebo oni!.“

jakub-moravec ( 24. ledna 2011 10:20 )

Já nevěřím že ty dvě letadýlka shodily tak mohutné budovy z mnoha důvodů. Byl o tom film holandské výroby a je o tom i vysvětlení na internetu,česky. Tam na internetu neříkají proč spadly, jen že je to nemožné, při jaké teplotě se taví železo a.t.d. ale v tom filmu bylo uvedeno, že musely být podminované a vskutku je to vidět v těch záběrech než se budovy zřítí. Já sám v ten samý den kdy jsem to viděl v ten den na televizi jsem nevěřil tomu že to udělaly ty dvě letadýlka, v porovnámi s těmi budovami byly malé jako moskyti a to palivo z těch letadlech ještě navíc vybouchlo ven z druhé strany a ta hora studeného železa a betonu rozžhavil kdo? Jsem si jistý na 100% tím co jsem tu napsal.Proč o tom tady není diskuze?

barry3005 ( 18. listopadu 2010 13:36 )

tyto teorie se objeví při kaźdé události protože lidé mají rádi senzace. Ale i v tomto případě byly tyto teorie o nesmyslnosti anebo lži 11.09. velmi špatně a nevědecky podloženy jen paar blbců na to skočilo. Kde je přesná pravda neví nikdo ale jisté je, že dvě letadla vletěla do vežiček a zabily tak přes 3000 lidí. A je taky pravda, že někteří muslímové nemají rádi kŕesťany a rádi spáchají atentáty na nevinných lidech.

barry3005 ( 18. listopadu 2010 13:27 )

proč bývalá Západní Evropa. Německá polizie je známá jako korektni a nepodplatitelńá a je jedno kdo udělá přestupek - každý dostane stejnou pokutu. Člověk musí jen dodržovat pravidla a zákony a ty jsou jiné a přísnéjší. A taky nesmíme zapomenout kolik kriminality přichází z východní Evropy - pak se můźe stát že kontrolují zbytečně, ale to je lepší než kdyby vůbec nekontrolovali.

divenka ( 18. listopadu 2010 11:13 )

jo jo oslí tu ještě nebyla, ta určitě přijde letos a bude to ne epidemie, ani pandemie, ale hyperpandemie.... božíčku a stejně se najde dost oslíků, co bude mlátit kopýtky a ustrašeně hýkat.

barry3005 ( 18. listopadu 2010 11:12 )

jo turiste ze Saudské Arabie, Dubai, Ruska přináší peníze ale ne z chudých Čech.

Zobrazit celou diskusi